۱۹ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۴۰
کد خبر: 84287167
T T
۲۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

صادرات قم سال گذشته ۱۱ درصد رشد کرد

قم - ایرنا - مدیرکل گمرکات قم گفت: صادرات استان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ از نظر وزن با رشد ۱۱ درصدی و از نظر ارزش با رشد هشت درصدی مواجه شد.

اسفندیار دریکوندی روز پنجشنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و تحریم‌های ظالمانه، فشار سنگینی به روند تجارت استان قم وارد آمد، اما با تلاش‌های صورت گرفته و اجرای برنامه‌های حمایتی، وضعیت صادرات و واردات استان متحول شد و شرایط بهتری برای فعالان اقتصادی رقم خورد.

وی افزود: در همین رابطه در سال ۹۹ به خصوص نیمه دوم آن، صادرات استان در مجموع از نظر وزن و ارزش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با رشد قابل توجهی رو به رو شد که این موضوع دستاوردی مهم برای روند توسعه اقتصادی قم به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: در حوزه واردات نیز گمرکات استان قم در سال گذشته به ویژه ۶ ماهه دوم آن، توانست با تسهیل فرآیندها و استفاده از ظرفیت‌های حمایتی موجود، آمار رو به رشدی از خود به ثبت رساند و درآمد استان از محل فعالیت‌های تجاری را افزایش دهد.

دریکوندی گفت: حجم اصلی واردات استان شامل کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و همچنین مواد اولیه و تجهیزات قابل استفاده در واحدهای تولیدی و صنعتی است و به همین دلیل افزایش میزان واردات از گمرکات قم نقش موثری در ارتقا وضعیت تولید و اشتغال استان دارد.

وی بیان کرد: گمرکات قم در سالجاری نیز بر اساس شعار سال و راهبرد لزوم حمایت هرچه بیشتر از فعالان اقتصادی استان و تسهیل فرآیندهای تجاری، برای رشد هرچه بیشتر حجم صادرات و واردات از همه ظرفیت‌های اداری و قانونی تحت اختیار خود استفاده خواهد کرد.

در سال ۹۹، ۱۴۸ میلیون دلار کالای تولید شده در استان از طریق گمرکات قم به بازارهای جهانی صادر شد.
در همین رابطه ۱۲۵هزار و ۷۳۱تن انواع کالا همچون گرانول، محصولات غذایی، کفش و صندل، شمش سرب، مصنوعات مسی،‌ مواد و محصولات پلاستیکی،‌ شیمیایی و هیدروکربن، به کشورهایی نظیر عراق، افغانستان، امارات، هند، پاکستان و ازبکستان صادر شده‌است.
در همین مدت، مقدار ۵۴ هزار و ۶۲۹ تن کالا مانند اجزا و قطعات موتورسیکلت،‌ الیاف اکرولیک، اجزا و قطعات لباسشویی و پکیج و همچنین لوازم آرایشی و بهداشتی از کشورهایی نظیر چین، هند، ایتالیا، امارات،‌ ترکیه و ژاپن به ارزش ۲۷۰ میلیون و ۸۶۱ هزار دلار از طریق گمرکات استان قم به کشور وارد شده‌است.
در بخش ترانزیت نیز طی سال گذشته،‌ ۸۱ هزار تن کالا از سایر گمرکات به گمرکات استان قم ترانزیت شده و همکاری مطلوبی میان گمرکات قم با سایر گمرکات کشور برقرار بوده است.
در بخش قضایی نیز طی این مدت ۷۸۴ پرونده مظنون به قاچاق به ارزش حدود ۱۸۰ میلیارد تومان در گمرکات استان قم تشکیل شده است که در راستای مقابله با قاچاق به این پرونده‌ها بر اساس رویه‌های قانونی رسیدگی می‌شود.
درآمد کل گمرکات استان نیز در سال ۹۹ به ۲۴۲ میلیارد تومان رسید،‌ گمرکات قم از امکانات لازم برای صادرات و واردات کالاهای متنوع مورد نظر فعالان اقتصادی برخوردار است.
بیش از ۵۰ درصد صادرات و واردات استان در مسیرهای سبز و زرد است که امور اداری مربوط به آن در کوتاه ترین زمان ممکن و بدون توقف انجام می‌پذیرد تا فعالان اقتصادی در قم با سهولت بیشتری در بازارهای جهانی حضور داشته باشند.  
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هرکدام از آنها به خصوص دو شهرک راهبردی شکوهیه و محمود آباد موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه گذاری، تولید و اشتغال دارد.
حجم سرمایه‌گذاری انجام شده برای واحدهای صنعتی قم فراتر از ۷۰ هزار میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایه‌گذاری صورت گرفته در حدود ۲ هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی و تولیدی استان برای بیش از ۵۸ هزار تَن فرصت اشتغال ایجادشده‌است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha