معرفی ۲۰ گونه جدید گیاهی برای کشت درقم ، لزوم استفاده از ظرفیت قم در استاندارد حلال ،انتخاب کشتی گیران قم برای حضور در رقابتهای انتخابی تیم ملی ،تاکید استاندار بر ضرورت تسریع پروژه قطار شهری،وضعیت مطلوب کالاهای اساسی درقم،شفاف سازی سیستم مالی دهیاریهای قم،رشد ۱۰ درصدی ضریب نفوذ اینترنت پهن باند قم،افزایش ۲۴۱ درصدی شاغلان واحدهای فناور قم ،فعالیت ۴ مرکز اوتیسم در استان از دیگر اخبار هفته گذشته قم است.
صادرات ۱۴۸ میلیون دلار کالا از گمرکات قم
مدیرکل گمرکات قم گفت: در سال ۹۹، ۱۴۸ میلیون دلار کالای تولید شده در استان از طریق گمرکات قم به بازارهای جهانی صادر شد.
اسفندیار دریکوندی هفته گذشته در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در همین رابطه ۱۲۵هزار و ۷۳۱تن انواع کالا همچون گرانول، محصولات غذایی، کفش و صندل، شمش سرب، مصنوعات مسی، مواد و محصولات پلاستیکی، شیمیایی و هیدروکربن، به کشورهایی نظیر عراق، افغانستان، امارات، هند، پاکستان و ازبکستان صادر شدهاست.
وی افزود: در همین مدت، مقدار ۵۴ هزار و ۶۲۹ تن کالا مانند اجزا و قطعات موتورسیکلت، الیاف اکرولیک، اجزا و قطعات لباسشویی و پکیج و همچنین لوازم آرایشی و بهداشتی از کشورهایی نظیر چین، هند، ایتالیا، امارات، ترکیه و ژاپن به ارزش ۲۷۰ میلیون و ۸۶۱ هزار دلار از طریق گمرکات استان قم به کشور وارد شدهاست.
وی ادامه داد: در بخش ترانزیت نیز طی سال گذشته، ۸۱ هزار تن کالا از سایر گمرکات به گمرکات استان قم ترانزیت شده و همکاری مطلوبی میان گمرکات قم با سایر گمرکات کشور برقرار بوده است.
اجرای ۶۸ طرح روستایی سال ۹۹ در قم
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قم گفت: ۶۸ طرح زیربنایی روستایی با اعتبار ۲۱۰ میلیارد ریال طی سال ۹۹ در سطح روستاهای قم به بهره برداری رسید.
سجاد چهرگانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، درآمد و اشتغال را مهمترین دغدغه روستاییان دانست و افزود: در کنار توسعه زیرساختها و اجرای عملیات زیربنایی در سطح روستاها اگر به اشتغال اهالی روستا توجه نشود، به طور قطع اهداف توسعهای در روستاها عملی نخواهد شد.
وی، تکمیل طرحهای نیمه تمام را اولویت تخصیص اعتبار در سطح روستاها برشمرد و گفت: اجرای طرحهای زیربنایی و توسعه زیرساختها در استان باید با محوریت اشتغال و درآمد مردم برنامه ریزی و انجام شود که رویکرد استان به ویژه در سال های اخیر نیز در همین مسیر بوده است.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری قم، ادامه داد: از سال ۹۶ تا ۹۹ اعتباری بالغ بر ۲۲۳ میلیارد تومان برای اشتغال روستایی به قم تخصیص داده شدهاست که از این مبلغ، تا کنون حدود ۱۷۷ میلیارد تومان پرداخت شده است ضمن اینکه امیدواریم با واریز آخرین مرحله پرداختی، تمام این اعتبار تکمیل شود.
افزایش ۹۷ درصدی ورود خودروها به استان قم
رییس مدیریت اطلاعات راهها و حملونقل جادهای قم گفت: از ۲۵ اسفندماه پارسال تا ۶ فروردین ماه امسال، ورود خودروها به این استان ۹۷ درصد افزایش یافتهاست.
جواد شاکری هفته گذشته گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: در مدت مشابه نیز ورود به شهر قم ۹۳ درصد افزایش یافتهاست.
به گفته وی، در این مدت یک میلیون و ۲۹۴ هزار و ۶۵۱ خودرو وارد استان قم شد، در حالی که سال گذشته ۶۵۶ هزار و ۷۹۵ خودرو وارد شده بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اعمال طرح ممنوعیت تردد به دلیل شیوع کرونا که نوروز سال گذشته اجرایی شد، تردد در محورهای قم در سالجاری نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش چشمگیری نشان میدهد.
شاکری اضافه کرد: تردد در شهر و استان قم در مقایسه با نوروز ۹۸ به ترتیب ۲۸ و ۲۹ درصد کاهش نشان میدهد.
افزایش ۲۴۱ درصدی شاغلان واحدهای فناور قم
رییس پارک علم و فناوری قم گفت: تعداد افراد شاغل در واحدهای فناور عضو این پارک طی پنج سال از ۵۵۶ نفر درابتدای سال ۹۵، با رشدی ۲۴۱ درصدی به یک هزار و ۹۰۰ نفر در پایان سال ۱۳۹۹ افزایش یافتهاست.
سیدحسین اخوان علوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر ضرورت توجه به ظرفیتهای فناوری قم در حوزه اشتغال، تولید علم و محصولات دانش بنیان در استان و کشور افزود: زیست بوم فناوری استان به عنوان یک زیست بوم زنده و پویا میتواند گره گشای مشکلات استان و کشور باشد.
وی گفت: سال ۹۸، ۵۵۰ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای صنعتی استان پرداخت شدهاست که نتیجه این تسهیلات ایجاد یک هزار و ۴۰۰ شغل بوده و این در حالی است که تسهیلات پرداختی در سال گذشته به کل زیست بوم فناوری قم ۶ میلیارد تومان بوده که این تسهیلات زمینه حدود ۴۰۰ اشتغال جدید را فراهم کردهاست.
رشد ۱۰ درصدی ضریب نفوذ اینترنت پهن باند قم
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم با بیان اینکه ضریب نفوذ اینترنت پهن باند استان ۱۱۳ درصد می باشد گفت: با توجه به افزایش شیوع کرونا و اوج مصرف اینترنت در این ایام، ضریب نفوذ اینترنت پهن باند استان درسال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، ۱۰ درصد افزایش یافتهاست.
جواد غلاپور هفته گذشته در گفت و گویی اظهار داشت: ظرفیت پهن باند استان از ۲۲۰ گیگابیت برثانیه به ۳۶۰ گیگابیت برثانیه افزایش یافته است و قم در شاخص ضریب نفوذ مشترکان اینترنت پهن باند سیار بعد از تهران با مقدار ۹۹.۵۳ درصد در رتبه دوم قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر ظرفیت پهن باند استان ۳۶۰ گیگابیت بر ثانیه است گفت: تعداد مشترکان پهنای باند ثابت در قم ۱۸۷ هزار و ۵۵۶ تَن و تعداد مشترکان پهن باند سیار نیز یک میلیون و ۳۹۱ هزار و ۴۴۳ تَن میباشدکه حجم استفاده از اینترنت ثابت در روزهای کرونایی موجب شد تا ظرفیت پهن باند استان به همت تلاشهای شرکت ارتباطات زیرساخت از ۲۲۰ گیگابیت برثانیه به ۳۶۰ گیگابیت برثانیه افزایش یابد.
غلاپور تصریح کرد: مجموع مشترکان تلفن همراه، ۲ میلیون و ۱۴۷ هزار و ۶۷۰ تَن میباشد و ضریب نفوذ مشترکان سیار ۱۵۳.۶۲ درصد و بالاتر از میانگین کشوری است.
وضعیت مطلوب کالاهای اساسی درقم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: اولویت در استان با تامین کالاهای ضروری است و در زمینه تامین کالاها و مایحتاج اساسی مردم کمبودی وجود ندارد.
مهرداد غضنفری در حاشیه جلسه کارگروه تنظیم بازار در جمع خبرنگاران، افزود: ذخیره شکر، روغن و برنج در قم مطلوب است و درخصوص ماه رمضان نیز پیش بینی های لازم جهت تامین کالاهای اساسی صورت گرفته است.
وی با اشاره به چالش صف مرغ، یادآور شد: تولید مرغ در قم بین ۶۰ تا ۸۰ تن در نوسان است در حالی که مصرف و نیاز واقعی استان بیش از این میزان است و کمبود نیاز قم همواره از سایر استانها تامین شده است.
تاکید استاندار قم بر ضرورت تسریع پروژه قطار شهری
استاندار قم از اقدامها و تلاشهای مدیران و کارکنان شهرداری در تمامی بخشها در طول سال ۹۹ تشکر و بر ضرورت تسریع پروژه قطار شهری تاکید کرد.
بهرام سرمست هفته گذشته در دیدار نوروزی با شهردار و مدیران شهری قم ضمن شنیدن گزارش عملکرد شهرداری در سال گذشته بر لزوم استمرار فعالیت ها برای بهبود زیر ساخت های خدمت رسانی به مردم تاکید کرد.
وی با بیان حمایت مدیریت استان از اجرای طرح های تفصیلی شهر و توسعه زیرساخت ها در قم افزود: همگان باید عمل به تک تعهدات کاری را وظیفه خود نسبت به مردم و نظام بدانیم و تا آخرین لحظه دست از تلاش و خدمت بر نداریم.
وی بابیان اهمیت برنامه ریزی مدون و بلندمدت در مسیر نیل به اهداف کلان استان، افزود: یکی از مزایای مدیریت در قم وجود تعامل و هم افزایی بین بخشهای مختلف است.
فعالیت ۴ مرکز اوتیسم در استان قم
مدیرکل بهزیستی قم از فعالیت ۴ مرکز ارائه خدمات به افراد و کودکان مبتلا به اوتیسم در استان قم خبر داد.
"مهدی پهلوانی"با اشاره به نامگذاری دوم آوریل (۱۳ فروردین) بنام روز جهانی آگاهسازی اوتیسم ضمن اعلام این خبر گفت : تاکنون ۵۰۰ نفر مبتلا به اوتیسم در استان شناسایی شده اند و در حال حاضر حدود ۱۵۰ کودک و نوجوان مبتلا به اوتیسم در ۴ مرکز غیردولتی و تحت نظارت بهزیستی قم خدمت میگیرند.
وی در پاسخ به این سوال که خدمات بهزیستی شامل چه فعالیتهایی است افزود: در حال حاضر ماهانه به ازاء هر کودک اوتیسمی ٨٠٠هزار تومان یارانه به مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی طیف اوتیسم پرداخت میشود و بهزیستی علاوه بر یارانه مذکور ، هر فصل برای هزینه ایاب و ذهاب و هزینه بهبود تغذیه نیز برای هر کودک اوتیسمی مبلغی را پرداخت میکند.
انتخاب کشتی گیران قم برای حضور در رقابت های انتخابی تیم ملی
رئیس هیات کشتی قم، با اشاره به برپایی اردوی یک ماه آمادهسازی برای انتخاب کشتی گیران شاخص استان گفت: چهرههای برتر کشتی آزاد استان جهت حضور در رقابت های انتخابی تیم ملی نوجوانان و جوانان مشخص شدند.
هادی علیایی هفته گذشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: کشتی قم چهار اعزام در فروردین ماه به انتخابی تیم ملی در رده های سنی نوجوانان و جوانان و در رشته های آزاد و فرنگی دارد که افراد منتخب قم در رشته آزاد رده های نوجوانان و جوانان تاکنون نهایی شدهاست و به زودی کشتی گیران اعزامی در رشته فرنگی نیز نهایی میشوند.
علیایی با اعلام اسامی کشتی گیران نوجوانان و مربیان جهت معرفی به فدراسیون کشتی افزود: در وزن ۴۸ کیلوگرم، اصغر باقری؛ در وزن ۵۵ کیلوگرم ، رضا یاری؛ در وزن ۶۰ کیلوگرم، ابوالفضل قاضی لو؛ در وزن ۸۰ کیوگرم، محسن صمدی و در وزن ۹۲ کیلوگرم، سجاد بیگدلو به عنوان کشی گیران منتخب قم جهت حضور در رقابت های انتخابی تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان هستند.
وی ادامه داد: در رده جوانان نیز حافظ رضایی در وزن ۵۷ کیلوگرم، مهدی احمدی در وزن ۶۵ کیلوگرم، امیرحسین همایی در وزن ۷۴ کیلوگرم، محمدجواد پوربابا در وزن ۸۶ گرم و رضا سنایی در وزن ۹۷ کیلوگرم به عنوان تیم منتخب کشتی آزاد قم برای رقابت های انتخابی تیم ملی انتخاب شدند.
انتخابی تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان – رامسر ۱۷ لغایت ۱۹ فروردین ماه و انتخابی تیم ملی کشتی آزاد جوانان – تهران ۲۱ لغایت ۲۳ فروردین ماه است.
لزوم استفاده از ظرفیت قم در استاندارد حلال
استاندار قم با بیان اینکه سازمان استاندارد پشتیبان تولید و حامی بخش خصوصی است گفت: انتظار این است تا این سازمان از ظرفیت های ممتاز قم در حوزه استاندارد حلال استفاده کند.
بهرام سرمست در دیدار غلامرضا شریعتی رئیس سازمان استاندارد، با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام «سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» اظهار کرد: این ذهنیت پیرامون سازمان استاندارد که این سازمان در مقابل تولید ایجاد مانع می کند، نادرست است و در واقع این سازمان حامی و پشتیبان تولید است.
وی بیان کرد: باید برندسازی، ارتقای کیفیت محصول و نشان های تجاری به عنوان یک ارزش افزوده برای محصولات شناخته شود تا ذهنیت های منفی نسبت به استاندارد اصلاح شود.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت استان قم نگاه ایجابی به استاندارد دارد و سعی کرده ایم از نگاه سلبی به این نشان پرهیز کنیم.
معرفی ۲۰ گونه جدید گیاهی برای کشت در قم
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی قم گفت: ۲۰ گونه جدید گیاهی که متناسب با آبوهوای قم است برای گسترش سطح سبز استان و بهویژه بهمنظور تقویت پوشش گیاهی فضای شهری معرفی خواهد شد.
محمد رضا نایینی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: یکی از مهمترین فعالیتهای مرکز تحقیقات کشاورزی استان، بررسی گونههای متنوع گیاهی و شناسایی موارد سازگار و قابلکشت در قم برای تقویت سطح سبز استان است.
وی افزود: از آنجایی که قم با محدودیت تامین منابع آبی و همچنین تغییرات دمایی بالا مواجه است، کشت گیاه در آن باید بر اساس ارزیابیهای کارشناسی صورت پذیرد و در آن از گیاهانی استفاده شود که توانایی تحمل این شرایط آب و هوایی را دارند.
وی ادامه داد: در همین رابطه طی سه سال ۷۵ گونه درختی، درختچهای و بوتهای که تاکنون در استان از آنها استفاده نشده است، از نظر سازگاری برای کشت در قم و توسعه فضای سبز شهری مورد ارزیابیهای کارشناسی دقیق قرار گرفت.
نایینی گفت: پس از انجام مراحل تحقیقات مشخص شد، ۲۰ گونه از این گیاهان قابلیت سازگاری با آبوهوای قم را دارد و برای کشت در این شهر مناسب است.
اتصال ۱۰۰درصد مناطق روستایی قم به شبکه برق
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قم، گفت: ۱۰۰ درصد مناطق روستایی این استان به شبکه برق متصل است ولی به دلیل اینکه این شبکه بر اساس نیازهای دهههای گذشته طراحی و توسعه داده شدهاست،متناسب با نیازهای کنونی نیاز به بازنگری دارد.
سجاد چهرگانی هفته گذشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: شبکه برق در گذشته تنها برای روشنایی روستاها بود ولی شبکه برق امروز باید جوابگوی اشتغال و نیازهای تولید در روستاها را دارد که بر این اساس باید شبکه برق روستایی قم بازنگری شود.
وی افزود: اجرای طرحهای زیربنایی و توسعه زیرساختها در استان باید با محوریت اشتغال و درآمد مردم برنامه ریزی و انجام شود که رویکرد استان به ویژه در سال های اخیر نیز در همین مسیر بودهاست.
وی در ادامه با اشاره به اقدامهای صورت گرفته برای توسعه زیرساخت های ارتباطی روستایی گفت: با توجه به اهمیت اتصال دهیاری های قم به شبکه دولت، توسعه زیرساخت مخابراتی در سطح روستاهای استان سال ۹۹ در دستور کار قرار گرفت.
چهرگانی ادامه داد: هم اکنون ۸۶ درصد دهیاریهای قم به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است و سایر روستاها نیز به مرور به این شبکه متصل می شوند.
نظر شما