بیش از هزار هنرمند صنایع دستی کرمان از بیمه روستایی بهره‌مند شدند

کرمان - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: هزار و ۱۱۷ هنرمند صنایع دستی این استان طی سال گذشته برای بهره‌مندی از بیمه روستایی و عشایری معرفی شدند که از این تعداد، هزار و ۸۲ هنرمند واجد شرایط، از مزایای این بیمه برخوردار شدند.

کاظم حسین زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به حمایت از هنرمندان و صنعتگران استان کرمان افزود: ۶۰۴ نفر از هنرمندان صنایع دستی استان کرمان در سال گذشته برای دریافت تسهیلات به مبلغ ۱۱۵ میلیارد و ۱۹۰ میلیون ریال به بانک های عامل معرفی شدند که نسبت به سال ۹۸ از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.

وی اظهار داشت: ۹۳ میلیارد و ۵۴۰ میلیون ریال تسهیلات طی سال گذشته به هنرمندان صنایع‌دستی استان کرمان پرداخت شد و از محل مشاغل خانگی، روستایی و عشایری و همچنین معین‌های اقتصادی، برای ۶۵۰ نفر شغل ایجاد شد که نسبت به سال قبل از آن ۱۰۸ درصد افزایش داشته است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان تاکید کرد: بیشترین تسهیلات اعطا شده به تولیدکنندگانی بوده که نقش پشتیبان را در ایجاد مشاغل خانگی داشته اند و کارگاه هایی که به تولید صنایع‌دستی شاخص و بومی این استان پرداختند نیز از تسهیلات اعطا شده بهره‌مند شدند.

وی بیان کرد: ۶ هزار و ۴۵ کرمانی در سال ۹۹ آموزش های مربوط به صنایع دستی را فرا گرفتند و به ۱۵۱ شاغل صنایع دستی در زمینه بسته‌بندی، تجاری‌سازی و همچنین برندسازی آموزش های لازم داده شد.

حسین زاده تصریح کرد: امروزه در عرصه رقابت بین‌المللی مفهوم تجاری سازی و برندسازی در حوزه صادرات کالاها و خدمات نقش برجسته‌ای ایفا می‌کند و هدف از برگزاری این کارگاه ها کمک به بازاریابی و فروش محصولات صنایع‌دستی این استان است که در سال‌های گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به احیای صنایع دستی منسوخ شده طی سال های گذشته بیان کرد: سال گذشته رشته کاربافی در شهرستان سیرجان احیا شد و این رشته دارای قدمت زیادی است که به همت هنرمندان این شهرستان احیا و باززنده سازی شده است.

حسین‌زاده ادامه داد: همچنین مالکیت حقوق معنوی رشته خوس بافی شهرستان کهنوج در سال گذشته دریافت شد که این اقدام ارزشمند در راستای حفظ و ترویج این هنر بومی و شاخص جنوب استان کرمان در جهت ایجاد اشتغال و توسعه پایدار بوده است.

وی با اشاره به صدور ۱۰ جواز تاسیس کارگاه صنایع دستی در سال ۹۹ افزود: طی این سال برای ۱۵ نفر پروانه تولید کارگاهی و برای یک هزار ۹۴۹ نفر نیز پروانه تولید انفرادی صادر شده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: همچنین سال گذشته پروانه تولید انفرادی هزار و ۴۹۶ هنرمند صنایع دستی نیز تمدید شده است.

وی تصریح کرد: سالانه استان کرمان در نمایشگاه های متعددی شرکت و نمایشگاه های متنوعی را در سطح این استان برپا می کرد که متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا این برنامه ها لغو شد و در سال گذشته هنرمندان کرمانی در نمایشگاه ملی مجازی صنایع دستی و نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی استان تهران در رشته های شاخص و بومی استان آثار خود را معرفی و عرضه کردند.

حسین زاده با اشاره به برگزاری نخستین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قسم سلیمانی در دی ماه ۹۹ افزود: هنرمندان کرمانی در رشته‌های هنری همچون میناکاری، نقاشی روی سفال، سفال نقش برجسته، قلم‌زنی روی مس، آثار گرافیکی، تمثال شهید حاج قاسم سلیمانی را به صورت زنده تولید کردند.

وی با اشاره به معرفی صنایع دستی استان کرمان در  حوزه بین المللی تصریح کرد: طی سال گذشته رشته های شاخص و بومی صنایع دستی  استان از طریق فضای مجازی برای علاقمندان سه کشور برونئی، اندونزی و هندوستان معرفی شد و  رشته هایی همچون پته دوزی، گلیم شیریکی پیچ، مسگری، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، چاقوسازی، سفالگری و سراجی سنتی در یک وبینار به گردشگران و علاقمندان درخارج از کشور شناسانده شد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: اعطای نشان جغرافیایی بین المللی صنایع دستی به گلیم شیریکی پیچ سیرجان نیز از دستاوردهای حوزه صنایع دستی استان بود که سال ۹۹ حاصل شد.

وی ادامه داد:  اکرم قلندری به عنوان بانوی کارآفرین برتر کشور در سال ۹۹ از وزیر میراث فرهنگی کشور لوح برتر را دریافت کرد، این بانوی هنرمند در منطقه محروم رمشک شهرستان قلعه گنج و در جنوبی ترین نقطه استان کرمان موفق شده تا برای بیش از یک هزار نفر اشتغالزایی در رشته حصیر بافی ایجاد کند.

حسین زاده اظهارداشت: بزرگ‌ترین مرکز ارائه صنایع دستی و محصولات خانگی بزودی با همکاری مشترک شهرداری کرمان و صندوق کارآفرینی امید، در شهر کرمان با هدف معرفی و بها دادن بیشتر به صنایع دستی استان ایجاد می‌شود.

وی گفت: در حال حاضر استان کرمان دارای حدود ۷۰ هزار هنرمند و صنعتگر در ۶۴ رشته صنایع‌دستی است که بیشتر آنها به صورت خانگی فعالیت می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha