فاطمه حلاج نیا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این سطح مبارزه به میزان ۳۹ هزار و۱۴۴ هکتار در مزارع گندم و ۱۰ هزار و ۱۳۵ در مزارع جو اختصاص دارد.
وی ادامه داد:شهرستانهایی که بیشترین سطح مبارزه با این آفت را تا کنون داشتهاند به ترتیب تربتجام، نیشابور، مشهد و جغتای هستند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت مبارزه با سن مادری گفت: با مبارزه به موقع با این آفت در مرحله مادری میتوان جمعیت آن را به حداقل رساند بنابر این به کشاورزان و غلات کاران جو و گندم توصیه میشود که با این آفت به صورت جدی در مرحله سن مادری مبارزه کنند.
حلاج نیا افزود:اگر کشاورزان این آفت را در این مرحله کنترل نکنند علاوه بر این که میتواند از جوانه مرکزی گندم استفاده و میزان خوشه را در واحد سطح کاهش دهد میتواند با انجام عملیات تخمریزی جمعیت سن پوره و افزایش جمعیت خود خسارت وارده به محصول گندم را افزایش و کیفیت آرد تولیدی را کاهش دهد.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود. بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
۱۴۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خراسان رضوی امسال به کشت دیم و ۱۲۶ هزار هکتار نیز به کشت آبی گندم اختصاص یافته است.
نظر شما