به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، الکساندر سیمونف رئیس مرکز ویروس شناسی وکتور روسیه روز چهارشنبه در گفت و گو با رادیو «وستی اف.ام» گفت: واکسن اپی واک کرونا (واکسن دوم کرونا) در برابر ویروس های جهش یافته انگلیسی و افریقای جنوبی موثر است.
وی با بیان اینکه در صورت تغییر ماهیت ویروس کرونا، می توان واکسن اپی واک کرونا را تغییر داد، اظهار کرد: از این نظر اپی واک کرونا را همانند واکسن اسپوتنیک وی می توان بسیار سریع تغییر داد.
روز گذشته رسانه های روسی اعلام کردند که ۱۰۹ نفر در روسیه با ویروس انگلیسی و ۱۰ نفر هم با ویروس آفریقای جنوبی کرونا بیمار شده اند.
به گفته سیمونف، واکسن اپی واک کرونا می تواند حداقل یک سال در بدن انسان مصونیت در برابر کرونا ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد که تا روز ۴۲ از زمان تزریق دوز نخست واکسن اپی واک کرونا، میزان کافی مصونیت در بدن ایجاد می شود.
به گفته رئیس مرکز وکتور، در این مدت (۴۲ روز پس از تزریق واکسن) باید نکات بهداشتی پیشگیری از کرونا ازجمله استفاده از ماسک و شستن دست ها را رعایت کرد زیرا در این مدت ممکن است انسان به این بیماری مبتلا شود.
وی همچنین گفت که در۹۴ درصد از افراد سالخورده که واکسن اپی واک کرونا می زنند، پادتن ایجاد می شود.
سیمونف این را نیز گفت که سفارش های از کشورهای دیگر برای خرید واکسن اپی واک کرونا دریافت می شود.
واکسن دوم روسی کرونا «اپی واک کرونا» نام گرفته و شرکت سازنده آن می گوید که بر اساس عوامل مصنوعی پپتیدی ساخته شده است و می تواند در بدن مصونیت دربرابر ویروس کووید-۱۹ ایجاد کند. آزمایش های بالینی این واکسن از مهر ماه سال گذشته آغاز شده بود.
مرکز وکتور شرکت سازنده واکسن روسی «ای پی واک کرونا» (EpiVacCorona) اعلام کرد: این واکسن سه خط دفاع ایمنی را در برابر ویروس تشکیل می دهد که احتمال ایمنی در مقابل این بیماری را ۱۰۰ درصد افزایش می دهد.
سازمان حمایت از مصرفکنندگان روسیه به عنوان دستاندرکار مبارزه با بیماری های عفونی در آن کشور به تازگی از اثبات کارایی و مصونیتزایی بالای «اپی واک کرونا» واکسن دوم روسی خبر داده بود.
به گزارش ایرنا، سازمان حمایت از مصرف کنندگان روسیه در بیانیه ای نوشت: مرکز علمی- پژوهشی ویروس شناسی «وکتور» (در نووسیبیرسک) باتوجه به آغاز واکسیناسیون عمومی کرونا با استفاده از واکسن اپی واک کرونا ساخته شده در این مرکز، نتایج آزمایش های بالینی مراحل اول و دوم بر روی گروه داوطلبان بین سن ۱۸ تا ۶۰ سال را در قالب گزارشی در نشریه روسی «عفونت و مصونیت» منتشر کرد.
در این بیانیه خاطرنشان شده است که نتایج آزمایش های انسانی واکسن اپی واک کرونا، مصونیت زایی و کارایی بالای این واکسن را اثبات کرد.
نظر شما