یکشنبه هفته گذشته مجتمع غنیسازی نطنز دچار آسیب شد. روند رو به پیشرفت مذاکرات وین برای احیای برجام، اهمیت این اتفاق را دوچندان کرد. ایران ضمن تروریستی دانستن این عمل، رژیم صهیونیستی را عامل انفجار اعلام کرد. در همین حال برخی جریانات در داخل کشور شروع به طرح بحث توقف مذاکرات وین کردند که با حمایت رهبر انقلاب از این مذاکرات، سیاست قطعی نظام صریح تر از هر زمان دیگر، عیان شد.
تابستان سال گذشته هم مجتمع غنیسازی نطنز دچار حادثهای مشابه شد. تکرار این اقدامات نشان میدهد رژیم صهیونیستی برای توقف توان علمی و دیپلماتیک کشور راهی جز اقدامات تروریستی پیش روی خود نمیبیند.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان بعد از این حادثه تروریستی با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، به تشریح اهداف این اقدام پرداخت. او گفت: مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی صراحتا گفته بودند که اجازه پیشرفت در رفع تحریمهای ظالمانه را نخواهند داد و اکنون تصور میکنند به هدف خود میرسند. ولی صهیونیستها پاسخ خود را در پیشرفتهای بیشتر هستهای خواهند گرفت.
ظریف در این نشست با تاکید بر ضرورت توجه نخبگان و مردم برای نیافتادن در دام مکارانه طراحی شده رژیم صهیونیستی، بیان داشت: صهیونیستها میخواهند انتقام توفیقات در مسیر لغو تحریمهای ظالمانه را از مردم ایران بگیرند ولی ما اجازه نخواهیم داد و انتقام این اقدامات را از خود صهیونیستها خواهیم گرفت.
اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در نطنز به خاطر خشم از توان دیپلماتیک ایران بود
«حسن بهشتی پور» تحلیلگر مسائل بینالملل در پاسخ به این سوال ایرنا که رژیم صهیونیستی با چه اهدافی دست به خرابکاری در تاسیسات نطنز زد و آیا پاسخ به این اقدام، توقف مذاکرات است، گفت: افرادی که از توقف مذاکرات سخن میگویند نشان میدهند که درک اولیه از فضای سیاسی و روابط بینالملل ندارند. به دلایل مختلف رژیم صهیونیستی و دیگر مخالفان منطقهای جمهوری اسلامی ایران علاقه مند به تعامل سازنده ایران با دنیا نیستند و برجام دقیقا در مسیر تعامل است. بنابراین از تقویت برجام استقبال نمیکنند.
وی با بیان اینکه برجام کابوس رژیم صهیونیستی است، ادامه داد: اسرائیل با مشاهده روند رو به رشد در مذاکرات وین احساس خطر کرده و دست به اقدام تروریستی در نطنز زد. در این بین و در حالی که این هدف رژیم صهیونیستی واضح است برخی جریانات در داخل دقیقا همین خواسته را با شعارهای دیگری مطرح میکنند. توقف مذاکره یعنی تحقق خواست اسرائیل از اقدام نطنز و این نکته را همه فعالان سیاسی و مسئولان کشور باید درک کنند.
سه دلیل مخالفت تل آویو با مذاکرات وین
وی در پاسخ به این سوال که چرا صهیونیستها دست به هر کاری میزنند تا برجام تقویت نشود، هم گفت: اسرائیل و دیگر مخالفان منطقهای ایران بشدت مخالف برجام بوده و هستند. دلیل اصلی مخالفت این کشورها با برجام در نکات مختلفی نهفته است. اما بدون تردید یکی از نکات مهم این است که در برجام حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شد. این امر مورد پذیرش مخالفان منطقهای ایران نیست.
وی ادامه داد: نکته دوم اینکه ایران به عنوان یک قدرت منطقهای، مقابل شش قدرت جهانی نشست و به توافق مهمی مثل برجام دست یافت. توافقی که در صروت آسیب ندیدن و در شرایط فعلی هم میتواند مبنای کارهای بسیار مهمی باشد. این نکته هم موجب نگرانی رژیم صهیونیستی و شرکای منطقهای آن است. اسرائیلیها معتقد هستند که ایران اول باید مشکلات خود را با این رژیم حل کند بعد با غرب مذاکره کند. در برجام این فرایند طی نشده است. بنابراین این رژیم مخالف جدی برجام است.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان این نکته که هدف سوم دشمنان منطقهای ایران، انزوای جمهوری اسلامی است، افزود: برجام این طراحی را بهم زد و در حال حاضر هم مذاکرات وین برخلاف این خواسته است. بنابراین با در نظر گرفتن مجموع این عوامل، با پیشرفت مذاکرات، مخالفان برجام هم فعال شدند تا جلوی تقویت این توافق را بگیرند. در این بین نکته غیر طبیعی همنوایی در داخل با این خواسته است. انتقام ایران از رژیم صهیونیستی نه خروج از مذاکرات، بلکه تقویت قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران است که مذاکره یکی از بهترین ابزارهای این هدف است.
نظر شما