اسحاق جهانگیری امروز سه شنبه در جریان بازدید از کارخانه تولید محصولات لبنی و بستنی یکی از شرکت های خصوصی در شهرستان اسلامشهر در جمع خبرنگاران افزود: اقتصاد ایران با محوریت تولیدی می تواند روزهای شکوفا داشته باشد خصوصا با پیش بینی های صورت گرفته نسبت به افق ١٤٠٠ که آمریکایی ها نیز به صراحت اعلام کردند فشار حداکثری به شکست رسیده است.
وی اظهار داشت: آمریکایی ها مجبور هستند به برجام بازگردند و تحریم ها را لغو کنند، با تحقق شعار سال یک شرایط مناسبی برای تولید کشور اتفاق خواهد افتاد و نباید تولید کنندگانی که در شرایط تحریم پای تولید ایستاده اند را فراموش کنیم.
وی گفت: باید همچنان سیاست هایی که گذاشته مَی شود در راستای حمایت از تولید باشد بخشی از سیاست ها پولی و نظام بانکی است و بازار سرمایه باید حمایت کند.
جهانگیری ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد از تسهیلاتی که نظام بانکی پرداخت کرده برای سرمایه در گردش بوده است حجم تسهیلاتی که سال گذشته نام بانکی پرداخت کرده یک میلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سه برابر بودجه دولت بوده است.
به گفته وی ۶۰ درصد از این مبلغ اگر وارد گردش در سرمایه برای واحدهای تولیدی شود یک رقم بالایی خواهد بود.
جهانگیری افزود: با توجه به جنگ اقتصادی آمریکا ورود بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ قلم کالا به کشور ممنوع شد که این فرصتی بود برای تولید کنندگان داخلی تا تولید و بازار را در اختیار بگیرند.
معاون اول رئیس جمهوری بیان کرد: تعرفه ها باید طوری در نظر گرفته شود تا علاوه بر حمایت از تولید سیاست های پولی و تجاری و مالی و سیاست خارجی نیز در نظر گرفته شود با این نگاه رشد اقتصادی کشور در سالجاری مطلوب گردد.
جهانگیری همچنین در خصوص موانع بانکی نیز گفت: نظام بانکی در ایران پشتوانه اصلی تولید و اقتصاد است باید به این مطلب توجه شود اقتصاد ایران بانک محور است تامین منابع مورد نیاز اقتصاد است و سهم بازار سرمایه در مقابل تسهیلات بانک ها کم است باید اقدامی انجام شود تا بانک ها سرمایه جمع کنند و در اختیار بنگاه های اقتصادی تولید قرار دهند.
وی افزود: جرایم دیر کرد به دلیل شرایط اقتصادی است. شرایط اقتصادی در اختیار بنگاه های اقتصادی نیست این نظام و دولت است که تصمیماتی را مَی گیرد و نظام اقتصادی با آن روبرو می شود.
وی اضافه کرد: باید از بنگاه ها حمایت کنیم برخی اوقات شرایط برای بنگاه ها یکسان است اما برخی از فعالان این بنگاه ها گردنکشی می کنند و در برابر پرداخت تسهیلات مقاومت دارند باید جلوی این افراد ایستاد اما برخی از بنگاه های تولیدی به لحاظ شرایط اقتصادی نتوانسته اند تسهیلات بانک ها را به موقع پرداخت کنند که با هیات مدیره بانک ها صحبت شده تا با متقاضیان خوش حساب مذاکره و به آنها مهلت داده شود.
شعار سال منطبق با نیازهای جامعه است
معاون اول رئیس جمهوری گفت: با توجه به شعار سال، تولیدی باید مورد حمایت قرار گیرد که رقابت پذیر با کیفیت و قیمت مناسب باشد هر محصولی تحت عنوان تولید داخلی را نمی توانیم مردم را مجبور کنیم از آن استفاده کنند.
وی افزود: مقام معظم رهبری از سال ٩٧ سال ها را با عناوین اقتصادی نظیر حمایت از کالاهای ایرانی نامگذاری کرده اند در واقع توجه به بازار بود تولیدی زمانی مَی تواند رشد کند که یک بازار مناسب در اختیار داشته باشد ما به یک بازار ٨٠ میلیونی در ایران داریم که هیچ یک از منطقه چنین موقعیتی را ندارند.
به گفته جهانگیری اگر تولیدکنندگان کالای با کیفیت تولید و ایرانیان از آنها استفاده کنند یک قدم بزرگی در تولید، جهش تولید شکل می گیرد و امسال نیز موانع زدایی از تولید انجام مَی شود.
وی توضیح داد: در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی و در دولت در مورد شعار سال بحث شده و این شعار منطبق با نیازهای جامعه است.
۸۵ درصد صنایع غذایی در اختیار بخش خصوصی است
جهانگیری همچنین در ادامه گفت و گو با خبرنگاران در حاشیه بازدید از کارخانه تولید محصولات لبنی و بستنی یکی از شرکت های خصوصی در شهرستان اسلامشهر گفت: بازدید از این شرکت به دلیل سابقه تولید و توسعه همزمان در تولید لبنیات صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه بیش از ٨٥ درصد از صنایع غذایی علی الخصوص لبنیات در اختیار بخش خصوصی است به همین دلیل کالاها از کیفیت مناسبی برخوردار هستند، گفت: حدود ١٥ درصد از این بنگاه ها نیز در اختیار نهادهای عمومی است.
وی با بیان اینکه این واحد یکی از واحدهای مهم تولیدی در کشور است ادامه داد: در این مجموعه سه هزار نفر شاغل هستند و این واحد جز بنگاه های بزرگ محسوب می شود.
جهانگیری بیان کرد: مواد اولیه این بنگاه که عمدتا از دامپروری ها است از داخل تامین مَی شود و محصول با کیفیتی را تولید و به بازار مصرف عرضه مَی کند.
وی افزود: مسئولان این واحد مَی توانند محصولات خود را به بازارهای بین المللی صادر کند که در زمان تحریم نیز این توسعه انجام شده است.
نظر شما