سید «علی آقازاده» عصر شنبه در نشست ستاد انتخابات استان مرکزی، افزود: شوراهای اسلامی پارلمان محلی هستند که باید افراد شایسته و توانمند در آنها نقشآفرینی کنند و در انتخابات پیش رو باید صلاحیت نامزدهای ثبتنام شده در مناطق شهری و روستایی در هیات های نظارت بر مبنای قانون به صورت ویژه مورد ارزیابی قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: با نزدیک شدن به خرداد ۱۴۰۰، کشور در آستانه یک رویداد مهم سیاسی در تعیین رئیس جمهوری، منتخبان مردم در انتخابات میان دوره ای خانه ملت و گزینش اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا است و استان مرکزی نیز در این رخداد مهم سهم خود را دارد و باید ۲هزار و ۸۰۰ نفر برای حضور در شوراهای شهر و روستا و یک نفر را برای انتخابات میان دوره ای مجلس در حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان در فرایند انتخاباتی سالم و حداکثری را تعیین کند و صیانت از تک تک آرای مردم به رئیس جمهور آینده و ۲ انتخابات دیگر اصلی مهم برای دست اندرکاران برگزاری این رخداد سیاسی است.
نماینده عالی دولت در استان اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی کشور، انتخابات سال ۱۴۰۰ باید باشکوه، سالم و بیطرفانه و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شود.
آقازاده تصریح کرد: روند انتخابات از زمان شروع ثبت نام داوطلبان شوراهای اسلامی شهرها رضایت بخش بوده است و در حوزه انتخابیه تفرشریال آشتیان و فراهان نیز روند اروند ثبت نام نامزدهای انتخابات میان دورهای مجلس شورای اسلامی مناسب پیش میرود.
وی ادامه داد: مهلت قانونی ثبت نام نامزدهای شوراهای اسلامی روستاها از ۱۶ فروردین ماه آغاز می شود و انتظار میرود تهمیدات لازم برای مراحل ثبت نام از سوی بخشداران اتخاذ شود تا استقبال مناسبی برای ثبت نام داوطلبان صورت گیرد.
استاندار مرکزی با اشاره به شیوع پیک چهارم بیماری کرونا نیز گفت: مشخص نیست که شرایط کرونایی در ۷۰ روز آتی چگونه باشد بنابراین باید فرمانداران با تعامل و همکاری هیات های نظارت و اجرایی، شرایط صندوق و نحوه استقرار صندوق ها در شعب با توجه به این شرایط ویژه مدیریت کنند و برنامه ریزی لازم را در این برهه زمانی داشته باشند.
ایجاد آرامش در فضای انتخاباتی استان مرکزی وظیفه خطیری است
رئیس هیات نظارت بر انتخابات استان مرکزی نیز در این نشست گفت: باید هم افزایی و همدلی ایجاد شده تا پایان انتخابات هم در هیات نظارت شهرستان و بخش ها و هم اعضای ستاد انتخابات استان ، شهرستان و بخشداری ها حفظ و تقویت شود.
حجت الاسلام " امیدرضا مبارک آبادی" بیان کرد: فرمانداران و بخشداران توجه داشته باشند که مانع زداییهای انتخاباتی همراه با تعامل باشد و آرامش فضای انتخاباتی در چارچوب قانون شکل گیرد.
وی ضمن تاکید بر اینکه اولین ملاک انتخابات، اجرای قانون است افزود: شور و نشاط انتخاباتی همراه با برنامه ریزی مناسب باید در فضای انتخابات ایجاد شود و در فضایی آرام انتخاباتی پرشکوه برگزار کنیم.
رییس هیات نظارت بر انتخابات استان مرکزی تاکید کرد: در شعب اخذ رأیی که مشارکت مردم بالا است اعضای هیات نظارت باید یک سر ناظر باتجربه و فرمانداران نیر یک ناظر باتجربه در محل مستقر کنند تا آرامش در انتخابات فراهم باشد و فضای انتخابات در فضایی سالم و آرام باشد.
حجت الاسلام مبارک آبادی اظهار داشت: بررسی صلاحیتها از ساعت ۱۸ امروز آغاز شده که این مهم بر اساس ماده ۵۰ قانون انتخابات شورای اسلامی باید با تعامل و همکاری محقق شود.
وی تاکید کرد: بر اساس ماده ۲۵ قانون انتخابات مجلس که می تواند بازرس در محل حضور یابند، در فضای کرونایی نباید در شعب اخذ رای ازدحام ایجاد شود و ناظران متعدد حضور یابند اما بعد نظارتی باید دقیق باشد.
رییس هیات نظارت بر انتخابات استان مرکزی یادآور شد: اقدامات پیشگیرانه به لحاظ ایمنی و مباحث بهداشتی در اماکن و شعب اخذ رای مدنظر ویژه قرار گیرد.
نباید اجازه داد که به سلامت انتخابات کوچکترین خدشه ای وارد شود
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: دست اندرکاران انتخابات مجری انتخابات در تراز نظام جمهوری اسلامی هستند و باید تلاش کنند انتخاباتی سالم با مشارکت حداکثری، رقابتی و در کمال امنیت برگزار شود.
"بهروز اکرمی" افزود: در انتخابات سال ۹۸ استان مرکزی در بخش های مختلف رتبه های نخست کشوری را کسب کرد که انتظار می رود که با تعامل و همکاری این رتبه را نیز در انتخابات پیش رو کسب کنیم کمااینکه در تشکیل هیات های اجرایی در انتخابات ۱۴۰۰ رتبه برتر کشوری را کسب کردیم.
وی با اشاره به اینکه این مهم با احساس مسئولیت، تعامل و همراهی دست اندرکاران انتخابات حاصل شد گفت: در این راستا ۳۰ نفر معتمد که به هیات نظارت معرفی شد مورد تایید قرار گرفتند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی بیان داشت: اقدامات مسئولان امر نباید شائبه انگیز باشد و از مواضع تهمت نیز باید پرهیز کرد چرا که دست اندرکاران انتخابات نباید به نفع یا علیه داوطلبی فعالیت کنند بلکه وظیفه قانونی مسئولان، برگزاری انتخاباتی سالم و بر اساس مر قانون است.
اکرمی ضمن تاکید بر اینکه فرمانداران و بخشداران باید در امر انتخابات احساس مسئولیت داشته باشند گفت: فرآیند انتخابات در این مقاطع حساس که از اسفند تا پایان خردادماه آغاز شده نباید رفتار ، اقدام و اظهار نظر مسئولان در فضای مجازی شائبه طرفداری از جریانات، احزاب سیاسی و افراد ایجاد کند و باید اذعان داشت که فعالیت کلی فرمانداران و بخشداران رصد می شود و با کوچکترین اقدامی با متخلفان برخورد قاطع صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: نباید به سلامت انتخابات کوچکترین خدشه ای وارد شود چرا که دست اندرکاران انتخابات فعال سیاسی نیستند این مرزبندی ها باید دقیق رعایت شود.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اظهار داشت: تعامل با هیات های نظارت باید صادقانه و سازنده و در راستای سربلندی نظام جمهوری اسلامی باشد و فرمانداران و بخشداران نیز باید این مهم را مد نظر ویژه قرار دهند.
اکرمی بیان داشت: فعالیت و اقدامات فرمانداران و بخشداران باید بر اساس مر قانون باشد و تمام تدابیر و اقدامات به گونه ای باشد در فرصت تعیین شده انجام شود.
وی یادآور شد: فرمانداران باید از ظرفیت اعضای شورای تامین بهره گیری کنند چرا که این اعضا می توانند در برگزاری انتخاباتی سالم و مشارکتی نقش موثری ایفا کنند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی عنوان کرد: با توجه به شرایط امسال، فعالیت ۲ کمیته پشتیبانی و lT در امر انتخابات بسیار تاثیر گذار است که فرمانداران و بخشداران با هماهنگی کمیته استانی باید از هم اکنون در این دو حوزه پیگیری لازم را داشته باشند.
اکرمی تاکید کرد: در شرایط کرونایی دست اندرکاران انتخابات ۱۴۰۰، باید چهار سناریوی وضعیت قرمز وضعیت نارنجی و زرد و آبی را در شهر و روستا تعریف کنند و اقدامات را بر این اساس انجام دهند.
وی بیان داشت: در این برهه زمانی نیروهای حاضر در شعب اخذ رای باید از اکنون مشخص شوند و اطمینان خاطر برای حضور این افراد حاصل شود و فرمانداران و بخشداران نباید هیچ مطلب را در فضای مجازی تایید و اظهار نظر سیاسی کنند چرا که در اینصورت برخورد قاطع و قانونی صورت می گیرد.
یکی از مواردی که عملکرد بخشدار را مورد سنجش قرار می دهد این است که روستایی واجد شرایط نباید بدون شورا داشته باشیم.
اکرمی ادامه داد: امید داریم ۴۰ روستایی که در سالهای قبل فاقد شورا بودند امسال شاهد تشکیل شورا باشند.
وی تصریح کرد: در حوزه انتخابات نباید فرمانداران و بخشداران اجتهاد شخصی داشته باشند و فعالیت ها بر اساس مر قانون و با تایید و صلاحدید ستاد انتخابات باشد.
اکرمی بیان کرد: خروجی مجموعه اقدامات دست اندرکاران انتخابات در وهله نخست در راستای رضایت خداوند و سپس در مسیر رضایتمندی مردم و سربلندی نظام جمهوری اسلامی باشد.
بیشترین استقبال داوطلبان انتخابات شوراهای شهر استان مرکزی در اراک با ۲۸۰ نام نویسی بود
مدیر کل سیاسی انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مرکزی نیز بیان داشت: تعداد داوطلبان ثبت نامی در شوراهای اسلامی شهر۹۶۷ نفر بودند که از این تعداد ۲۰ نفر رسما انصراف دادند و در سامانه ثبت شده و ۱۹ نفر هم انصرافشان به صورت دستی تحویل فرمانداری ها شده است.
عطیه صالحی گفت: بیشترین استقبال در شهر اراک بود که برای ۱۱ کرسی شورای اسلامی کلانشهر اراک ۲۸۰ نفر ثبت نام کردند.
وی ادامه داد: در مجموع استان ۱۸۲ کرسی اصلی شورای شهر داریم کرسی های اصلی و علی البدل در مجموع ۲۹۳ کرسی است.
وی افزود: میانگین کرسی های اصلی در استان ۵.۳ دهم است که بیشترین استقبال اراک با ۱۲ نفر به ازای هر کرسی است.
مدیر کل سیاسی انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مرکزی افزود: تفرش ۷.۶ دهم، ساوه ۵.۸ دهم، خمین ۵.۸ دهم، محلات ۵.۴ دهم شهرهایی هستند که تعداد ثبت نامی ها از میانگین استانی بیشتر بود و شهرستانهای زرندیه، فراهان و خنداب کمترین استقبال را نسبت به میانگین استانی داشتند.
صالحی با اشاره به اینکه کمترین میزان ثبت نامی در هندودر ، خشکرود و رازقان و ساروق با مشارکت ۹ نفر در انتخابات شورای اسلامی شهرها بود، گفت: تعداد داوطلبان در شورای پنجم، یک هزار و ۲۹۶ نفر بود در حالی که در شورای ششم ۹۶۷ نفر بوده که با کاهش تعداد ثبت نامی ها مواجه بودیم.
وی ادامه داد: بر اساس سابقه عضویت در شورای پنجم، ۱۵ درصد سابقه عضویت در این دوره و ۱۸ درصد سابقه عضویت در شوراها را دارند که این آمار مثبت است و به لحاظ تعداد بانوان ۲ درصد نسبت به دوره گذشته افزایش داشتیم.
صالحی ادامه داد: سالهای گذشته حضور بانوان ۱۳ درصد بود که امسال به ۱۵ درصد رسیده است.
وی اظهار داشت: به لحاظ تحصیلات ۲۸ درصد داوطلبان دوره پنجم دارای تحصیلات کارشناسی ارشد بودند که این تعداد در شورای ششم ۳۳ درصد شده، دکترا ۲.۵ درصد که این دوره ۴ درصد شده و تحصیلات حوزوی از یک درصد به ۲ درصد افزایش یافته است.
وی بیان داشت: ثبت نام انتخابات میان دوره ای مجلس از ۸ فروردین آغاز شده تا ساعت ۱۴ و ۴۰ دقیقه امروز ۹۶ نفر اقدام به ثبت نام کردند از این تعداد ثبت نام ۷۰ نفر نهایی شده و مابقی در دست بررسی در فرمانداری است که این آمار در مقایسه با دوره گذشته که ۶۷ نفر در حوزه انتخابیه تفرش آشتیان و فراهان ثبت نامی داشتیم با افزایش آماری مواجه هستیم.
صالحی تصریح کرد: باید اذعان داشت که حوزه های آشتیان تفرش و فراهان به لحاظ ثبت نامی و رای دهندگان همواره بیشترین مشارکت را داشتند.
مدیر کل سیاسی انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مرکزی بیان کرد: ثبت نام انتخابات شوراهای اسلامی روستاها نیز از ۱۶ فروردین به مدت یک هفته آغاز می شود و در ۸۶۳ روستای واجد شرایط انتخابات شوراها برگزار می شود که در دوره قبل به دلیل حد نصاب نرسیدن تعداد ثبت نامی ها، ۴۰ روستا دارای شورا نبودند که باید تدابیر لازم در خصوص ثبت نام داوطلبان در این دوره اندیشیده شود.
انتخابات میان دورهای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تفرش، فراهان و آشتیان ۲۸ خردادماه امسال همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار میشود.
نظر شما