۲۱ فروردین ۱۴۰۰، ۱۴:۵۳
کد خبر: 84290265
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

کودتای میانمار ؛ نظامیان ۶۰ معترض را کشتند

۲۱ فروردین ۱۴۰۰، ۱۴:۵۳
کد خبر: 84290265
کودتای میانمار ؛ نظامیان ۶۰ معترض را کشتند

دهلی نو-ایرنا-براساس گزارش رسانه های آسیا ، ارتش میانمار روز جمعه ۶۰ نفر از معترضان به کودتا در شهر پاگوداس را با استفاده از نارنجک و سلاح جنگی به قتل رساند و ۱۹تن دیگر را در شهر یانگون به اتهام شرکت در اعتراضات به اعدام محکوم کرد.

به گزارش ایرنا،رادیو آزاد آسیا در گزارشی  به نقل از شاهدان در  شهر پاگوداس اعلام کردند، درحالی که معترضان در پشت سنگرهای خود پناه گرفته بودند، نیروهای امنیتی میانمار با استفاده از نارنجک و سلاح‌های سنگین جنگی به سوی آن‌ها شلیک کردند که براثر آن ۶۰ نفر از  معترضان جان باختند. 
در ادامه این  گزارش آمده است ارتش میانمار پس از تیراندازی به سوی معترضان، اجساد آن‌ها را به جای نامشخصی منتقل کرده است. 
این درحالی است که دادگاه نظامی میانمار ۱۹ نفر دیگر را به اتهام حمله به دو مقام نظامی و قتل آن‌ها، به اعدام محکوم کرده است. 
از زمان آغاز کودتای نظامی در میانمار در اولین روز از ماه فوریه، بیش از ۶۵۰ نفر توسط پلیس و ارتش میانمار کشته شده‌اند.  نیروهای امنیتی میانمار همچنین بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ نفر از مردم را بازداشت کرده است. 
ارتش میانمار با هدف قطع دسترسی مردم به اطلاعات و اشتراک گذاری تصاویر اعتراضات در رسانه‌های اجتماعی، خدمات اینترنت را مسدود و بسیاری از شبکه‌های خبری تلوزیونی را تعطیل کرده است. 
از سوی دیگر حکومت نظامی میانمار روز گذشته با ورود نماینده ویژه سازمان ملل در امور میانمار مخالفت کرد. 
کریستین شرنر بورگنر نماینده ویژه سازمان ملل در امور میانمار در حال سفر به کشورهای آسیایی برای یافتن راهی برای خروج از بحران این کشور  است .

نظامیان میانمار اول فوریه ۲۰۲۱ و ساعاتی پیش از  تشکیل جلسه پارلمان جدید، قدرت را به دست گرفتند و به مدت یک سال وضعیت اضطراری اعلام کردند. کودتاگران مدعی تقلب گسترده در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر هستند.

در این کودتا، آنگ سان سوچی، رئیس دولت غیرنظامی، یو وین مینت، رئیس جمهوری و بسیاری از نمایندگان پارلمان و شخصیت‌های سیاسی بازداشت شدند. از آن زمان تا کنون، اعتراضات مردم با خشونت سرکوب شده است.  

گفته می‌شود خانم سوچی در حبس خانگی به سر می‌برد و از زمان کودتا تاکنون دیده نشده است. 

درخواست  وضع منطقه پرواز ممنوع در میانمار

 
نماینده میانمار در سازمان ملل ضمن مخالفت با اقدامات ارتش این کشور  خواستار وضع منطقه پرواز ممنوع و تحریم تسلیحاتی این کشور شد.

به گزارش "استریتس تایمز" کیاو مو تون سفیر میانمار در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: اکنون اقدام جامع و هماهنگ جامعه جهانی بسیار ضروری است.

وی افزود: ارتش میانمار از روی عمد به سوی مردم بی‌دفاع تیراندازی می‌کند و کودکان را به قتل می‌رساند.

انگلیس به سفیر  اخراجی میانمار پناه می‌دهد 


دولت انگلیس اعلام کرد که حاضر است به سفیر میانمار در این کشور که توسط سایر دیپلمات‌های طرفدار ارتش میانمار از سفارتخانه اخراج شده است، پناه دهد. 
"ای اف پی" در این خصوص گزارش داد، روز جمعه نایجل آدامز وزیر خارجه انگلیس در امور آسیا پس از دیدار با کیاو زوار سفیر میانمار در لندن اعلام کرد: انگلیس امنیت سفیر میانمار را تامین و به او پناه می  دهد.

سفیر میانمار که خود یک فرمانده بازنشسته ارتش این کشور است، با کودتای نظامی مخالفت کرده و از دولت مردمی میانمار به رهبری آنگ سان سوچی حمایت کرده است. 
پیش از این ارتش میانمار نماینده دائم این کشور در سازمان ملل را نیز اخراج کرد. با این حال، نماینده میانمار اعلام کرده است او همچنان نماینده کشورش در سازمان ملل است. 

افزایش رایزنی‌ چین برای کاهش تنشها در میانمار 


در میان نگرانی‌ها از آغاز جنگ داخلی در میانمار، پکن رایزنی‌های خود را با کاهش تنش‌ها در این کشور افزایش داده است. 
به گزارش "نیوزویک" ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: چین نگران وضعیت کنونی در میانمار است و پکن امیدوار است تمام طرفهای درگیر در میانمار برای رسیدن به یک راه حل سیاسی همگام با چارچوب قانونی، هرچه سریع‌تر مذاکرات سیاسی خود را آغاز کنند. 
وی افزود: چین به روش خود برای کاهش تنش‌ها،  به ارتباط با طرفهای میانماری ادامه خواهد داد.

احتمال تمدید وضعیت اضطراری در میانمار 


ارتش میانمار روز گذشته اعلام کرد که ممکن است وضعیت اضطراری به مدت طولانی تمدید شود. سخنگوی ارتش میانمار هشدار داد که در صورت ادامه اعتراض‌ها در این کشور شمار کشته‌شدگان نیز بیشتر خواهد شد. 
زاو مین تون، سخنگوی ارتش میانمارگفت وضعیت اضطراری اعمال شده توسط حکومت نظامی در میانمار ممکن است شش ماه دیگر و یا حتی بیشتر تمدید شود. 
سخنگوی ارتش میانمار همچنین اعلام کرد که "انتخابات آزاد و عادلانه" در میانمار طبق مقررات قانون اساسی طی دو سال برگزار خواهد شد. او یادآور شده که این انتخابات طبق "معیارهای دموکراتیک غربی" نخواهد بود. 
سخنگوی ارتش میانمار تظاهرکنندگان را در بروز خشونت‌های کشور مقصر دانست و گفت ارتش فقط در مقابل شورش‌ها واکنش نشان داده است. 
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha