رسانهها از طیفهای سیاسی مختلف در شبانه روز گذشته اخبار انتخاباتی جدیدی را منتشر کردند که بیشتر آنها حاکی از داغتر شدن تنور انتخابات ۱۴۰۰ است. همچنین گمانهزنی درباره حضور برخی چهرههای سیاسی در این انتخابات بخش مهمی از خبرها و تحلیلهای انتخاباتی رسانهها را به خود اختصاص دادند.
بحثهای رقابتی میان طیفهای سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا و باید و نبایدهای یک انتخاب اصلح نیز از دیگر محورهای خبری و تحلیلی در رسانهها بود.
مهمترین محورهای انتخاباتی از نگاه رسانههای اعتدالی، اصلاحطلب و اصولگرا
در بررسی این اخبار، رسانههای اعتدالی بیشتر به گمانهزنی درباره حضور برخی چهرهها در انتخابات پرداختند. رسانههای اصلاحطلب هم بر خطی مشیهای اصلاحات برای حضور در انتخابات تاکید کردند.
در این میان بحثهای رقابتی در رسانههای اصولگرا داغ بود.
رسانههای اعتدالی
اگر رییسی نیاید، جلیلی میآید
تارنمای خبری و تحلیلی انتخاب سخنان سید حسین نقوی حسینی رییس ستاد انتخابات سعید جلیلی در شهرستانهای استان تهران، در انتخابات سال ۹۲ درباره حضور سعید جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را بازتاب داد.
نقوی در این سخنان بیان میدارد:
** اگر سید ابراهیم رئیسی نامزد شود و به انتخابات بیاید، نامزدهای اصولگرایان و سعید جلیلی از او حمایت خواهند کرد.
** در غیر این صورت فکر میکنم جلیلی وارد میدان خواهد شد.
برنامههای اقتصادی حسن سبحانی، کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰
پایگاه خبری تحلیلی خبرآنلاین، گفتوگویی را با حسن سبحانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ منتشر کرد.
سبحانی در این گفتوگو درباره برنامههای اقتصادی خود برای انتخابات میگوید:
** مخالف پرداخت یارانه نقدی بودم اما الان مخالف حذف آن هستم. چون تبعات بسیار سنگین تری برای محرومان به بار می آورد.
** از استضعاف اقتصادی مردم نباید در راستای رسیدن به قدرتی که مدعی است می خواهد همان مشکل را حل کند سوء استفاده کرد به بیان دیگر هدف نباید، وسیله را توجیه کند.
** دولت ها که تغییر می کنند نباید نظام کارشناسی را تغییر دهند بلکه معمولا باید سطوحی از مقامات نظام سیاسی جابه جا شوند.
رسانههای اصلاحطلب
قالیباف در محاصره پایداری
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان قالیباف در محاصره پایداری از تشدید رقابت در هیاترییسه مجلس برای پاستور خبر داد و آنها را رقیب محمدباقر قالیباف توصیف کرد و نوشت:
** آنها پابهپای قالیباف تا پاستور هم میروند. خود را تا هیاترئیسه مجلس کشاندند، حالا نمیخواهند رئیس را تنها روانه پاستور کنند.
** یک عضو دیگر هیاترئیسه مجلس هم به فهرست نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری اضافه شد.
** تا اینجای کار سه نفر از همکاران قالیباف در هیئترئیسه رقیب بالقوه او شدهاند.
سیدحسن خمینی نمیآید!
روزنامه اعتماد در گزارشی با اشاره به اینکه سیدحسن خمینی، امیدی برای اصلاحطلبان در انتخابات پیش رو بود، نوشت:
** پس از مشورت با رهبر انقلاب و توصیه ایشان
سیدحسن خمینی نمیآید.
