به گزارش ایرنا، نشریه «سیدنی هرالد» استرالیا امروز (پنجشنبه) گزارش داد که بالغ بر ۳۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا ساخت انگلیس یک ماه پیش و محموله دیگری هم گفته میشود چندی پیش با پرواز امارات به استرالیا منتقل شد.
مجموع این محمولهها که حدود ۷۰۰ هزار دوز برآورد میشود، حالا با یافتههای جدید آژانس دارویی اروپا و سازمان تنظیم مقررات دارویی انگلیس که ارتباط لختگی خون بر اثر مصرف واکسن آسترازنکا را محتمل میداند روی دست دولت سیدنی مانده است.
"اسکات موریسون" نخست وزیر استرالیا با اشاره به این تحولات اعلام کرد که برنامه توزیع واکسن در این کشور تغییر خواهد کرد. عالیترین مقام پزشکی دولت استرالیا نیز گفته که واکسن فایزر-بیونتک را برای تزریق افراد زیر ۵۰ سال ترجیح میدهد.
آژانس دارویی اروپا دیروز (چهارشنبه) از احتمال ارتباط لختگی خون براثر دریافت واکسن آسترازنکا خبر داد، اما اعلام کرد که مزایای دریافت این واکسن همچنان بر خطرات آن میچربد.
«امر کوک» مدیر عامل آژانس دارویی اروپا در نشست خبری در آمستردام، عنوان کرد که حوادث لخته شدن خون در تعداد کمی از گیرندگان واکسن آسترازنکا باید از نظر عوارض جانبی نادر این واکسن دیده شود.
وی عنوان کرد که بر اساس شواهد موجود، هنوز ارتباط میان واکسن آسترازنکا با عواملی نظیر سن، جنسیت و یا حتی سابقه تشکیل لخته خون تائید نشده است. او با این حال رابطه لخته شدن خون با واکنش سیستم ایمنی بدن پس از دریافت واکسن آسترازنکا را بی ارتباط ندانست و افزود که تحقیقات بیشتری در این زمینه در جریان است.
هم زمان سازمان تنظیم مقررات محصولات دارویی و بهداشتی انگلیس (ام اچ آر اِی) پیشنهاد کرد که افراد زیر ۳۰ سال از واکسنهای جایگزین ضد کرونا استفاده کنند.
دکتر «ژون رین» مدیرعامل "ام اچ آر اِی" طی نشست خبری در لندن عوارض جانبی آسترازنکا را «بشدت نادر» خواند و گفت تحقیقات بیشتری درباره ارتباط تشکیل لخته خون با دریافت واکسن کرونا در جریان است. وی با این حال توصیه کرد که زنان باردار یا آنهایی که سابقه لختگی خون دارند واکسن آسترازنکا استفاده نکنند.
تاکنون ۷۹ نفر بر اثر دریافت واکسن آسترازنکا در انگلیس دچار عارضه لختگی خون (ترومبوز) شده که از این تعداد ۱۹ نفر جان باختهاند. آمارها نشان میدهد که دو سوم آنها زن بودهاند. محاسبات نشان میدهد خطر ناشی از لختگی خون بین ۲۵۰ هزار دریافت کننده واکسن آسترازنکا ۰.۰۰۰۴ درصد برآورد میشود.
دیروز منابع خبری اعلام کردند که واکسن "مدرنا" وارد چرخه واکسیناسیون انگلیس شده و اولین دوز به یک خانم ۲۴ ساله در بیمارستان منطقه ولز تزریق شده است. دولت لندن بالغ بر ۱۷ میلیون واحد از این واکسن را خریداری کرده که برای واکسینه کردن ۸.۵ میلیون شهروند انگلیسی کفایت میکند.
وزیر بهداشت انگلیس میگوید که این کشور به اندازه کافی واکسن مدرنا و فایزر برای افراد زیر ۳۰ سال خریداری کرده است. مت هنکاک بیان داشت که دولت درباره عوارض جانبی مرتبط با آسترازنکا، حتی اگر نادر هم باشد، با مردم شفاف است.
وی افزود: افرادی که بین ۱۸ تا ۲۹ سال سن دارند میتوانند بین دریافت واکسن فایزر یا مدرنا یکی را انتخاب کنند.
او درباره واکسنهای ارسالی به استرالیا مدعی شد که دولت در این زمینه تصمیمگیرنده نبوده و یک مقوله تجاری بین شرکت آسترازنکا و دولت سیدنی است. این درحالیست که اتحادیه اروپا پیش از نگرانیها در این زمینه، دولت انگلیس را به اعمال محدودیت در ارسال واکسنهای استرازنکا متهم کرده بود. گفتنی است که دو کارخانه این شرکت در انگلیس قرار دارد.
ماه گذشته دوازده کشور اروپایی تزریق واکسن آسترازنکا را به دلیل نگرانی از عوارض جانبی واکسن آن متوقف کردند. آنها محتاطانه کار تزریق این واکسن را از سر گرفته اند، اما به نظر میرسد تا تکمیل فرآیند تحقیقات دانشمندان، تاریخ مصرف میلیون ها دوز واکسن این شرکت منقضی شود.
نظر شما