فدراسیون بولینگ و بیلیارد: ۹۷ مدال تاکنون بدست آورده‌ایم

تهران- ایرنا- رییس فدراسیون بولینگ و بیلیارد و بولس گفت: ورزشکاران این فدراسیون تاکنون ۹۷ مدال کسب کرده و همچنین کرسی‌های مهمی را در سطح بین‌المللی‌ گرفته‌ایم.

به گزارش ایرنا، «هاشم اسکندری» یکی رییس‌ فدراسیون‌ بولینگ و بیلیارد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ورزشی ایرنا حرف‌های جالبی را بر زبان آورد که متن آن در زیر از حضورتان خواهد گذشت.

در ابتدا در خصوص سال ۹۹ برای بولینگ و بیلیارد صحبت کنید؟

سال تلخی را در فدراسیون بولینگ و بیلیارد پشت سر گذاشتم، اگر بخواهیم ویروس کرونا را کنار بگذاریم، بی‌مهرهای زیادی به من صورت گرفت. این بی‌ مهری‌ها ناراحتی‌ها و تلخی‌های زیادی را برای من به همراه داشت.

از مدیریت خودتان راضی هستید؟

من ۲۵ سال است مدیر ارشد ورزش هستم و رزومه من کاملا مشخص است، روشن است چه مسیری را طی کرده‌ام، خوشبختانه به لطف و همکاری دوستانم در فدراسیون و هیات‌های ورزشی  بولینگ و بیلیارد و حتی بازیکنان توانستیم افتخارات زیادی به دست آوریم که حتی در جهان مثال‌زدنی است. ۹۷ مدال کسب کردیم و کرسی‌های مهمی را در سطح بین‌المللی‌ گرفته‌ایم.

در اسنوکر رنکینگ‌های بسیار خوبی را داریم.

در اسنوکر که سرآمد رشته‌های بیلیاردی است اینقدر جا افتاده‌ایم که در رنکینگ‌ جهانی در بخش مردان مقام دوم را به دست آوردیم و در بخش زنان نهم هستیم، به دنبال این هستیم در رشته‌های دیگر کاری انجام دهیم.  به خصوص بولینگ و پتانک، بولینگ سال‌هاست در مسابقات آسیایی حضوری ثابت دارد و مدیران جهانی این رشته خیز بزرگی برداشته‌اند که این رشته جذاب ورزشی را وارد المپیک‌ کنند و تلاش می‌کنند آن را به المپیک فرانسه برسانند. شاید برایتان جالب باشد یک چیزی را بدانید.

چه چیزی؟

ایران اولین فدراسیونی در قاره آسیاست که پارا بیلیارد را راه‌اندازی کرده است، دومین دوره این رقابت‌ها در اسفندماه سال گذشته به پایان رسید. در حال نوشتن تفاهم‌نامه‌ای با فدراسیون جانبازان و معلولان هستیم و در این باره نشست‌های خوبی را داشتیم تا بتوانیم به جامعه عزیز و دوست‌داشتنی جانباز و معلول ایران خدمت کنیم.

این خدمت به چه شکلی است؟

می‌خواهیم در پنج گروه مختلف این کار را انجام داده و آنها را جذب کنیم. اعتقاد دارم رشته‌های ورزشی که در فدراسیون بولینگ و بیلیارد وجود دارد به تمدد اعصاب این عزیزان کمک کرده و واکنش‌های مثبت روحی و انگیزشی به همراه دارد.

برای پتانک برنامه‌ریزی ویژه‌ای دارید؟

فعالیت گسترده در رشته پتانک برای ما اهمیت فراوانی دارد، دو سال است در این رشته به صورت جدی فعالیت می‌کنیم و در ۲۳ استان پایگاه قهرمانی داریم. گسترش و همگانی کردن این رشته اولویت مهم ماست، خانواده‌ها می‌توانند در هر موقعیتی این رشته را انجام دهند. ده ها پارک به این رشته تجهیز شده‌اند و بستر مناسبی را در آینده‌ای نزدیک فراهم خواهیم کرد.

رشته‌های ورزشی شما جذاب و تفریحی است و می‌تواند به افزایش علاقه‌مندی جامعه کمک زیادی کند، این یک پوئن بزرگ برای شماست.

خوشبختانه رشته‌های فدراسیون بولینگ و بیلیارد جنبه تفریحی و ورزشی داشته و مردم دوست دارند ورزش‌هایی را دنبال کنند که برای آنها جنبه تفریحی و فان داشته باشد. من دوباره از پتانک حرف می‌زنم و می‌خواهیم حتی در روستاها نیز این رشته را جا بیندازیم. چندی پیش نماینده کمیته عشایری ما گزارشی از فعالیت‌های خود را ارائه کرد و متوجه شدیم توفیقات خوبی را در این راه انجام داده‌ایم.

مسابقات تا ماه‌های آینده همچنان تعطیل است؟

متاسفانه تا سال ۲۰۲۱ مسابقات بین‌المللی تعطیل است ولی برای اینکه آمادگی بازیکنان حفظ شود با کسب مجوزهای لازم چند مسابقه داخلی را تدارک دیدیم که اتفاقات خوبی برایمان به همراه داشت.

در پایه‌سازی چه اقداماتی از سوی فدراسیون بیلیارد صورت گرفته است، اینکه گفته می‌شود در بیلیارد فقط حسین وفایی را داریم درست است؟

نه اینطور نیست، ملی‌پوشان زیادی داریم که مدال‌های زیادی گرفته‌اند، امیر سرخوش، علی قره گوزلو، سیاوش مزینی و خیلی‌های دیگر هستند، من با اطمینان می‌گویم نسل جدیدی از بازیکنان در راه هستند.  استعدادهایی را داریم که می‌توانند به ستاره‌های بزرگی تبدیل شوند. در سیستان و بلوچستان استعداد ۱۲ ساله و یا در خوزستان استعداد ۱۱ ساله‌ای هستند که به طور حتم آینده از آن آنهاست.

در بخش مربیان چه کارهایی صورت گرفته است؟

کامران شهلا تنها مربی حرفه‌ای در آسیاست که ۹۷ مدالی که به دست آورده‌ایم در کنار وی بوده است، خیلی‌ها انتقاد می‌کنند چرا فقط آقای شهلا و پاسخ من به همه آنها این است که بروید و به میزان علم و دانش او برسید. اگر کسی بهتر از او باشد حتما استفاده خواهیم کرد. خوشبختانه کارنامه وی درخشان است.

علل موفقیت شما در فدراسیون چیست؟  

در ۶ ماه اول که به این فدراسیون آمدم مطالعه جامع و کاملی را داشتم، تصمیم گرفتیم مربیان بزرگ و مطرح را به ایران دعوت کنیم، دیوید رو که جزو ۱۰ مربی برتر در بین حرفه‌ای‌ها است را دعوت کردیم که هم در استعدادیابی و هم در مربیگری، پایه‌ای را برای ما گذاشت که ثمره‌اش می‌شود حسین وفایی‌ها و کلاس ورزش ایران تغییر کرد. دکتر مارتین پری را دعوت کردیم. او یکی از گران‌ترین مشاوران روانشناسی در دنیا است که همیشه کنار تیم‌های مطرح جهان است. او تنها فردی است که فوق تخصص برد در ورزش را دارد. با تلاش زیاد وی،  بنیانی را گذاشتیم که اثرات بزرگی را داشت. کمتر هیاتی  حتی یک دفتر چند متری  داشت اما در حال حاضر ۲۳ استان پایگاه قهرمانی دارند. اینها سخت و طاقت فرسا بود اما با تلاش شبانه‌روزی صورت گرفت.

باشگاه‌ها در قبال فدراسیون پاسخگو نیستند برای حل این مشکل چه باید کرد؟

تصمیم‌گیرنده در این رابطه نیستیم و مجوز باشگاه‌ها از سوی ادارات کل صادر می‌شود.

این کار درست است یا غلط؟

فدراسیون‌ها متولی اصلی ورزش خود هستند و با باشگاه‌ها درگیر هستند، این کار باعث می‌شود از باشگاه‌ها دور باشیم. برای اینکه چنین کمبودی را پر کنیم در طراحی سال ۱۴۰۰ برنامه‌هایی داریم. جام باشگاه‌های کشور را تدارک دیده‌ایم و اعتقاد دارم این اتفاق باعث خواهد شد رابطه فدراسیون و باشگاه‌ها بهتر شود.

افق دید شما برای این رشته‌ها چیست؟

در تلاش هستیم پایگاهی‌ را در ورزشگاه آزادی احداث کرده و یکصدمین سال ورود این رشته ورزشی به ایران را جشن گرفته و تعداد مدال‌های ایران را سه رقمی کنیم و به عدد ۱۰۰ برسانیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha