به گزارش ایرنا، «میزبان»، یک برنامه توسعه ملی است که با هدف حل مشکلات فناوریپایه صنایع استانهای مختلف کشور توسط نخبگان بومی همان استانها شکل گرفته است.
شتاب دهنده میزبان به عنوان مجری این طرح کار خود را از اواخر سال ۹۸ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز کرده است.
در این طرح واحدهای استانی این شتابدهنده ضمن ارتباط با صنایع هر استان، نیازهای فناوریپایه آنان را پایش کرده و طی دورههای شتابدهی از نخبگان بومی برای حل آن مسایل حمایت میکنند.
این طرح قرار است به عنوان پیشران توسعه فناوری در صنایع، با تمرکز بر حل مشکلات بخش تولید کشور، جریان مهاجرت معکوس نخبگان را در سطح کشور ایجاد و راهبری کند.
پیشرفت در حوزه علم و فناوری تنها راه توسعه یافتگی است
استاندار آذربایجان شرقی در این آیین گفت: پیشرفت در حوزه علم و فناوری و تبدیل علم به ثروت با اتکا به دانشگاهیان و جوانان، تنها راه توسعهیافتگی است.
محمدرضا پورمحمدی با اشاره به لزوم ارتباط و درک مشترک میان بخشهای صنعت و دانشگاه، گفت: در این زمینه دچار یک تضاد هستیم که مشابه تضاد سنت و مدرنیته است.
وی افزود: بیشتر صنایع ما متکی بر تجربه هستند، اما دانشگاهها بر روی مطالعه و پژوهش تمرکز دارند و هنر ما باید این باشد که بتوانیم میان این دو بخش، یک درک مشترک ایجاد کنیم.
پورمحمدی با بیان اینکه استارتاپها میتوانند این کار مهم را انجام دهند، افزود: رویدادهای استارتاپی معمولاً مخاطبان محدودی دارند، در حالی که باید این رویدادها را به متن جامعه صنعت و خدمات ببریم.
وی تأکید کرد: باید فضاهایی ایجاد شود که ایدههای فناورانه به صورت مستقیم در اختیار اهالی صنعت، تولید و خدمات قرار گیرد و تنها در این صورت میتوان انتظار حمایت از این ایدهها را داشت.
پورمحمدی همچنین از فعالان حوزه فناوری و شرکتهای دانشبنیان قدردانی کرد و گفت: در سایه اقدامات مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز، شاهد فعالیت شتابدهندههای متعدد و توسعه فعالیتهای نوآورانه هستیم.
در حاشیه افتتاح این شتابدهنده، عملیات اجرایی کارگاههای تخصصی مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز هم با حضور استاندار آذربایجان شرقی آغاز شد.
نظر شما