امیر زاغیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خانوارها در صورتی ک مازاد بر اینها، واحد دیگری داشته باشند مشمول مالیات خواهد شد و اگر واحد بیشتری داشته باشند اما خالی نباشد مشمول مالیات نخواهد شد.
وی ادامه داد: مالکان در صورتی که یک واحد مسکونی در محل زادگاه و یک واحد در محل سکونت خود داشته باشند، معاف از پرداخت مالیات هستند اما مازاد بر آن بشرطی که بدون سکنه باشد مشمول پرداخت مالیات می شود و در صورتی که خالی نباشد مالیاتی به آن تعلق نمیگیرد.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: همه سرپرستان خانوار از ۱۹ فروردین مکلف به تکمیل اطلاعات خود در سامانه املاک و اسکان هستند که مدت زمان اعلام شده از این تاریخ به مدت ۲ ماه است.
وی با بیان اینکه محدودیت یا استثنایی برای ثبت املاک در سامانه املاک و اسکان وجود ندارد، اضافه کرد: این طرح شامل تمام مالکان و مستاجران در همه شهرها و روستاهاست و مالکان واحدهای مسکونی باید تمام املاک خود را در این سامانه معرفی و ثبت کنند.
زاغیان بیان کرد: افرادی هم که یک ملک دارند و در زمان حاضر در آن ساکن هستند باید اطلاعات محل سکونت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند.
وی با اشاره به اینکه این سامانه با ۲ هدف مشخص راهاندازی شده است، خاطرنشان کرد: شناسایی و دریافت مالیات از خانههای خالی یکی از وظایفی است که قانونگذار برعهده این سامانه گذاشته است و وزارت راه و شهرسازی به عنوان مجری باید این کار را انجام دهد و مورد بعدی شناسایی محل اسکان خانوارهاست.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان، ساماندهی عرضه و تقاضای مسکن و شناسایی واحدها و املاک خالی و محل اسکان خانوارها را از اهداف اصلی راه اندازی این سامانه اعلام کرد.
به گفته وی، برنامهریزی در زمینه احداث و ارائه مسکن یکی از وظایف راه و شهرسازی است که با استفاده از اطلاعات مسکن و خانوار ثبت شده در این سامانهها انجام میشود.
زاغیان با اشاره به اخذ مالیات از خانههای خالی و الزام مالکان و سرپرستان خانوار برای ثبت واحدهای مسکونی تحت تملک خود در سامانه املاک و اسکان تصریح کرد: نحوه جریمه و دریافت مالیات از مالکان و سرپرستان خانوار در شهرهای بالای یکصد هزار نفر و شهرهای زیر این رقم متفاوت است.
به گزارش ایرنا، اکنون در کشور ۲ میلیون و ۵۰۰ باب و در اصفهان ۶۰ هزار باب خانه خالی و جود دارد.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی سال گذشته اعلام کرد: ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی شهری خالی و ۲ میلیون واحد خانه دوم در کشور وجود دارد که در برنامه این وزارتخانه برای عرضه و ورود به بازار مسکن قرار دارد.
وزارت راه و شهرسازی نیز اعلامکرد که مالکان خانههای خالی که واحدهای خود را به بازار عرضه کنند از پرداخت مالیات معاف میشوند.
تلاش جاری دولت، کنترل قیمت اجارهبها با عرضه بیشتر خانههای خالی به مردم است و قرار است با اجرای این طرح، مالکان خانههای خالی شناسایی شوند.
طبق قانون۵۴ مکرر که بخشی از قانون مالیاتهای مستقیم است و سال گذشته در مجلس تصویب و ابلاغ شد، همه خانوارها اعم از شهری، روستایی، مالک و مستاجر، مکلف هستند اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان به نشانی http://amlak.mrud.ir، ظرف ۲ ماه ثبت کنند.
نظر شما