جعفرمرادی حقیقی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا ابراز داشت: ۳۵ تیم گشت منابع طبیعی استان سمنان از پایان سال ۹۹ به مردم و طبیعت خدمت رسانی میکنند و در گشت و مراقبت هستند.
وی افزود: مردم استان سمنان در تفرجهای روز طبیعت در حد امکان غذاهای آماده که نیاز به روشن کردن آتش در طبیعت ندارد همراه داشته باشند و از اتراق در نزدیکی درختان و پوشش گیاهی بپرهیزند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: اگر افرادی ناچار به افروختن آتش هستند، از زغال آماده استفاده کنند و به شاخه و برگ درختان آسیب نزنند.
مرادیحقیقی گفت: شهروندان در صورت استفاده از سیگار در مسیر طبیعت، از رها کردن ته سیگار در طبیعت خودداری کنند زیرا موجب آتش سوزی پوشش گیاهی میشود که خاموش کردن آن کاری دشوار است.
وی ادامه داد: طبیعتگردان در صورت امکان وسایل مهار آتش همراه داشته باشند و در صورت مواجهه با آتشی که خاموش کردن آن در توانشان نیست، از طریق شمارههای ۱۵۰۴ یا ۱۳۹ به مسئولان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اطلاعرسانی کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: شهروندان در صورت استفاده از آتش در طبیعت، در پایان کار، آن را با آب و خاک خاموش و از خاموشی کامل آن اطمینان حاصل کنند.
مرادیحقیقی گفت: اگر اشخاصی آتش را روشن بگذارند و منجر به آتش سوزی شوند، بنابر قانون مجازات میشوند.
وی افزود: اکنون با آغاز فصل بهار دامداران از قشلاق به قصد کوچ خارج میشوند، لازم است با هماهنگی منابع طبیعی و بر اساس برنامهریزیهای زمانی این اداره کل کوچ کنند و زودتر از موعد وارد مراتع ییلاقی نشوند، زیرا پوشش گیاهی در این مناطق آماده بهرهبرداری نیست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: مردم استان نسبت به گذشته آشنایی بیشتری با مراقبت از طبیعت دارند و شواهد موجود نشان از همراهی مردم استان با منابع طبیعی دارد.
مرادیحقیقی بیان کرد: در سال ۹۹ ، ۲ فقره آتشسوزی در جنگل ها به مساحت در مجموع ۲ هکتار و ۳۰ فقره آتشسوزی مراتع به مساحت ۱۰۱ هکتار اتفاق افتاد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: آتش سوزی مراتع در سال ۹۹ نسبت به سال قبل از آن ۳۵ درصد کاهش یافت و این نشان از افزایش فرهنگ و اطلاعات مردم دارد اما ضرورت تداوم یادآوری و توصیههای لازم همچنان احساس میشود.
نظر شما