«مجید امیرحسینی» روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: کاهش بارندگی ها و ضرورت صرفهجویی در مصرف آب در شهرستان ساوه ایجاب می کند که به خصوص در حوزه کشاورزی نباید به هیچ وجه از روشهای غرقابی برای آبیاری مزارع و باغات استفاده شود زیرا نمی توان پیش بینی کرد که حجم بارش های ۲ سال اخیر در سال بارشی جاری هم تکرار شود.
وی افزود: از اقدامات انجام شده حوزه آب شهرستان ساوه در سال ۹۹ میتوان به جلوگیری از برداشت غیرمجاز، توقیف دستگاههای حفاری و همچنین پر کردن چاههای غیرمجاز اشاره کرد که کمک بزرگی در صرفهجویی منابع آبی محسوب میشود.
به گفته مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه، انسداد چاههای غیرمجاز فرم پنج در مجموع سبب ذخیرهسازی چهار میلیون مترمکعب آب زیرزمینی در سطح شهرستان شد.
امیرحسینی ادامه داد: نصب کنتورهای هوشمند در راستای حفظ منافع کشاورزان و برداشت آب براساس پروانههای صادر شده بسیار مهم است که باید اقدامات جدی در این زمینه صورت گیرد.
وی عنوان کرد: براساس قانون، تمام چاههای آب باید کنتور هوشمند داشته باشند که در همین راستا برای ۲۶۰ حلقه چاه کشاورزی کنتور نصب شد و با هماهنگی شرکت توزیع نیروی برق نیز انشعاب چاههای بدون کنتور در صورت اضافه برداشت، قطع و یا ولتاژ آن کاهش مییابد.
مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه از تعدیل پروانه ۱۷۰ حلقه چاه خبر داد و گفت: از طریق هماهنگی با شبکه آبیاری و لولهکشی سد الغدیر، تعدادی از چاههای کشاورزی خاموش و سهمیه ای از آب سد به اراضی کشاورزی تخصیص یافت که موجب ذخیرهسازی ۱۰ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی شده است.
امیرحسینی تصریح کرد: در سال گذشته افزون بر ۶۰۰ پروژه برای تعیین حریم رودخانه های شهرستان ساوه به طول ۳۳۰ کیلومتر انجام شد که از جمله آنها می توان به شناسایی نقاط حادثه خیز رودخانهها، احداث پل و لایروبی اشاره کرد.
وی با قدردانی از نیروی انتظامی و دستگاه قضایی شهرستان ساوه در اجرای طرحهای تعادل بخشی آب، عنوان کرد: بهرهبرداری حق آبه قانونی از سد الغدیر از ۲۰ اسفند سال ۹۹ آغاز شد و لازم است که تغییر الگوی کشت به سمت محصولات با نیاز آبی کمتر در دستور کار قرار گیرد.
آب مورد نیاز مشترکان شهر ساوه از طریق ذخایر ۲۸۷ میلیون مترمکعبی سد الغدیر و همچنین ۲۹ حلقه چاه تامین می شود؛ در عین حال برای تامین آب شیرین و با کیفیت این شهر چند سالی است که پروژه انتقال آب از سد کوچری گلپایگان که اکنون آب شرب شهر قم از آن تامین می شود در دستور کار قرار گرفته و میزان پیشرفت فیزیکی اجرای این خط انتقال ۱۳۰ کیلومتری تاکنون حدود ۳۰ کیلومتر است که در سال گذشته و با حمایت های استانداری مرکزی و وزارت نیرو مقرر شد در چند جبهه با استفاده از ظرفیت پیمانکاران متعدد به روند تکمیل آن سرعت داده شود.
انسداد چاههای غیرمجاز منجر به ذخیره چهار میلیون مترمکعب آب در ساوه شد
۲۲ فروردین ۱۴۰۰، ۱۱:۲۹
کد خبر:
84291144
ساوه - ایرنا - مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه گفت: بازرسان این شرکت در یک سال اخیر شمار زیادی از چاههای غیرمجاز موضوع فرم پنج را شناسایی و مسدود کردند که این اقدامات به افزایش حجم ذخایر آبی به میزان چهار میلیون مترمکعب شد.
نظر شما