انقلاب در صندوق

۱۲ فروردین ۱۴۰۰، ۱۲:۵۴
کد خبر: 84280929
علی ربیعی
انقلاب در صندوق

تهران- ایرنا- دولت در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ تلاش دارد به حکم وظیفه ذاتی خود در جلب «مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی اقتصادی و اجتماعی» خود تسهیل‌گر حضور همان «همه با هم» رفراندم ۱۲ فروردین بر سر صندوق‌های انتخابات ریاست جمهوری ‌باشد.

در ۱۲ فروردین ماه به سرعت از یک انقلاب مردمی تمام عیار و عظیم اجتماعی به ساختار قانونمند صندوق رای رسیدیم و ۱۲ فروردین نماد رفراندوم محور بودن نظام جمهوری اسلامی است. پدران قانون اساسی تمهیداتی اندیشیدند که تغییرات نگاه نسلی در صندوق‌ها متبلور شود و هم مردم باید بدانند صندوق‌های رای میراث گرانب‌هایی است که نباید مورد غفلت قرار بگیرد و همه وظیفه داریم تمهیداتی بیاندیشدیم که بر مبنای آن هر نسلی آرا و اندیشه خود را بتواند در صندوق بیاندازد.

آنچه که در ۱۲ فروردین دیدیم یک حضور «یک بار برای همیشه»  نیست. برعکس، هر بار که ملت با همه تنوع رنگین کمانی خود یک طیف انتخاباتی را در گستره همگانی کشور تشکیل می‌دهد در واقع آن رفراندم در اشکال نوین خود تکرار می‌شود و نسل‌های جدیدتری را با نگاه‌های نوین در پای صندوق‌های تعیین سرنوشت مجتمع می‌کند. بدین سان عمل تاسیس جمهوری اسلامی در پای صندوق‌های رای در اشکال مشخص‌تر و جدیدتر خود تکرار می‌شود.

۱۲ فروردین سالگرد رفراندوم تاسیس جمهوری اسلامی ایران امسال برای ما معنای خاصی دارد. قرنی را پشت سر گذاشته‌ایم که با کودتای شوم علیه دستاوردهای مشروطیت و علیه قانون اساسی مشروطیت آغاز شد و با کودتای آمریکایی ۲۸ مردادماه تداوم یافت و به یمن یک انقلاب شکوهمند و همگانی اختلال هویت ملی ایرانی رفع شد. اکنون ملت ما همچنانکه در بیانات مقام معظم رهبری در ۲۹ بهمن به روشنی منعکس شد یک جمهوریت سرشار از نشاط و پویایی را تجربه می‌کند.  

یعنی یک سازگاری و تلفیق و ترکیب شیرین میان سه عنصر جمهوری، اسلامی و ایرانی. رای یکپارچه ملت ما به رفراندم جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ فروردین ۵۸ رای به هر سه مولفه جمهوریتی، اسلامیتی و ایرانیتی این نظام بود و ملت ما این سه را باهم و در دل یک ترکیب هندسی سازگار خواستند.

دولت در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ تلاش دارد به حکم وظیفه ذاتی خود در جلب «مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی اقتصادی و اجتماعی»  خود تسهیل‌گر حضور همان «همه با هم»  رفراندم ۱۲ فروردین بر سر صندوق‌های انتخابات ریاست جمهوری ‌باشد.

به فیلم‌های که از آن حضور همه باهمی به یادگار مانده و به تنوع تیپ‌های اجتماعی آن دوره نگاه کنید؛  به واقع چه کسی، کدام قشر اجتماعی پیروان، کدام سبک زندگی، کدام قومیت و زبان و فرهنگ، کدام جریان سیاسی از گردونه و چرخه مشارکت در آن رفراندم بیرون مانده بود؟ هیچکدام. همین حضور همه با هم را اندکی پس از رفراندم در انتخابات قانون اساسی و مجلس اول دیدیم که به واقع همه گرایش‌های سیاسی این کشور از حق نامزد داشتن ولو نامزد مخالف با ایدئولوژی متفاوت و مخالف بهره‌مند بودند. تلاش دولت آن است که به سهم خود و مطابق وظیفه ذاتی مکتوب خود در قانون اساسی تسهیل‌گر حضور رنگین کمان گرایش‌های گوناگون عامه مردم در انتخابات ریاست جمهوری باشد.  

امام خمینی(ره) می‌فرمود یک انتخابات قوی پشتوانه آن خواهد شد که دنیا نیز «به شایستگی» یعنی آنچنانکه شان این ملت متمدن است با ایران رفتار کند. ما اگر از لزوم مشارکت همگانی در انتخابات سخن می‌گوییم باید الزامات این مشارکت را هم در مقام عمل رعایت کنیم و اعتماد به ملت و انتخابات و انتخاب ملت که در صدر آموزه‌های تاریخی امام خمینی (ره) قرار داشت مولفه اصلی آن الزمات می‌باشد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha