مادران باردار در سه ماهه نخست و سوم بارداری نباید روزه بگیرند

مشهد- ایرنا- مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زنان باردار نه تنها نباید در سه ماه نخست و سوم دوران حاملگی روزه‌داری کنند بلکه روزه گرفتن آنها در سه ماه دوم بارداری هم منوط به نظر تخصصی پزشک است.

به گزارش روز شنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر زهرا اباصلتی افزود: در سه ماهه نخست بارداری به‌ویژه هشت هفته اول بارداری که سلول‌های مغزی جنین در حال شکل‌گیری است روزه‌داری به‌خصوص در ایامی که ساعات آن طولانی است و به حدود ۱۶ ساعت می‌رسد ممکن است صدمات جبران ناپذیری به رشد جنین بزند.
وی ادامه داد: در سه ماه سوم بارداری نیز بخش عمده‌ای از انرژی جنین از قند خون مادر تامین می‌شود و روزه‌داری با ایجاد ترکیبات کتونی حاصل از سوخت چربی‌های بدن برای تامین انرژی می‌تواند به سیستم عصبی جنین لطمه بزند بنابر این در سه ماه اول و سوم بارداری روزه گرفتن توصیه نمی‌شود .
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که روزه‌داری در سه ماهه دوم حاملگی هم منوط به نظر پزشک مربوطه است گفت: در سه ماهه دوم بارداری با نظر پزشک و متخصص تغذیه اگر مادر کم‌وزن نباشد، جنین رشد خوبی داشته باشد، فشار خون مادر طبیعی باشد، کالری و مواد غذایی کافی دریافت نماید و بیماری خاصی نداشته باشد قادر به روزه گرفتن است.
اباصلتی افزود: در مادران شیرده از آنجایی که در ۶ ماهه اول شیردهی تنها منبع غذایی نوزاد، شیر مادر است و دیده شده که روزه‌داری سب اختلال در شیردهی شده و به دنبال آن اختلال در وزن‌گیری کودک ایجاد می‌کند بهتر است که این نوع مادران در این ایام از روزه‌داری خودداری کنند.
وی ادامه داد: در ۶ ماهه دوم شیردهی و با شروع تغذیه کمکی و به شرط این که مادر شیرده از برنامه غذایی صحیح پیروی کند و منحنی رشد کودک طبیعی باشد، گرفتن روزه منعی ندارد اما در این دوره رژیم غذایی مادر باید غنی از پروتئین و ریزمغذی‌ها از جمله آهن، کلسیم و انواع ویتامین‌ها باشد.
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در صورتی که مادر شیرده مایل به روزه گرفتن است باید در وعده سحر و افطار منابع پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات، سبزی، سالاد و میوه را در برنامه غذایی خود بگنجاند و برای تامین کلسیم، بخشی از پروتئین‌ها و ویتامین‌های گروه B را به میزان ۲ تا ۳ لیوان شیر و یا معادل آن از ماست و پنیر روزانه استفاده کند.
اباصلتی افزود: چنین مادرانی پس از افطار تا قبل از خواب و تا سحر حداقل هشت لیوان آب و مایعات مصرف کنند تا به دلیل کم‌آبی بدن، شیر آنها کم نشود و در کنار آن از انجام کارهای سنگین و خسته‌کننده در طول روز خودداری و برای حفظ انرژی استراحت کافی کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha