تاکید میشل عون بر حقوق لبنان در پرونده ترسیم مرزهای دریایی

تهران – ایرنا- رئیس جمهوری لبنان امروز(پنجشنبه) بر لزوم پایبندی خود به حفظ حاکمیت، حقوق و منافع این کشور بویژه درخصوص پرونده مرزهای دریایی تاکید کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری النشره، در بیانیه امروز دفتر ریاست جمهوری لبنان آمده است: «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان در دیدار «دیوید هیل» قائم مقام وزارت خارجه آمریکا با وی در بیروت تاکید کرد که لبنان حق دارد که موضع خود را با توجه به منافع خود و مطابق با قوانین بین المللی و مطابق با اصول قانون اساسی توسعه دهد.

میشل عون درباره پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی، خواهان تکیه به کارشناسان بین ‌المللی مطابق قوانین بین ‌المللی و پایبندی به عدم اجرای فعالیت های نفتی و گازی و عدم هرگونه عملیات اکتشاف در حوزه گازی «کاریش» و آبهای مجاور آن از سوی طرف مقابل شد.

رئیس جمهوری لبنان در این دیدار خطاب به هیل تاکید کرد که حفظ حاکمیت، حقوق و منافع لبنان به وی سپرده شده و در این خصوص هرگز کوتاهی نخواهد کرد.

برپایه این گزارش، عون همچنین بر دور نگهداشتن لبنان از هرگونه پیامدهای منفی احتمالی ناشی از هرگونه موضعگیری نسنجیده تاکید کرد.

وی همچنین بر این نکته تاکید کرد که باید همه تلاش صورت گیرد تا ترسیم مرزها مورد توافق لبنانی ها باشد و نه باعث اختلاف آنها تا از این طریق موضع لبنان در مذاکرات درباره این پرونده تقویت شود.

مذاکرات غیرمستقیم لبنان با رژیم صهیونیستی به سرپرستی و میانجیگری آمریکا و زیر چتر سازمان ملل پس از برگزاری چهار جلسه در مقر سازمان ملل در " راس الناقوره " دورترین نقطه واقع در جنوب غرب لبنان هم اکنون متوقف مانده است زیرا هیات لبنانی علاوه بر ۸۶۰ کیلومتر مورد اختلاف میان دو طرف خواستار یک هزار و ۴۳۰ کیلومتر بیشتر شده است.

هیات لبنانی چند هفته پیش اعلام کرد که مذاکرات را از سر نخواهد گرفت مگر آنکه در مصوبه ای که دولت لبنان در سال ۲۰۱۰ به سازمان ملل ارائه داد، اصلاحاتی صورت گیرد .

هیات مزبور اعلام کرد: این مصوبه اصلاح شده سلاح ما جهت کسب پیروزی در مذاکرات است. 

رئیس جمهور لبنان در روز سه شنبه هفتم بهمن ماه ۱۳۹۹ در دیدار با «دوروثی شیا» سفیر آمریکا در بیروت با اعلام آمادگی کشورش برای از سرگیری مذاکره غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی برای تعیین مرزهای دریایی جنوبی تاکید کرد: موضع لبنان برای از سرگیری جلسات مذاکره بر اساس پیشنهادات ارائه شده در جلسات قبلی است. 

موضوع ترسیم مرزی بین لبنان و فلسطین اشغالی از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی مطرح بوده است به گونه ای که نظر داشتن این رژیم از سال ۱۹۴۸ به خاک لبنان با اهداف امنیتی، آبی و اقتصادی بر هیچ کس پنهان نمانده است.

بر همین اساس رژیم اشغالگر قدس بارها در مراحل مختلف تاریخی درصدد به کرسی نشاندن اهداف خود برآمد اما مقاومت لبنان دشمن صهیونیستی را از ادامه دادن به سیاست توسعه طلبانه اش بازداشت و از تحقق یافتن زیاده خواهی‌های این رژیم جلوگیری به عمل آورد.

هیات مذاکره کننده لبنانی و رژیم صهیونیستی تا کنون برای ترسیم مرزهای آبی چهار دور مذاکره غیرمستقیم برگزار کرده‌اند.

قرار بود پنجمین دور از این مذاکرات غیرمستقیم دوم دسامبر (۱۲ آذر ۹۹)  برگزار شود اما بنا به دلایلی لغو شد و این امر به تاخیر افتاد.

نخستین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان دو طرف روز چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹ در مقر نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان (یونیفیل) در شهرک ساحلی «الناقوره» در جنوب این کشور با نظارت «دیوید شنکر» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور میانه برگزار شد.

چهارمین دور این مذاکرات غیرمستقیم نیز ۲۱ آبان ۹۹ در منطقه الناقوره در جنوب لبنان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha