۲۱ فروردین ۱۴۰۰، ۱۰:۱۴
کد خبرنگار: 2469
کد خبر: 84289801
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نتایج مثبت کارآزمایی فناوری اسید نوکلئیک در درمان سرطان مغز

تهران- ایرنا- محققانی که روی توسعه فناوری اسید نوکلئیک کروی کار می‌کند، نتایج امیدوارکننده‌ای را در آزمایش این فناوری روی بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما یک نوع کشنده از سرطان مغز به‌دست آورده اند.

به گزارش روز شنبه ستاد توسعه فناوری نانو،  اکسیکیور (Exicure)، یکی از شرکت‌های پیشگام در داروهای ژنتیکی و داروهای ایمنی درمانی با استفاده از فناوری اسید نوکلئیک کروی (SNA)، اعلام کرد که محققان دانشگاه نورث‌وسترن نتایج امیدوارکننده‌ای از آزمایش نسل اول نانوذرات طلا لیسانس‌ شده شرکت اکسیکیور در درمان گلیوبلاستوما (GBM)، یک نوع کشنده از سرطان مغز به‌دست آوردند.

دکتر پریا کومتکار و الکساندر استگ، برای تعیین ایمنی، فارماکوکینتیک، میزان تجمع داخل فاز صفر کارآزمایی بالینی را انجام دادند. در این آزمایش‌ها، بیماران مبتلا به GBM مکرر با تجویز داخل وریدی siBcl۲L۱۲-SNAs (NU-۰۱۲۹) تحت درمان قرار گرفتند.

در این مقاله شواهد اولیه نشان داد که استفاده از SNA‌های مبتنی بر siRNA می‌توانند به‌صورت داخل وریدی انجام شده تا این ترکیبات از سد خونی مغز در بیماران گلیوبلاستوما عبور کنند، در سلول‌های توموری GBM تجمع یافته و با ژن هدف درگیر شوند.

گلیوبلاستوما (GBM) شایع‌ترین و تهاجمی‌ترین نوع تومور بدخیم در سیستم عصبی مرکزی است. آمار جهانی ابتلا به گلیوبلاستوما کمتر از ۱۰ در۱۰۰ هزار نفر است. روش درمان استاندارد برای بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما که به سرعت تشخیص داده شده باشد شامل جراحی و به‌دنبال آن پرتودرمانی و شیمی درمانی است، اما گزینه‌های درمانی محدود است.

آخرین داروی ارائه شده برای بهبود بقا در بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما که به تازگی بیماری آن‌ها تشخیص داده شده، در سال ۲۰۰۵ توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تأیید شد. میزان بقای پنج ساله بیماران مبتلا به GBM کمتر از پنج درصد است.

Exicure، یک شرکت زیست‌فناوری در مرحله کارآزمایی بالینی است که روی توسعه داروهای مغز و اعصاب، ایمونوآنکولوژی، بیماری‌های التهابی و سایر اختلالات ژنتیکی مبتنی بر اسید نوکلئیک کروی یا SNA کار می‌کند. این شرکت معتقد است که معماری اختصاصی SNA آن‌ها دارای خواص شیمیایی و زیستی متمایزی است که ممکن است مزایایی نسبت به سایر روش‌های درمانی مبتنی بر اسید نوکلئیک داشته باشد و ممکن است دارای پتانسیل درمانی برای هدف قرار دادن بیماری‌هایی باشد که معمولاً با سایر روش‌های درمانی اسید نوکلئیک تحت درمان قرار نمی گیرند. 

نتایج کار محققان در قالب مقاله‌ای در نشریه Science Translational به چاپ رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha