پارسال یک هزار مادر باردار مبتلا به کرونا در قم شناسایی شدند

قم- ایرنا- کارشناس سلامت مادران، باروری سالم و جمعیت مرکز بهداشت قم گفت: درسال گذشته حدود یک هزار مادر باردار مبتلا به کووید ۱۹ در استان شناسایی شد که بیش از ۹۰ درصد آن‌ها به علت مراجعه زودهنگام و تبعیت از دستورات پزشکی بهبود یافتند و نوزادشان را با سلامت کامل به دنیا آوردند.

فرشید مقدم روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: انجام تست پی سی آر برای تمام مادران باردار در مراکز منتخب کرونا رایگان می‌باشد.

وی بیان کرد: باوجود این‌که بیش از ۹۰ درصد مادران بارداری که دارای علائم بیماری کووید ۱۹ می‌باشند بهبود می‌یابند، اما  در این میان مادرانی هستند که با تاخیر  به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌نمایند  یا توصیه‌های کادر بهداشت و درمان مبنی بر بستری شدن  یا مصرف داروی مناسب را نمی‌پذیرند  و جان خود و فرزندشان را به خطر می‌اندازند.

وی تصریح کرد: کرونا در مادران باردار نسبت به بقیه افراد شیوع بیشتری ندارد، اما مادران بارداری که به این ویروس مبتلا می‌شوند می‌توانند نسبت به افراد غیرباردار شرایط وخیم‌تر مانند بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و یا حتی مرگ مادر و جنین را تجربه نمایند.

مقدم با تاکید بر این‌که شروع به‌موقع درمان در این مادران بسیار ارزشمند و موثر است، به مادران باردار توصیه کرد: درصورتی‌که علائم سرفه، گلودرد، تب، لرز، بدن‌درد، ضعف و بی‌حالی، علائم گوارشی و سردرد  حتی در حد خفیف دارند ضمن حفظ آرامش خود بلافاصله به مراکز منتخب کووید ۱۹ در سطح استان  مراجعه نمایند.

وی تاکید کرد: موفقیت در درمان کرونا مستلزم مراجعه زودهنگام مادران باردار به مراکز منتخب کرونا و تکمیل روند درمان می‌باشد.

وی گفت: مشاوران خبره مامایی در سامانه تلفنی ۴۰۳۰ کد ۴ در تمام ساعات شبانه‌روز پاسخگوی سوالات و نگرانی‌های مادران در زمینه کرونا و سایر موارد مرتبط با بارداری و زایمان می‌باشند.

به گفته کارشناس مرکز بهداشت قم، واکسن‌های فعلی مجوز استفاده برای زنان باردار ندارد، لذا بهترین کار برای حفظ سلامت مادران پیشگیری از ابتلا از جمله عدم شرکت در تجمعات، استفاده صحیح از ماسک و رعایت فاصله ایمن با سایرین و رعایت بهداشت فردی است.

وی افزود: حفظ آرامش روحی، مصرف کافی مایعات و منابع غذایی دارای ویتامین آ، ث و مواد غذایی خانگی سالم  به تقویت سیستم ایمنی مادران کمک می‌نماید.

قم از ۲۵ اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شد ‌و مسئولان ذی‌ربط درباره احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت در صورت انجام سفر و دورهمی و دیدوبازدیدهای عید از سوی شهروندان و همچنین رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی هشدار داده بودند.

از ۱۳ فروردین‌ماه هم‌زمان با خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در وضعیت نارنجی و از ۱۸ فروردین ماه نیز در وضعیت قرمز قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.         

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha