۱۶ فروردین ۱۴۰۰، ۱۳:۰۵
کد خبرنگار: 1273
کد خبر: 84284626
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شدند

۱۶ فروردین ۱۴۰۰، ۱۳:۰۵
کد خبر: 84284626
نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شدند

تهران- ایرنا- محمدرضا دوست‌محمدی، جلیل سامان، افشین علا، وحید یامین‌پور و علی‌محمد مودب به عنوان پنج نامزد نهایی چهره سال هنر انقلاب اسلامی اعلام شدند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا مجد الدین معلمی روز دوشنبه در نشست خبری هفته هنر انقلاب اسلامی با بیان اینکه امسال ششمین سالی است که به معرفی هنرمندان انقلاب اسلامی سال می‌پردازیم، گفت: دبیرخانه هفته هنر انقلاب اسلامی در طول سال فعال است و آکادمی که مشتمل بر کارشناسان این حوزه هستند در این بخش بر آثار و تولیدات هنرمندان در طول سال نظارت می کنند، هدف از ارزیابی آثار هنری در طول سال، معرفی هنرمندان این عرصه است و هدف، توانمندسازی نسل جدید و دیده شدن هنرمندان نسل جدید است.

 امسال از میان ۱۴ نامزد مطرح، پنج هنرمند، نامزد نهایی انتخاب شدند.

معلمی گفت: محمدرضا دوست محمدی، جلیل سامان، افشین علا، وحید یامین پور و علی محمد مودب نامزدهای نهایی اعلام شدند و قرار است نفر نهایی در اختتامیه این مراسم در ۲۳ فروردین که به صورت حضوری و آنلاین برگزار می شود، معرفی شود.
وی در ادامه مولفه های گزینش برای انتخاب این چهره ها و فرد نهایی را، آثار هنرمند در سال ۹۹ دانست و گفت: توجه و دغدغه مردم نیز در آثار تولید شده از جمله دیگر مولفه های مهم برای انتخاب نفرات برتر است.

به گزارش ایرنا محمدرضا دوست‌محمدی؛ طراح گرافیک و تصویرساز است و به دلیل خلق کمیک استریپ «فقط برای خدا» با موضوع سبک زندگی سردار شهید قاسم سلیمانی و تصویرسازی‌های پرمخاطب برای پروژه بزرگترین دیوارنگاره ایران در میدان ولیعصر تهران، جلیل سامان؛ فیلم‌نامه‌نویس، تهیه‌کننده و کارگردان است و به دلیل کارگردانی مجموعه طنز زیرخاکی (۱۳۹۹) به عنوان پرمخاطب‌ترین سریال ماه مبارک رمضان در سال ۱۳۹۹ همچنین  کارگردانی سه‌گانه ارمغان تاریکی (۱۳۸۹)، پروانه (۱۳۹۲) و نفس (۱۳۹۶) با مضمون انقلاب اسلامی، افشین علاء؛ شاعر و پژوهشگر ادبی است و به دلیل واکنش بهنگام و موثر ادبی به وقایع روز جامعه، خلق منظومه حماسی ۲۰۰ بیتی «سربازنامه» در رثای شهید قاسم سلیمانی و علی محمد مودب؛ شاعر و منتقد ادبی و موسس شهرستان ادب و به دلیل اهتمام موثر به پرورش نسل تازه‌ای از شعرا و نویسندگان متعهد به انقلاب اسلامی و واکنش بهنگام ادبی به وقایع روز جامع و وحید یامین‌پور؛ پژوهشگر و نویسنده به دلیل انتشار چاپ هفدهم کتاب رمان ارتداد و به چاپ هجدهم رسیدن کتاب کاهن معبد جینجا در سال ۹۹ به عنوان نامزدهای نهایی چهره هفته هنر انقلاب انتخاب شدند.

جذب مخاطب با رسانه های جدید
معلمی با اشاره به شیوع کرونا در سال گذشته و آسیب ناشی از آن به هنرمندان گفت: شاهد سال سختی بودیم و در بسیاری از آثار هنری همچون سینما، کنسرت و گالری ها وقفه ایجاد شد و ما نیز برای رصد این آثار دچار مشکل شدیم. البته تولیدات مرتبط با موضوع کرونا، آثار هنری مربوط به سالگرد سردار شهید قاسم سلیمانی و محرم سال ۹۹ که به صورت خاص برگزار شد از جمله آثاری بود که به آن توجه شد. همچنین توجه به رسانه های جدید در دوره کرونا از جمله موارد جدید و تجربه های سال ۹۹ بود.

بکارگیری رسانه های جدید سبب جذب مخاطبان جدید و در ادامه  نفوذ و گسترش فرهنگ به این نوع از مخاطبان بوده است که موفقیت خوبی محسوب می شود.

وی در خصوص دیگر فعالیت های حوزه هنری گفت: حضور هنرمندانی از ۶۶ کشور در مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست»، نشان اهمیت این جشنواره سیاسی و اعتبار آن در فضای بین‌المللی دارد.
معلمی حضور هنرمندان شاخص  در هنرواره ملی روایت جهاد که از سوی حوزه هنری برگزار می شود  را یکی دیگر از واکنش هنرمندان به شیوع کرونا دانست و گفت: این حضور نشان می دهد هنرمندان به موضوعات ملی و بین المللی بی تفاوت نیستند.

حضور هنرمندان ۶۶ کشور در مسابقه فلسطین تنها نیست

مسعود شجاعی طباطبایی دبیر مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور فلسطین تنها نیست نیز با اشاره به اینکه فراخوان این مسابقه آذر گذشته بعد از انتشار صحبت های رئیس جمهور فرانسه در خصوص انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز به پیامبر اکرم(ص)همچنین موضوع سازش کشورهای عربی با رژیم اشغالگر اسرائیل اعلام شد، گفت: این مسابقه بین المللی در سه بخش کاریکاتور، کارتون و پوستر اعلام فراخوان داد.
وی حضور هنرمندانی از ۶۶ کشور به این مسابقه را نشان است اهمیت و اعتبار این جشنواره دانست و با اشاره به اینکه دو تیم ایرانی و بین المللی به داوری این آثار پرداختند، گفت: داوران مطرحی از کشورهای مالزی، ایتالیا، لهستان و برزیل و داوران مطرح داخلی، آثار رسیده به این جشنواره را بررسی و داوری کردند.

روایت مجاهدت های کادر درمان
سید مرتضی دارابی دبیر اجرایی هنرواره جهاد گفت: ایده برگزاری این مراسم از صحبت های مقام معظم رهبری در دیدار با کادر درمان و نظر ایشان در روایت از خودگذشتگی های کادر درمان در دوره کرونا همانند روایات شهید مرتضی آوینی در دوره دفاع مقدس بود، برگرفته شده است و روایت مجاهدت و از خودگذشتگی های کادر درمان در دوره شیوع کرونا موضوع این مسابقه است.
وی با بیان اینکه این مسابقه در بخش های تجسمی، ادبیات، موسیقی، هنرهای تصویری و بخش رسانه برگزار می‌شود، گفت: اختتامیه و اعلام افراد برتر این هنرواره در ۲۱ فروردین خواهد بود. 

هر ساله، هفته سوم فروردین ماه همزمان با سالروز شهادت سید مرتضی آوینی (۱۹ فروردین)، سید شهیدان اهل قلم،  به عنوان «هفته هنر انقلاب» نامگذاری شده است که در این ایام طی مراسمی چهره سال هنر انقلاب معرفی می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha