در آخرین مورد ابراز علاقه مقامات سعودی برای برقراری رابطه و سازش با رژیم کودککش صهیونیستی، "فیصل بن فرحان" وزیر امور خارجه عربستان اعلام کرده که «عادیسازی روابط با اسرائیل به نفع منطقه خواهد بود».
وزیر امور خارجه عربستان سعودی در گفت وگو با شبکه «سیانان» بدون اشاره به جنایات مداوم رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و نامشروع بودن این رژیم مدعی شده که «عادیسازی روابط با اسرائیل از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و امنیتی به نفع منطقه خواهد بود».
وی اعتراف کرد که ریاض به اسرائیل به شرط تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی که پایتخت آن قدس شرقی باشد، وعده عادیسازی روابط داده است.
آذر ماه سال گذشته بود که "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی با سفر محرمانه به عربستان و دیدار با "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی، نشان داد که سعودیها آماده سازش با این رژیم هستند.
از زمان انعقاد قرارداد سازش میان امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی در ۲۵ شهریور سال گذشته در کاخ سفید که تاریخ ننگینی برای عربهای سازشکار منطقه بشمار میرود، معلوم شد که ولیعهد سعودی به دستور "دونالد ترامپ" رییس جمهوری سابق آمریکا، پشت قضیه این سازش قرار دارد و این قرار داد عملا زمینه ساز و جاده صاف کن دیگر کشورهای عربی به ویژه عربستان برای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی است.
در روز مراسم امضای توافقنامه سازش یا همان توافقنامه خیانت در کاخ سفید بود که ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا طی سخنانی با استقبال از توافق سازش میان تل آویو با ابوظبی و منامه اعلام کرد که عربستان نیز "در وقت مناسب" روابطش را با اسراییل عادی خواهد کرد؛ هرچند سعودیها تلاشهای خود را در این راستا از قبل شروع کرده بودند و با کمک رسانههای عربی – آمریکایی – صهیونیستی، زمنیهسازی در این موضوع را رقم زده بودند، اما اخبار منتشره حکایت از رابطه غیرعلنی عربستان و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با تل آویو در سالهای اخیر دارد.
یکی از مشکلات بن سلمان که رویای پادشاهی عربستان را در سر میپروراند، مخالفت پدرش و برخی از اعضای هیات حاکمه عربستان در برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی است، مشکلی که با مرگ «ملک سلمان» و پادشاه شدن بن سلمان حل خواهد شد؛ البته مخالفت شاه سعودی در برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی هم بر اساس اعتقادات قلبی و در مسیر حمایت از فلسطینیان نیست، بلکه به دلیل هم پیمان بودن سران عرب کهنسال در این موضوع است.
پایگاه خبری-تحلیلی «رأی الیوم» شنبه گذشته با انتشار یادداشتی از «حماد صبح» نویسنده فلسطینی پیشبینی کرد که عادیسازی رسمی روابط ریاض و تلآویو نزدیک است.
این وبگاه نوشت: «رژیم سعودی تشنهلب، در حال چرخش به دور برکه عادیسازی رسمی روابط و سازش با رژیم اسرائیل است که این چرخش قراین بسیاری داشته که هر از گاهی همراه با شرایط مناسب پدیدار شده است».
این نویسنده فلسطینی در مقاله خود به اظهارات «بندر بن سلطان» رئیس سابق سازمان اطلاعات سعودی در اکتبر سال ۲۰۲۰ اشاره کرده که گفته بود، «زمان آن فرا رسیده که عربستان سعودی ابتدا به منافع خاص خود به عادیسازی روابط با اسرائیل نگاهی بیفکند».
در این یادداشت همچنین گریزی زده شده به اقدام مصر در به رسمیت شناختن مالکیت عربستان سعودی بر جزیرههای «تیران» و «صنافیر» برای ایجاد ارتباط جغرافیایی مستقیم میان عربستان و فلسطین اشغالی و همچنین پروژه شهر «نئوم» در شمال غرب عربستان که شرکتهای صهیونیستی هماکنون در حال فعالیت در آن هستند تا این شهر در آینده به مرکز تلاقی فراگیر اقتصاد، تجارت و گردشگری دو طرف تبدیل شود.
در ادامه یاداشت نویسنده فلسطینی آمده است که اظهارات اخیر بن فرحان خود گواهی است بر کج شدن مسیر ریاض به سمت عادیسازی رسمی و علنی روابط با تلآویو و نشانه آن دقیقا آنجا مشخص است که فرحان مدعی شد، «عادیسازی جایگاه اسرائیل در منطقه خاورمیانه فواید عظیمی برای تمام منطقه خواهد داشت و از نظر اقتصادی، اجتماعی و امنیتی بسیار سودمند خواهد بود».
رأی الیوم همچنین نوشته است که قاعدتا امارات و بحرین نمیتوانستند روابط خود با اسرائیل را اینگونه فراگیر عادیسازی کنند، مگر با موافقت رژیم سعودی که اظهارات «الی کوهن» رئیس موساد در تاریخ هفدم ماه مارس گذشته خود مهمترین مهر تأیید بر نزدیک بودن عادیسازی روابط رژیم سعودی با اسرائیل است.
رئیس موساد پیشبینی کرده بود که عربستان سعودی یکی از سه کشور عربی حاشیه خلیج فارس باشد که به عادیسازی روابط با اسرائیل نزدیک میشود و در عین حال، وعده «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره نزدیک بودن زمان افتتاح خط پروازی میان تلآویو و "مکه" نیز خود تأییدی بر این امر است.
در ادامه این یادداشت آمده است که «محمد بن سلمان» در حال حاضر کنترل رژیم سعودی را به دست دارد؛ ولیعهد سعودی در سال ۲۰۱۸ در سفر به آمریکا، طی سخنانی در جمع لابی صهیونیسیم گفته بود که «اگر کشورش صد مشکل داشت، فلسطین مشکل شماره صد بود» یا به عبارتی دیگر، بیارزش بودن آرمان فلسطین.
این نویسنده فلسطینی در پایان این یادداشت با اشاره به موارد مذکور و «انحطاط عربی» معتقد است که سازش و عادیسازی روابط میان دو طرف در آینده نزدیک غافلگیرکننده نخواهد بود.
کارشناسان مسایل منطقه معتقدند که عادیسازی روابط علنی عربستان با رژیم صهیونیستی مسالهای است که مقامات دو رژیم به جد دنبال آن هستند، رابطهای که سال هاست برقرار بوده و فقط علنی نبوده است.
به اعتقاد این کارشناسان، بن سلمان همانند سران بحرین و امارات با نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و مسلمانان به دنبال سازش با رژیم صهیونیستی به هر قیمتی است و آل سعود برای این که خود را از تیغ انتقادها دور کند، ابتدا این دو کشور کوچک عربی حاشیه خلیج فارس را جلو انداخت تا سپر عربستان شوند و اعتراضات مسلمانان جهان تا زمان سازش ریاض – تل آویو کم رنگ و عادی شود.
نظر شما