۲۰ فروردین ۱۴۰۰، ۱۲:۴۵
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 84289213
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حجم رسوب گذاری در تالاب انزلی به ۵۰۰ هزار متر مکعب رسید

رشت-ایرنا-نماینده مردم انزلی با اشاره به اینکه میزان رسوب گذاری در تالاب انزلی به ۵۰۰ هزار متر مکعب می رسد گفت: برای حل بخشی از مشکلات لایروبی و بازگشایی دهلیزهای خروجی آب این تالاب انجام می شود.

به گزارش ایرنا ، "احمد دنیامالی " روز جمعه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از مهمترین این دهلیزها کانال انزلی است، اظهار داشت : تالاب انزلی به دلیل عقب نشینی دریا و کاهش سطح ارتفاع آب تالاب همچنین رسوب گذاری از سنوات گذشته با کاهش شدید تراز آب مواجه است.

وی خاطرنشان کرد: درصورت لایروبی مستمر این دهلیزها (به طور متوسط باید سالانه بیش از دو میلیون متر مکعب لایروبی کنیم) و براساس محاسبات انجام شده از آورده ۱۱ رودخانه تغذیه کننده آب شیرین بالادست تالاب انزلی حدود ۵۰۰ هزار مترمکعب حجم رسوب‌گذاری در تالاب انزلی داریم لذا به جهت انباشتگی زیاد رسوبات باید چندین برابر رسوب گذاری،  فعالیت لایروبی انجام شود تا به نتیجه قابل قبول برسیم.

وی تصریح کرد : تالاب انزلی فارغ از مسائل زیست محیطی در بحث گردشگری و آبزی پروری فرصتی حائز اهمیت است . این تالاب در حوزه آبزی پروری و صید و صیادی یکی از منابع مهم است به همین منظور باید شرایط بهتر و کیفیت آب بالاتری داشته باشد .

وی خاطر نشان ساخت:به همین منظور در زیر پل غازیان باید حجم قابل توجهی لایروبی انجام شود ، علاوه بر اینکه شنبه بازار روگا که با یک تهدید محیط زیستی مواجه بوده و حوزه سلامت جامعه را دچار خطر کرده است لایروبی آن به علت ناهماهنگی بین دستگاهها متوقف شده و بدنبال آن هستیم که لایروبی آن مجددا انجام شود.  

دنیا مالی با اشاره به ساخت دستگاه جمع آوری سنبل آبی اضافه کرد : ساخت این دستگاه اقدام خوبی است و باید مورد استفاده قرار گیرد البته آنچه مهم است باید راندمان کاری را به مردم گزارش بدهیم که چقدر توانستیم با این گونه مهاجم مبارزه کنیم.

به گزارش ایرنا، تالاب انزلی بعنوان یکی از زیست بوم‌های ارزشمند جهان، مهار کننده سیل‌های ویرانگر، تعدیل کننده آب و هوای منطقه و زیستگاه گونه‌های زیادی از آبزیان، پرندگان و گیاهان سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب‌های بین المللی رامسر به ثبت رسید.
علاوه بر تاثیرات اقلیمی، تالاب انزلی از مراکز مهم جذب گردشگر گیلان محسوب می‌شود و معیشت جمعیت قابل توجهی از ساکنان حاشیه تالاب از نظر کشاورزی، صیادی و تامین مواد اولیه صنایع دستی به حیات آن وابسته است.
فاضلاب‌های صنعتی، خانگی، بیمارستانی، ضایعات کشتارگاهی، سموم کشاورزی، پسماندها و نخاله‌ها، گیاهان مهاجمی چون آزولا و سنبل آبی، تصرف اراضی و ساخت و ساز در حریم تالاب، آتش زدن نیزارها با هدف تصرف، ورود رسوبات از رودخانه‌ها و انتقال آلودگی از دریا و کاهش میزان آب موجود، حیات تالاب انزلی را به شدت به خطر انداخته است.
این معضلات تالاب انزلی را سال ۱۹۹۳ در فهرست تالاب‌های در معرض خطر (مونترو) قرار داد. گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن ۸۰ درصد در قالب سه تالاب (انزلی، امیرکلایه و بوجاق) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است. این پهنه‌ها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه، بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری می‌کنند. تالاب‌های استان، زیستگاه بیش از ۶۰ گونه ماهی را فراهم ساخته‌اند.

همچنین این تالاب‌ها به عنوان بخشی از محیط زیست، قسمتی تفکیک ناپذیر در زندگی معیشتی حاشیه نشینان و مردم محلی هستند که در صورت تخریب با مشکلات عدیده معیشتی و اجتماعی روبرو خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha