«کریم یاوری» روز دوشنبه در جریان سفر به استان مرکزی و دیدار با کارکنان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در اراک افزود: صیانت از نیروی کار و توسعه بسترهای شغلی به عنوان محورهای مهم پبشبرد اهداف اقتصادی امسال بهصورت ویژه در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد.
وی بیان کرد: یکهزار و ۲۰۰ بنگاه اقتصادی مشکلدار در کشور بر اساس برگه سنجش ۶۵ آیتمی در استانها شناسایی شدهاند.
مشاور ونماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: مشکلات بنگاههای اقتصادی کشور درون کارگاهی و برون دستگاهی است و به منظور پشتیبانی مستمر و رسیدگی هدفمند، ۲ کمیته پشتیبانی و مانع زدایی در وزارتخانه شکل گرفته است.
یاوری اظهار داشت: استان مرکزی اقدامات خوبی در راستای گرهگشایی از مشکلات بنگاههای اقتصادی داشته وامید میرود که این مهم با جدیدت دنبال شود.
وی گفت: عملکرد اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی و تحقق حداکثری برنامههای این نهاد در سال گذشته جای تقدیر دارد.
مشاور و نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: برخی مواقع دستگاههای اجرایی وظایف خود را به خوبی انجام میدهند اما بنا به شرایط موانع خواسته و ناخواسته ایجاد میشودکه انتطار است مانع زداییها در سال جاری این موضوعات را به حداقل ممکن برساند.
یاوری عنوان کرد: وظایف در ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سنگین است و باید زنجیرهای از حمایت ویژه در ساختر مدیریتی استانها برای پیشبرد این اهداف دیده شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هم در این نشست گفت: این استان به پایتخت صنعت کشور شهرت دارد و جمعیت کارگری آن با سه هزار واحد تولیدی فعال قابل ملاحظه است.
« محمدتقی آبایی هزاوه» افزود: میانگین افراد زیر پوشش خدمات سازمان تامین اجتماعی در کشور ۵۴ درصد است اما این شاخص برای استان مرکزی ۶۵ درصد است و ۱۱ درصد از میانگین کشور بیشتر است.
وی بیان کرد: واحدهای دارای حقوق معوق استان مرکزی از ۲۷ فقره در پایان سال ۹۸ به ۱۷ فقره در پایان سال ۹۹ رسیده که بیانگر کاهش ۳۳ درصدی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: ماههای حقوق معوق کارگران نیز با کاهش ۲۱ درصدی از ۸۶ ماه به ۶۸ ماه کاهش یافته است.
آبایی هزاوه اظهار داشت: شمار کارگران دارای حقوق معوق استان مرکزی در از یکهزار و ۳۸۷ نفر در پایان سال ۹۸ به ۵۳۵ نفر در پایان سال ۹۹ رسید که بیانگر کاهش ۶۳ درصدی است.
وی گفت: نرخ بیکاری کشور در سال گذشته به ۹ و هفت دهم درصد رسید و این در حالی است که این شاخص اقتصادی در استان مرکزی به ۶ و هشت دهم درصد بود و این استان، پایینترین نرخ بیکاری کشور را به خود اختصاص داد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: سهمیه اشتغالزایی تعیین شده پارسال استان ۱۲ هزار و ۵۵۵ فرصت پایدار شغلی بود اما اشتغال ایجاد شده بیش از ۱۵ هزار مورد رقم خورد و از این تعداد، ۱۳ هزار و ۹۲۱ نفر مشمول ماده ۱۴۸ شدند.
آبایی هزاوه تصریح کرد: فرصتهای شغلی ایجاد شده پارسال در استان مرکزی به جز اشتغال خانگی است و سال گذشته بیش از پنج هزار نفر نیز به صندوق بیمه روستایی و عشایری استان اضافه شد.
وی عنوان کرد: اعتبار تخصیصی مشاغل خانگی پارسال استان مرکزی ۴۶ میلیارد ریال بود که ۹۰ درصد آن جذب شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: تسهیلات اشتغالزایی کمیته امداد نیز یکهزار و ۲۲۰ میلیارد ریال و بهزیستی ۴۳۸ میلیارد ریال بود که در این راستا نیز ۱۴ درصد بیش از سهمیه معرفی شد و ۹۰ درصد پرداخت شد.
آبایی هزاوه عنوان کرد: ۱۰۰ درصد اعتبار تخصیصی اشتغال پایدار روستایی این استان در سال گذشته پرداخت شد و این تسهیلات منجر به ایجاد چهار هزار و ۶۰۰ فرصت شغلی شد.
وی گفت: عملکرد استان مرکزی در تسهیلات کرونا نیز خوب است و ۹۰۰ میلیارد ریال به ۶ هزار و ۲۶۸ پرونده صنوف خسارت دیده از کرونا با ۱۱ هزاررو ۱۸۲ اشتغال پرداخت شده است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای یک میلیون ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما