به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، ماه رمضان به عنوان ماه میهمانی خدا به غیر از تسهیل شرایط برای روزه داری، تامین و توزیع مناسب کالاهای اساسی و مصرفی مردم بیش از هر اخبار دیگری مورد اهمیت قرار می گیرد و به همین دلیل از ماه های قبل از ورود به رمضان برنامه ریزی در این زمینه اولویت دولت و نهادها و مسئولان مربوطه قرار می گیرد تا در عرضه اقلام مورد نیاز مشکلی وجود نداشته باشد.
برای رمضان امسال نیز بر اساس اخبار اعلام شده از بهمن ماه سال ۹۹ برنامه ریزی ها در این زمینه آغاز و در هفته منتهی به این ماه کالا به مراکز استان ها عرضه شده است.
در همین راستا «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری در جلسه ستاد تنظیم بازار حضور پیدا کرد و با اشاره به افزایش تقاضای برخی کالاها در ماه رمضان، گفت: گزارشها نشان میدهد که به میزان لازم کالاهای مورد نیاز تولید و ذخیرهسازی شده است و براساس پیش بینیها مشکلی در این ماه وجود نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه همه دستگاههای دولتی و نظارتی به همراه تولیدکنندگان باید تلاش کنند تا کمبودی در زمینه تامین کالاهای اساسی در کشور به وجود نیاید، تاکید کرد: تامین کالاهای اساسی نظیر شکر، روغن، خرما، مرغ و تخم مرغ، برنج و گوشت قرمز از اولویتهای اصلی دستگاه های دولتی و تولیدکنندگان کشور است و در ماه مبارک رمضان باید اقلام مورد نیاز سفره افطار مردم به وفور و با قیمت مناسب در اختیارشان قرار بگیرد.
با توجه به تاکید مقامات دولتی و افزایش درخواست کالاها در ماه رمضان شرکت بازرگانی دولتی ایران از توزیع ٢٤٠ هزار تُن از سه نوع کالای برنج، شکر و روغن برای تنظیم بازار در این ایام شامل ۳۰ هزار تن برنج، ۳۰ هزار تن شکر و ۱۸۰ هزار تن روغن خبر داد.
همچنین «سعید صارمی» معاون دفتر برنامهریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در مصاحبه با ایرنا، تصریح کرد: سه هزار تن گوشت منجمد و ۱۰۰ هزار تن خرما کبکاب تاکنون برای استان ها ارسال شده است.
صارمی با بیان اینکه به طور مدام با استان ها در ارتباط هستیم، خاطرنشان کرد: بازارها به طور مستمر رصد می شوند و در صورتی که کمبودی در استانی مشاهده شود نسبت به تامین میزان مورد نیاز کالای درخواست شده اقدام خواهد شد.
از سوی دیگر قیمت مواد غذایی برای مصرف کننده بسیار مورد توجه قرار می گیرد و به همین دلیل با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان نرخ کالاهای مورد نیاز از سوی نهادهای مربوطه اعلام می شود.
در همین راستا، «قاسمعلی حسنی» عضو هیات رییسه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه نرخ خرما و حبوبات نسبت به اسفندماه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: قیمت برنج به ازای هر کیلوگرم یک هزار تومان رشد را تجربه کرد اما شکر و چای در نرخ عرضه ثبات داشته اند.
وی با اشاره به مشکلات در حوزه عرضه روغن نیز گفت: این کالا هر ماه در ۲ نوبت تنها ۲ کارتن در دسترس بنکداران قرار می گیرد و به همین دلیل شاهد گرانفروشی حدود ۵۰ درصدی در بازار این محصول هستیم.
البته مشکل دیگر در زمینه فروش روغن عرضه این کالا همراه با اقلام دیگر به خریدار است که با توجه به تاکید سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با این افراد به شدت برخورد خواهد شد زیرا فروش اجباری تخلف محسوب می شود.
مرغ نیز از کالاهایی است که در چندماه اخیر با مشکلاتی در زمینه قیمت و عرضه مواجه شده است و اخبار کمبود این محصول در بازار به طور مدام در حال انتشار است به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی در مصاحبه و اخبار منتشر شده از تامین بازار این کالا خبر داده است.
«حسن عباسی معروفان» سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرده است که بازار مرغ به حالت اشباع رسیده، اما در روزهای استقبال از ماه مبارک رمضان، تولید بیشتر از قبل ادامه خواهد داشت و مشکلی برای تامین بازار وجود نخواهد داشت.
قیمت کالاهایی برخی خوراکی ها نیز در آستانه ماه مبارک رمضان مورد اهمیت قرار می گیرد که زولبیا و بامیه یکی از آنها است، برهمین اساس از سوی اتحادیه قنادان قیمت هر کیلوگرم از این محصول در تولیدات درجه یک ۴۸ هزار تومان و درجه دو ۳۸ هزار تومان تعیین شده است.
نرخ مصوب آش و حلیم نیز از سوی اتحادیه کبابی، حلیم و پزندگان غذای سنتی تهران اعلام شد که بر اساس آن قیمت هر کیلوگرم حلیم ساده ۴۱ هزار تومان و با مخلفات شامل دارچین، کنجد، نارگیل و روغن حیوانی ۴۵ هزار تومان تعیین شد.
قیمت هر کیلوگرم آش شله قلم کار ساده نیز ۴۱ هزار تومان و با مخلفات ۴۵ هزار تومان و هر کیلوگرم آش رشته ساده ۴۰ هزار تومان و با مخلفات ۴۵ هزار تومان اعلام شد.
«عباس تابش» رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار کشور بعد از ارائه گزارشهایی درباره وضعیت بازار اقلام پرمصرف در سبد خانوار، اعلام کرد که ۶۷ قلم از ۱۰۰ قلم کالای رصد شده با کاهش یا ثبات قیمت همراه بودند.
قیمت برنج وارداتی هندی و تایلندی توزیع شده را به ترتیب با قیمت ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: شکر با قیمت هشتهزار و ۷۰۰ تومان برای بستههای یک کیلوگرمی، گوشت قرمز منجمد با قیمت ۸۰ هزار تومان عرضه شده است.
تمام دستگاه های مربوطه برای تامین بازار کالاهای اساسی و مصرفی روزه داران در تلاش هستند تا در ماه مبارک رمضان التهابی در بازار محصولات رخ ندهد و ایرانیان فارغ از هر دغدغه غذایی به انجام فرضیه الهی در این ماه بپردازند که این مهم با نظارت مداوم نهادهای مربوطه محقق خواهد شد.
نظر شما