دوگانه خمینی و رییسی برای انتخابات ۱۴۰۰
روزنامه آرمان ملی همزمان با اعلام خبر نیامدن سیدحسن خمینی به انتخابات در روزنامه اعتماد، از احتمال رقابت دوگانه سیدحسن خمینی و حجتالاسلام رئیسی خبر داد و نوشت:
** هنوز صحنه رقابت انتخاباتی در 1400 شفاف نشده است اما گمانهزنیهای متعددی درباره نامزدهای انتخاباتی در جامعه وجود دارد.
** دو نام پرتکرار این روزها، سیدحسن خمینی و سیدابراهیم رئیسی هستند که از سمت دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا مطرح شدهاند. اظهارنظرهای متعدد اما متفاوتی درباره این چهرهها شکل گرفته است.
** باید دید آیا یادگار امام و رئیس قوهقضائیه حاضر به نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری خواهند شد؟
دست اصلاحطلبان خالی نیست
خبرگزاری ایسنا گفتوگویی با یدالله طاهرنژاد فعال سیاسی اصلاحطلب، منتشر کرد که طاهرنژاد در آن میگوید:
** هنوز درباره زمان معرفی گزینه اصلاح طلبان، جمع بندی حاصل نشده است اما بعد از اینکه گزینه ای معرفی شود، خواهید دید که دست اصلاح طلبان خالی نیست.
** اینکه تاکنون اصلاح طلبان از گزینه های خود رونمایی نکرده اند به این دلیل است که در جبهه اصلاحات اختلاف نظری وجود دارد. برخی معتقدند گزینه نهایی باید بعد از تأیید صلاحیت شورای نگهبان معرفی شود و عده ای معتقدند که قبل از آن باید معرفی شود و هنوز هیچ تصمیم گیری در این زمینه نشده است.
اهمیت مشارکت در انتخابات
خبرگزاری ایلنا در گفتوگو با غلامرضا انصاری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، به موضوع انتخابات پرداخت. انصاری در این گفتوگو درباره اهمیت مشارکت در انتخابات گفت:
** پشتوانه کشور و دولت به رأی حداکثری مردم وابسته است.
** اینکه چه نامزدی و با چه برنامهای میتواند، بر خمودی و سستی جامعه غلبه کرده و تحرک اجتماعی را پدید آورد و انتخابات را به عنوان اولویت مردم قرار دهد، از نکاتی است که باید مدنظر جبهه اصلاحطلبان باید باشد.
وقتی احمدی نژاد دستبردار نیست
روزنامه همدلی در گزارشی با عنوان تلاش احمدینژاد برای بازگشت به صدر اخبار، نوشت:
** رئیس جمهور پیشین کوتاه نمیآید.
** در آستانه انتخابات۱۴۰۰ ریاست جمهوری از محمود احمدینژاد که تمایل خود را برای شرکت در انتخابات اعلام کرد، سخنانی منتشر شده که نشان از بازگشت «بگم بگمها»ی این رئیس جمهور سابق دارد.
رسانههای اصولگرا
اختلاف در جبهه اصلاحات
پایگاه خبری راه دانا مدعی اختلاف در جبهه اصلاحات شد و نوشت:
** اختلافات و بگومگوهای اخیر میان اصلاح طلبان نشان می دهد که به زودی می توان فاتحه نهاد اجماع ساز اصلاحات را خواند.
** نهادی که قرار است یک اردوگاه پراختلاف را منسجم کند، خود دارای اختلافات عمیقی است.
ویژگیهای رییسجمهور انقلابی
روزنامه سیاست روز در یادداشتی با عنوان انقلابی بودن چیست؟ رییس جمهور انقلابی کیست؟،نوشت:
** رییسجمهور انقلابی، باید واجد صفاتی باشد که رهبری معظم بر آن تاکید کردند.
** شاخص اوّل، پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب؛ شاخص دوّم، هدفگیری آرمانهای انقلاب و همّت بلند برای رسیدن به آنها، شاخص سوّم، پایبندی به استقلال همهجانبه کشور، استقلال سیاسی، اقتصادی، فرهنگی - که مهمتر از همه است - و استقلال امنیّتی؛ شاخص چهارم، حساسیت در برابر دشمن و کار دشمن و نقشه دشمن و عدم تبعیت از او، شاخص پنجم، تقوای دینی و سیاسی که این بسیار مهم است.
** در گزینش رییس جمهور آتی شاخصهای مورد نظر رهبری که مبنای دقیق عقلی - شرعی دارد؛ باید از سوی نیروهای انقلابی در فرد کاندیدا سنجش شده و بر مبنای آن تصمیمگیری شود.
** اداره بهینه یک دولت انقلابی فقط بهدست یک رییس جمهور انقلابی امکانپذیر است.
اهمیت برنامه رییسجمهوری آتی برای آموزش و پرورش
روزنامه کیهان گفت وگویی با سید محمد بطحایی، وزیر سابق آموزش و پرورش منتشر کرد. بطحایی در این گفتوگو بر لزوم توجه کاندیداهای ریاستجمهوری به «معیشت معلمان»، «اولویت تعلیم و تربیت» و «مهارتمحوری» تاکید کرده و میگوید:
** آموزش و پرورش از مشکلات عدیدهای رنج میبرد که اگر آنها را به ترتیب اولویت دستهبندی کنیم، «معیشت و شایستگی معلمها»، «اولویت نبودن آموزش و پرورش در جامعه و بین مردم» و «فقدان نگاه مهارت محور در آموزش و پرورش» سه مشکل اساسی نظام آموزش و پرورش کشور هستند که نیازمند توجه کاندیداهای ریاستجمهوری در انتخابات پیش رو و نهایتاً دولت منتخب است.
** بنابراین در ایامی که ایام انتخابات ریاستجمهوری و ارائه برنامههای کاندیداها است باید در مناظرههای انتخاباتی و بررسی برنامههای کاندیداها، این سؤال مهم مطرح شود که «چگونه فرهنگ و آموزش به معنای عام و آموزش و پرورش به معنای اخص میخواهد چرخش از حافظهمحوری به مهارتمحوری در نظام آموزش و پرورش را انجام دهد؟ و دولت 1400 چگونه میتواند متعهد شود در سال 1404 که عمرش به پایان میرسد، به مردم پاسخگو باشد و توضیح دهد که من توانستم این چرخش استراتژیک را انجام دهم؟»
پیشفرض گرفتن پیروزی در انتخابات؛ خطای راهبردی جریان انقلاب
خبرگزاری فارس در خبری به نقل از غلامعلی حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، در نشست این شورا نوشت:
** خطای راهبردی جریان انقلاب پیشفرض گرفتن پیروزی در انتخابات است.
** خطای راهبردی برخی در جریان انقلابی این است که این رقابت را ساده و پیروزی را پیشفرض تلقی کردهاند.
** ضمن بررسی دقیق و هوشمندانه عرصه سیاسی و اجتماعی کشور و اخبار فعالیتهای چهرههای در معرض کاندیداتوری صبر میکنیم تا تکلیف ثبتنامها مشخص شود و طبق سازوکاری مشخص با معیارهای منطقی تصمیم خواهیم گرفت.
تارنمای خبری و تحلیلی صراط نیوز
در گزارشی با عنوان ترافیک در مسیر پاستور؛ درباره ۵۵ چهرهای که وارد کارزار ریاست جمهوری میشوند، نوشت:
** ترافیک در مسیر پاستور به شدت شلوغ است. قبل از تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ چهرههایی اعلام نامزدی کردند و حالا پس از تعطیلات نوروزی تقریبا هر روز شاهد اعلام کاندیداتوری یکی از چهرههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... هستیم.
** دولت اکنون با رفتن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جمهوری خواه آمریکا و روی کار آمدن «جو بایدن» معاون اول باراک اوباما (رئیس جمهور آمریکا در زمان امضای برجام) سعی در احیای برجام دارد و طرفداران دولت بر این عقیدهاند که این امر میتواند برگ برندهای برای حامیان دولت و اصلاحطلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ باشد.
** کارشناسان سیاسی میگویند که اصلاحطلبان و دولت مستقر میخواهند دو قطبی «مذاکره و عدم مذاکره» که البته در سال ۹۶ نیز جریان داشت را مجدداً احیا کنند و موج انتخاباتی را بر همین اساس هدایت و راهبری کنند.
نظر شما