به گزارش ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدرضا میرتاجالدینی روز دوشنبه در مراسم بزرگداشت نیمه شعبان در مصلای حضرت امام(ره) تبریز، اظهار کرد: این سند همکاری نقشه راه همکاری مشترک بین ایران و چین در حوزههای مختلف برای ۲۵ سال آینده با رویکرد سرمایه گذاری و همکاری مشترک در زمینه های مختلف است تا بتوانیم به صورت ثابت و پایدار نفت و فرآورده های نفتی را به چین صادر کنیم.
وی امضای این سند را امتیازی برای کشورمان دانست و یادآور شد: تحقق عملی این سند میتواند حتی تحریم های ظالمانه استکبار ضد کشورمان را رفع کند.
نائب رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی این سند را موضوعی فراجناحی و تصمیم نظام دانست و تاکید کرد: همه مسوولان بر انعقاد آن متفقالقول بوده و حرکتی مثبت در راستای مقابله با تحریمها و خروج از انزوای اقتصادی و همکاری پایدار با کشورهای همسایه است.
حجت الاسلام میرتاج الدینی با اشاره به عصبانیت آمریکا و رژیم صهیونیستی از امضای سند ادامه داد: دشمنان انقلاب اسلامی به سرکردگی آمریکا و رژیم صهیونسیتی مخالفین این سند هستند و این دلیلی بر اهمیت آن است بر این اساس باید همگی بهصورت یکپارچه و متحد از این تفاهمنامه که نقشهراه ۲۵ ساله کشورمان است حمایت کنیم تا زمینههای گسترش سرمایهگذاری در داخل کشور پدید آید.
وی تصریح کرد: شایعاتی از قبیل واگذاری فلان بخش یا حوزه به چینیها حقیقت ندارد و این قرارداد صرفا در زمینه همکاری در حوزههای سرمایهگذاری، عمرانی و اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه مقرر شده تا کشور چین در قبال خرید نفت در زمینه های مختلف زیرساختی از جمله خط ریلی در کشورمان سرمایه گذاری کند، خاطرنشان کرد: در این حوزه ساخت مسیر ریلی از شرق به غرب و شمال به جنوب می تواند سبب ایجاد اشتغال در کشور، سرمایه گذاری و تسهیل مشکلات حمل و نقل باشد.
به گزارش ایرنا، سند همکاریهای جامع ایران و چین شنبه گذشته توسط محمدجواد ظریف و وانگ یی وزیران خارجه دو کشور در محل وزارت امور خارجه در تهران امضا شد.
ایران و چین در جریان سفر رسمی شی جی پینگ به تهران در بهمن ماه ۱۳۹۴ با صدور بیانیهای سطح روابط خود را به روابط راهبردی ارتقا دادند. در بند ۶ این بیانیه دو طرف آمادگی خود را برای رایزنی و مذاکره جهت انعقاد یک سند همکاری بلندمدت اعلام کردند.
در شهریور ۱۳۹۸ و در جریان سفر محمد جواد ظریف به چین این پیش نویس تحویل دولت چین شد.
دولت چین چند ماه بعد و در بهار ۱۳۹۹ بصورت رسمی نظر خود را پیرامون پیشنویس پیشنهادی طرف ایرانی اعلام کرد. بعد از آن وزارت امور خارجه با همکاری نهادهای کشوری ضمن بررسی سند، فرآیندهای قانونی را طی نمود و در نهایت هیات دولت سوم تیر ۱۳۹۹، مجوز رسمی آغاز مذاکرات و امضای برنامه همکاری جامع بر اساس منافع متقابل بلندمدت را به وزارت امور خارجه اعطا کرد.
مهرماه ۱۳۹۹ محمد جواد ظریف در جریان سفر رسمی به پکن نظرات اصلاحی و تکمیلی ایران را به اطلاع طرف چینی رساند.
حدود ۵ ماه بعد یعنی در نیمه اسفند ۱۳۹۹، طرف چینی نظرات خود پیرامون سند مذکور را به اطلاع وزارت امور خارجه ایران رساند و در نهایت این سند امروز به امضای وزیران خارجه ایران و چین رسید.
نظر شما