اسلام قدمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر در راستای تأمین آب آشامیدنی، صنعت وکشاورزی استان از ۲ سد شامل سد کوثر در شهرستان گچساران و سد شاه قاسم در شهرستان بویراحمد بهرهبرداری میشود.
وی افزود: کل آب ورودی و ذخیره شده در مخزن سد شاه قاسم ۳.۲ میلیون متر مکعب معادل ۲۵ درصد حجم مخزن است.
معاون حفاظت وبهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با توجه به اینکه آب سد شاه قاسم برای کشاورزی اراضی شهرستان بویراحمد استفاده می شود و وضعیت ذخیره آب مخزن با کاهش ۱۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبه رو شده، لزوم صرفه جویی توسط کشاورزان امری ضروری خواهد بود.
قدمی بیان کرد: همچنین در سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه تا کنون) ایستگاه هواشناسی اختصاصی سد کوثر ۳۹۶ میلیمتر بارندگی را ثبت کرده است.
وی ابراز داشت: این میزان ۸۷ میلیمتر بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده که باعث ورودی آب به میزان ۲۵۰ میلیون متر مکعب به سد کوثر شده است.
معاون حفاظت وبهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: این میزان ۵۶میلیون متر مکعب بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
قدمی ادامه داد: هم اینک حجم مخزن سدکوثر برابر ۵۰۵ میلیون متر مکعب معادل ۹۲ درصد گنجایش مخزن این سد بوده که از مدت مشابه سال قبل ۵ درصد بیشتر است.
وی افزود: از کل آب خروجی این سد حدود ۶۰ میلیون متر مکعب برای آب شرب،۲۳ میلیون متر مکعب برای کشاورزی،۲ میلیون متر مکعب برای صنعت و با هماهنگی شرکت مادر تخصصی منابع آب ایران حدود ۸۰ میلیون متر مکعب رهاسازی آب برای پایین دست و کنترل مخزن صورت پذیرفته است.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲ شاه قاسم و کوثر ، چند رودخانه و صدها چشمه سار و آبشار پرآب ،مکانی بسیار مناسب برای سرمایهگذاری در بخش گردشگری آبی است.
این استان با وجود تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور ،۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و۱۱ هزار کیلومتر آبراه است که در صورت استقبال سرمایه گذاران اشتغال جوانان و کارآفرینی را به دنبال خواهد داشت.
سد شاه قاسم یکی از سدهای استان کهگیلویه و بویراحمد است و در پنج کیلومتری شهر یاسوج قرار دارد، این سد از نوع خاکی و سرریز آن از نوع نیلوفری است.
جنس این سد، خاکی با ارتفاع ۴۷ متر از پی و طول تاج آن ۲۲۰ متر است که ساخت آن در سال ۱۳۷۵ به پایان رسیده بود.
حجم مخزن این سد ۹ میلیون متر مکعب است و روستاهای علی آباد، چنارستان، بخشی از سرابتاوه، موردراز و چند روستای دیگر در پایین دست این سد قرار دارد.
نظر شما