۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ۱۵:۰۹
کد خبرنگار: 1179
کد خبر: 84294345
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

خوزستان با کمبود پزشک متخصص در زمینه کرونا مواجه است

۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ۱۵:۰۹
کد خبر: 84294345
خوزستان با کمبود پزشک متخصص در زمینه کرونا مواجه است

اهواز – ایرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: با توجه به شدت مراجعه کنندگان، تعداد پزشکان متخصص در استان به ویژه در شهرستانها کم است و این موضوع با شیوع کرونا، نمود بیشتری پیدا کرده است.

دکتر فرهاد سلطانی سه شنبه در یک برنامه تلویزیونی از شبکه خوزستان با بیان اینکه آمار مراجعه کننده به بیمارستان‎های استان بالا است اظهار داشت: در ابتدای پیک سوم بیماری شیوع بیماری بیشتر در جنوب خوزستان بود اما رفته رفته، مناطق شمالی و شرقی استان نیز درگیر بیماری شدند.

وی افزود: با توجه به اینکه ۱۶ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز و هشت شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند باید گفت که کل استان با بحران مواجه است لذا تنها راه برای مبارزه با این بیماری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و یا واکسیناسیون جمعیت زیادی از کشور است که تاکنون کمتر از یک درصد از جمعیت کشور واکسینه شده اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در پیک سوم بیماری که بیشترین فشار روی کادر درمانی وارد شد، دچار کمبود تخت و تجهیزات شدیم همچنین به دلیل بار زیاد مراجعات مجبور شدیم بیمارستان تامین اجتماعی امیرالمومنین را وارد چرخه کنیم.

وی افزود: ۲۵ درصد بیماران کرونایی بدحال می شوند که نیاز به بخش ویژه دارند. ما در اهواز به دلیل کمبود تخت ویژه، یک بخش پست آی سی یو برای تسهیل بیماران راه ا ندازی کردیم و بیمارانی که هنوز به مرحله بدحالی نرسیدند را به آنجا می بریم تا به شکل بهتری از آنها مراقبت کنیم.

سلطانی گفت: برای آزادسازی تخت بیشتر در مراکز درمانی، طرح تزریق زودهنگام داروی رمدسیور برای بیماران مبتلا به کرونا را اجرایی کردیم به این شکل که بیماران با شرایط جسمی مناسب تر را زودتر از موعد ترخیص کردیم تا بقیه دوران درمانشان را با استفاده از داروهای مناسب در خانه طی کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: با توجه به اینکه تنها راه درمان بیماران کرونایی اکسیژن است، در پیک سوم بیماری به لحاظ دستگاه های اکسیژن‌ساز به شدت تحت فشار بودیم و مجبور شدیم مصرف اکسیژن را مدیریت کنیم.

وی بیان کرد: یک بیمار مبتلا به کرونا حتی اگر به لحاظ جسمی شرایط خوبی داشته باشد باید به مدت ۱۴ روز در خانه بماند همچنین افرادی که سرفه های بیشتری دارند باید بیش از این مدت، قرنطینه شوند. ما انتظار داریم که مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و از حضور در تجمعات خودداری کنند. هر موقع شاهد برگزاری یک مراسم بزرگ در استان بودیم یک یا ۲ هفته بعد شاهد افزایش مبتلایان و بستری ها در مراکز درمانی بودیم.

سلطانی گفت: در حال حاضر ۲ هزار بیمار در بیمارستان‌های خوزستان بستری هستند که یک هزار و ۶۰۰ نفر آنها در بخش‌های عادی و ۴۰۰ نفر در بخش‌های ویژه قرار دارند. در پیک سوم بیماری شاهد مرگ جوانان و زنان باردار بودیم که امیدواریم مردم بیشتر رعایت کنند تا بیماری در استان کنترل شود.

وی ادامه داد: با توجه به شدت مراجعه کنندگان، تعداد پزشکان متخصص در استان به ویژه در شهرستان ها کم است که این موضوع در رشته آی سی یو نمود بیشتری پیدا می کند اما پرستاران را بر اساس حرفه ای و غیر حرفه ای بودن آنها در بخش های مختلف بیمارستان ها مستقر کردیم و از این بابت مشکلی نداریم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سی ‌تی ‌اسکن برای تشخیص بیماری و تنها برای افرادی که در فعالیت معمولی دچار تنگی نفس می‌شوند یا اکسیژن خون آن‌ها کمتر از ۹۰ درصد است، باید انجام ‌شود لذا نیاز نیست که برای هر بیمار سی تی اسکن تجویز شود زیرا اشعه آن نیز عوارضی برای فرد دارد.

وی عنوان کرد: در صورت تنگی نفس، افت اکسیژن و یا تغییر سطح هوشیاری باید آن فرد در بیمارستان بستری بیماران ‌شود و مواردی همچون سر درد، کاهش بویایی، مشکلات گوارشی و ... نیازی به بستری ندارند.

در حال حاضر ۱۶ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز و هشت شهرستان نارنجی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha