سهیلا شیخی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فراخوان این مهرواره در زمینه رشد و پرورش زندگی سالم کودکان و نوجوانان، تغذیه سالم، بهداشت، تفریحات و اولویت پیشگیری بر درمان و در راستای طرح تحول کنترل وزن کودکان و نوجوانان با رویکرد ترویج زندگی سالم و فعال با تکیه بر شعار سال کانون "آینده را باید ساخت" در اسفندماه سال گذشته اعلام شد.
وی افزود: این مهرواره با هدف ترغیب کودکان و نوجوانان به فعالیتهای بدنی و حرکتی با موضوعهای سلامت خانواده من، زندگی سالم، وزن مناسب من و هر موضوع دیگری که با محتوا و عنوان مهرواره مرتبط باشد، برگزار شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان با اشاره به اینکه ترویج سبک زندگی فعال و سالم، زمینه سازی خلق آثار توسط کودکان و نوجوانان با تکیه بر رشد و بالندگی و ارتقای سلامت، فکر، اندیشه، جسم و روان آنها از دیگر اهداف این مهرواره بود، اضافه کرد: این مهرواره ویژه گروه سنی (۱۲+ نونگاه) و (۱۵+ نوجوان) بود که شرکت کنندگان آثار خود را از طریق نشانی الکترونیکی http://mail.kpf.ir/webmail/login به دبیرخانه این مهرواره ارسال کردند.
شیخی یادآور شد: در اختتامیه این مهرواره از آثار برتر با اهدای لوح و هدیه تقدیر میشود و آثار برتر در نشریات محلی به چاپ خواهد رسید.
مهروارهها انگیزهای برای نوشتن محسوب میشود
سمیرا قیومی داور این مهرواره هم گفت: طرح موضوع برای کودکان و نوجوانان تا وقتی خودشان توانایی و مهارت کشف سوژه را پیدا کنند چه در کلاسها و کارگاهها چه در جشنوارهها و مهروارهها مفید است و یک کمک ذهنی و ایجاد انگیزه برای نوشتن محسوب میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه به طور کلی و به ویژه در ایام کرونا مسئله بی توجهی به رژیم غذایی، ورزش و تحرک شایع شده است، طرح چنین موضوعی برای نوشتن در این گروه سنی که به اقتضای سن، نسبت به چهره و ظاهرشان حساستر هستند اما در عین حال مثل یک بزرگسال نمیتوانند کنترل اوضاع را در دست داشته باشد به آنها کمک میکند به این موضوع فکر کنند و برایشان دستاوردهایی مثل سلامتی، اعتماد به نفس و لذت از اراده را به همراه خواهد داشت.
داور مهرواره "من فوق العادهام" با اشاره به اینکه در مهروارههای موضوعی، شفاف بودن موضوع طوری که مخاطب را منجر به اشتباه و یا ذهنش را محدود نکند بسیار مهم است، اضافه کرد: همین موضوع سبک زندگی که از نظر بهداشت، سلامت و تغذیه هدف مهرواره است، ظرفیت بالایی برای کشف سوژه و خلق داستان دارد که با خواندن تعدادی از آثار متوجه میشویم بچهها آن را با معنی و فلسفه زندگی یا مهارتهای زندگی مثل کنترل خشم یا کنار آمدن با سوگ عزیزان اشتباه گرفتهاند و نیاز به تلاش و کار بیشتر در این زمینه هست.
قیومی برگزاری این مهروارهها را در شرایط فعلی به دلیل شیوع ویروس کرونا مناسب دانست و گفت: شرکتکنندگانی که به مراحل پایانی رسیدند میتوانند طبق نقدها آثارشان را بازنویسی کنند چون هدف ما بهتر شدن نوشتههای بچهها و عادت دادنشان به نقدپذیری و اصلاح دوباره و دوباره هم است و اینجا شاید بهترین فرصت باشد.
مهرواره استانی "من فوق العاده ام" ویژه اعضای دختر و پسر مراکز در ۲ گروه سنی نونگاه و نوجوان در قالب داستان در سطح مراکز فرهنگی هنری استان کردستان برگزار شد.
۲۱ مرکز فرهنگی و هنری ثابت و چهار کتابخانه سیار روستایی به کودکان و نوجوانان استان کردستان خدماترسانی میکنند.
در حال حاضر ۴۰ هزار کودک و نوجوان در سطح استان عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند که در ۲۰ مرکز ثابت و چهار کتابخانه سیار روستایی آموزش میبینند.
نظر شما