یک سال پرکار برای تامین امنیت اقتصادی در فارس

شیراز- ایرنا- عرصه‌های مختلف زندگی بشری طی بیش از یکسال گذشته تحت الشعاع ویروس کرونا بوده است؛‌ تمهیدات مورد نیاز برای پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ در دوره‌های زمانی مختلف برخی فعالیت‌ها را تعطیل یا در کما فرو برده است اما در این میان، حوزه امنیت حتی با شیوع کرونا، تعطیل بردار نیست.

امنیت یکی از ضروری‌ترین نیازهای بشری در همه دوره‌های تاریخی بوده است و در اندیشه اسلامی، یکی از ضروری‌ترین و بزرگترین نعمت‌های مادی و معنوی و از ملزومات حیات سعادتمندانه فردی و اجتماعی محسوب می‌شود.
از منظر کارشناسان، تامین امنیت در شرایطی که جوامع بشری در مصاف با عوامل بیرونی و داخلی به سر می‌برند، اهمیتی دوچندان و حتی فوق‌العاده می‌یابد.
تامین امنیت در ایران اسلامی در سال‌های اخیر علاوه بر حوزه‌های حفاظت و حراست از میهن و ارکان نظام جمهوری اسلامی و امنیت شهروندی، از آنجا که کشور در مصاف و جنگ نابرابر و ظالمانه اقتصادی است، در حوزه‌ اقتصادی نیز اهمیتی ویژه یافته است.
دوشنبه نهم فروردین‌ماه همزمان با سالروز میلاد حضرت حجت بن الحسن العسکری مهدی موعود (عج) در تقویم رسمی به عنوان روز سربازان گمنام امام زمان (عج) نامیده شده و این مناسبت، فرصت مغتنمی است که مروری بر مجاهدت‌های خاموش فرزندان ملت ایران در اداره کل اطلاعات استان فارس در حوزه تامین امنیت اقتصادی داشته باشیم.

اقتصاد، نقطه کلیدی تعیین‌کننده
یک اصل بدیهی و مورد پذیرش همگان این است که اگر امنیت نباشد، فعالیت اقتصادی هم نخواهد بود. یکی از دلایل مهمی که توجه به موضوع امنیت اقتصادی را بیشتر ایجاب می کند این است که در شرایط فعلی کشور، یکی از دغدغه های اساسی کارگزاران نظام جمهوری اسلامی، تأمین بهینه معیشت مردم و حفظ امنیت اقتصادی آنهاست.
حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ در بیانیه گام دوم انقلاب از اقتصاد به عنوان "نقطه کلیدیِ تعیین‌کننده" یاد کردند.
ایشان در این زمینه فرمودند: "اقتصاد قوی، نقطه‌ قوّت و عامل مهمّ سلطه‌ناپذیری و نفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطهی ضعف و زمینه‌ساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است. فقر و غنا در مادّیّات و معنویّات بشر، اثر می‌گذارد. اقتصاد البتّه هدف جامعه‌ اسلامی نیست، امّا وسیله‌ای است که بدون آن نمی‌توان به هدفها رسید. تأکید بر تقویت اقتصاد مستقلّ کشور که مبتنی‌ بر تولید انبوه و باکیفیّت، و توزیع عدالت‌محور، و مصرف به‌اندازه و بی‌اسراف، و مناسبات مدیریّتی خردمندانه است و در سالهای اخیر از سوی اینجانب بارها تکرار و بر آن تأکید شده، به‌خاطر همین تأثیر شگرفی است که اقتصاد می‌تواند بر زندگی امروز و فردای جامعه بگذارد."

نگاهی به مفهوم امنیت اقتصادی
بنا بر تعریفی، امنیت اقتصادی عبارت از برقراری نظم بین عوامل اساسی تهیه نیازهای معیشتی جامعه، یعنی منابع اولیه، تولید، توزیع کار و درآمد اعضای جامعه است به طوری که نیازهای ضروری آن ها تأمین شود و آن ها از نبود و یا حتی احتمال نبود این ضروریات، احساس خطر نکنند و آرامش و آسایش آن ها سلب نشود.
در همین راستا، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هم دولت را موظف به پی ریزی اقتصادی صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی برای ایجاد رفاه و رفع فقر و بر طرف ساختن هر نوع محرومیت کرده است.
از منظر برخی صاحب نظران، یک جامعه را زمانی می‌توان از لحاظ اقتصادی ایمن دانست که ثبات در آن جامعه وجود داشته و خانوارها و بنگاهها به‌عنوان مهمترین نهادهای اقتصاد و بازار بتوانند در محیط رقابتی سالم و با میزان اطلاعات یکسان به رفتار اقتصادی بپردازد.
بنا بر این، معنای امنیت اقتصادی، میدان دادن به سوءاستفاده‌کنندگان و افرادی که منتظرند از هر فرصتی برای پر کردن کیسه خود از راه نامشروع بهره ببرند، نیست. در نقطه مقابل، هر نوع سرمایه گذاری که قانون به آن اجازه می دهد، بایستی امنیت داشته باشد.

امنیت اقتصادی در کانون توجه بین‌المللی
بنابر برخی متون دانشگاهی، هر چند در دوران پس از جنگ جهانی دوم تا اواخر قرن بیستم و به‌خصوص طی دوران جنگ سرد، امنیت کشورها در مقابل تهدیدهای خارجی مهمترین دغدغه موجود بوده و حوزه های امنیت نظامی و سیاسی بیش از امنیت اقتصادی مورد توجه بوده است، با پایان یافتن جنگ سرد و شکلگیری روابط جدید در نظام بین‌الملل، اولویت‌های امنیتی دستخوش تحول شده و امنیت اقتصادی به‌عنوان یکی از مهمترین شاخص های امنیت ملی مطرح شد.
بر این اساس، روند جهانی شدن، گسترش تجارت بینالملل و جریان بین‌المللی سرمایه‌ها، مهم‌ترین عواملی هستند که امنیت اقتصادی را در صدر توجهات امنیتی قرار داده است. به‌طوری که فراهم کردن بسترهای مناسب برای حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی و جذب سرمایه‌های خارجی در کشورها، بدون وجود امنیت اقتصادی میسّر نیست. در حال حاضر، امنیت اقتصادی، یکی از مهمترین شاخص های توسعه‌یافتگی است.
دشمنان امروز ایران، اقتصاد کشور را هدف قرار داده‌اند و از سوی دیگر، عرصه اقتصاد از حوزه‌های آسیب‌پذیر و در معرض فساد است.
برخی صاحب نظران بر این نکته پای فشرده‌اند که با توجه به اینکه زیربنای رشد اقتصادی، امنیت است، یک وظیفه دستگاه اطلاعاتی این است که بسترهای فساد خیز را در عرصه فعالیت اقتصادی شناسایی کند و آنها را از بین ببرد تا اقتصاد کشور ضمن مقاومتی بودن، سالم باشد.

یک سال پرکار برای تامین امنیت اقتصادی
از اقدامات اساسی وزارت اطلاعات و به تبع آن اداره کل اطلاعات استان فارس، شناسایی دلایل نوسانات بازارها و بی ثباتی‌های موجود در بازارهای کالا، کار، پول و ارز و سرمایه بوده است.
به گفته مسسئولان، جمع آوری اطلاعات در مورد گردش منابع، پول و اعتبارات، ارز و فعالیت های غیر قانونی مالی، کمک‌های قابل توجهی به دولت در شناسایی ریشه های مشکلات اقتصادی کرده است.
البته باید به این نکته توجه داشت که کار وزارت اطلاعات، جمع آوری اطلاعات و تحلیل آنهاست و نقش و سهم اصلی در ساماندهی بازار و اقتصاد کشور، در حوزه اختیارات و وظایف دستگاه های اجرایی، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، هیات دولت و... است و نمی توان انتظار داشت که این کار تنها از طریق گزارش های اطلاعاتی و امنیتی، انجام شود.
وزارت اطلاعات و سایر تشکیلات اطلاعاتی و امنیتی کشور، تنها قادر به ارائه اطلاعات و برخورد با عوامل اخلال گر هستند اما باید توجه داشت که این ابزار برای تعادل در بازار ارز و سکه وطلا و سایر دارایی‌ها کافی نیست. اختیارات و وظایف و ابزارهای اصلی در دست هیات دولت، دستگاه های اجرایی و اقتصادی است.
در ادامه مروری داریم بر مهمترین خبرهای مربوط به تلاش‌های سربازان گمنام امام زمان (عج) در اداره کل اطلاعات استان فارس که طی یکسال گذشته درباره آنها اطلاع‌رسانی شده است.

بازداشت ۲۳ اخلالگر ارزی با گردش مالی ۳ هزار میلیارد تومانی در شیراز
مردادماه ۱۳۹۹ اعلام شد که طی اقدامات گسترده و شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان (عج) در اداره کل اطلاعات استان فارس، ۲۳ نفر از اخلالگران بازار ارز که به نحو حرفه‌ای مبادرت به خرید، فروش و قاچاق ارزهای خارجی کردند شناسایی و بازداشت شدند.
 دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس این خبر را اطلاع‌رسانی کرد و ضمن بیان اینکه در بازرسی از مخفیگاه‌های متهمان، مقادیر قابل توجهی ارز خارجی نیز کشف شد افزود: حجم گردش مالی آنان در چند سال اخیر حدود سه هزار میلیارد تومان بوده است.

پرونده فرار مالیاتی در شیراز
یک پرونده مهم فرار مالیاتی نیز با تلاش و هوشیاری سربازان گمنام امام زمان (عج) در اداره کل اطلاعات استان فارس کشف و در آذرماه ۱۳۹۹ اقدامات مجرمانه آنان متوقف شد.
رییس کل دادگستری استان فارس با بیان این خبر اعلام کرد که این پرونده فقط به فرار مالیاتی منحصر نمی‌شود و پرونده‌های متعدد رشاء و ارتشاء نیز برای مرتبطان با شرکت‌های صوری تشکیل شده است.

دستگیری عوامل باند اخلال در توزیع کود شیمیایی
پرونده رسیدگی به فساد اقتصادی در پتروشیمی مرودشت از ماموریت‌های اداره کل اطلاعات استان فارس در یک سال و نیم گذشته بوده است.
شناسایی و کشف شبکه فساد اقتصادی در پتروشیمی مرودشت شهریور ماه ۱۳۹۸ به‌ درخواست و هماهنگی کامل با این شرکت و دستور مقام قضایی، توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) انجام پذیرفت که طی آن  ۱۴ نفر از کارکنان و دلالان کودشیمیایی دستگیر شدند.
باند کشف‌شده با اخلال و فساد در توزیع انواع کودهای شیمیایی به‌صورت گسترده فعالیت داشته و شامل افراد متعددی از بخش‌های مختلف فعال در حوزه توزیع کودهای کشاورزی منطقه و ۶ نفر از کارکنان رده‌پایین پتروشیمی شیراز بودند  که اقدام به سرقت از این شرکت کرده‌اند.

کشف مقادیر الکل و تجهیزات بهداشتی
فروردین‌ماه ۱۳۹۹ در زمانی که جامعه نیاز شدیدی به الکل و دیگر اقلام و تجهیزات بهداشتی برای مقابله با کرونا داشت، عده‌ای از این وضعیت سوء‌استفاده کردند که تلاش آنها ناکام ماند.
مقادیر قابل توجهی الکل و تجهیزات بهداشتی در استان فارس با اقدامات اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات استان در چند مرحله کشف و ضبط شده است.
سربازان گمنام امام زمان(عج) علاوه بر کشف محموله‌های الکل و ژل ضدعفونی، مواد اولیه تولید دستکش یکبار مصرف، ضبط مقادیر زیادی انواع دستکش، شبکه تولید ماسک به دور از نظارت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سازمان صمت در قالب گروه‌های جهادی در استان فارس را نیز شناسایی کردند.

انهدام یک شرکت هرمی
شناسایی و انهدام یک شرکت هرمی با نام "یونیک فایننس" که در مناطق مختلف کشور از جمله شیراز تبلیغ و فعالیت می کرد، از دیگر اخباری است که مردادماه ۱۳۹۹ اعلام شد.
بر اساس این گزارش، با سعی و تلاش سربازان گمنام امام زمان(عج)  در یک اقدام اطلاعاتی لیدرهای اصلی این شبکه هرمی دستگیر شدند.
این شرکت کلاهبرداری با دورنمای کاذب با عکس در کنار خودروهای گرانقیمت و لوکس و مناطق لاکچری، نسبت به اغفال افراد برای سرمایه گذاری با سودآوری کلان اقدام می‌کرد و به بهانه سرمایه گذاری در شرکت های معروف دنیا مانند Apple، BMW  زیر شاخه های زیادی را بکارگیری کرده بود.

ناکامی قاچاقچیان
همچنین شهریورماه ۱۳۹۹ با اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) و صدور دستور قضایی بیش از ۱۰ هزار برگ قرص متادون (از اقلام مواد مخدر اعتیادآور) کشف و ۲  قاچاقچی دستگیر و با قرار بازداشت راهی زندان شدند.

فعالیت کارمندان و مدیران زیر ذره‌بین
طی یکسال گذشته، مواردی از دستگیری کارمندان و مدیران متخلف در برخی دستگاه‌ها و نهادها در استان فارس اعلام شده است.
مردادماه ۱۳۹۹ منابع موثق در استان فارس اعلام کردند که با پیگیری‌های اداره‌کل اطلاعات استان در مبارزه با مفاسد اقتصادی، رییس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان مرودشت بازداشت شد.
شهریورماه ۱۳۹۹، رییس کل دادگستری استان فارس از بازداشت مدیر سابق اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کازرون در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری خبر داد. حجت الاسلام سیدکاظم موسوی در این باره گفت: این اقدام در پی گزارش سربازان گمنام امام زمان (عج) انجام شد.
بهمن‌ماه ۱۳۹۹ نیز رئیس کل دادگستری استان فارس اعلام کرد: بخشدار مرکزی شیراز در راستای مبارزه با فساد بازداشت شد. وی افزود: پیش از این نیز سه نفر دیگر شامل یک نفر از اعضای شورای بخش مرکزی، یک نفر از اعضای شورای یکی از روستاهای اطراف شیراز و یک نفر از کارمندان بخش دولتی دستگیر شدند. وی با بیان اینکه درباره افراد نامبرده قرار تأمین کیفری مناسب صادر شده است تصریح کرد: این فساد با اِشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) کشف شد.
در این ماه همچنین یک باند رشوه‌خواری در شهرداری یکی از مناطق شیراز شناسایی شد که بنا بر اعلام دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس، کشف این جرائم در حوزه مفاسد اداری توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) و با هماهنگی مقام قضایی انجام شد. سید مصطفی بحرینی با اشاره اینکه این باند اقدام به صدور مجوزهای ساخت و ساز غیر قانونی در برخی باغ ها می کردند گفت: تنها در دو فقره از موارد بیش از ۱۰ میلیارد ریال وجوه غیر قانونی کشف شده است.
همچنین دستگیری یک بازرس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس و بازداشت دو عضو شورای اسلامی شهر صدرا گویای رصد تخلف‌ها توسط اداره کل اطلاعات استان فارس است. 
علاوه بر این، اسفندماه ۱۳۹۹ عضو شورای اسلامی شهر داریون (از توابع بخش مرکزی شهرستان شیراز) که همزمان ریاست شورای اسلامی شهرستان شیراز را نیز بر عهده داشت به اتهام فساد مالی و همچنین مسوول کنونی آبفای روستایی شهرستان خفر که پیش از این مسوولیت مشابهی در شهرستان جهرم را بر عهده داشته است به اتهامات مالی در زمان مسوولیت موصوف و نیز ۲ نفر از کارکنان این مجموعه به اتهام مشارکت با این مدیر دولتی و همچنین ۲ نفر از پیمانکاران به اتهام رشا (رشوه دادن) با دستور قضایی بازداشت شده‌اند. به گفته رئیس کل دادگستری استان فارس، شناسایی مفاسد کشف شده در نتیجه همکاری سربازان و پاسداران گمنام امام زمان (عج) در اداره کل اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه بوده است.

شناسایی عرضه‌کننده محصول تقلبی
دی‌ماه ۱۳۹۹ بود که اعلام شد: سربازان گمنام امام زمان (عج) موفق به کشف یک کارگاه تولید روغن تقلبی موتور خودرو در شهرستان کازرون شدند. در کارگاه این شرکت، دستگاه‌های تهیه و بسته بندی و ۱۵هزار لیتر روغن موتور تقلبی آماده عرضه به بازار با برچسب شرکت های معتبر کشف و توسط تعزیرات حکومتی ضبط شد.

کشف سلاح جنگی
آذرماه ۱۳۹۹ نیز اعلام شد:‌ ٣٠ قبضه کلت کمری جنگی با تلاش و رصد شبانه‏ روزی سربازان گمنام امام زمان(عج) در شیراز کشف شد. رئیس کل دادگستری استان فارس این خبر را اعلام کرد و گفت:‌ امنیت استان خط قرمز دستگاه قضایی و امنیتی است و با هر فعالیت ضد امنیتی برخورد قاطع در چارچوب قانون صورت خواهد گرفت و با توجه به تعداد سلاح های مکشوفه و اهداف ضد امنیتی معاندین، پرونده به صورت ویژه و با حساسیت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha