مهدی شریفیان روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در باره سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین افزود: نمیتوان فی نفسه امضای یک سند همکاری را تهدید خواند و سند همکاری راهبردی ایران و چین میتواند نتایج برد برد به همراه داشته باشد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در سپهر سیاست هیچ رویدادی فی النفسه و مطلق تهدید یا فرصت به حساب نمی آید و چه بسا دیده شده که عملکرد و واکنش های انجام شده در خصوص یک رویداد، از یک تهدید فرصت ساخته یا فرصتی را به تهدید مبدل کرده است؛ قراردادها و تفاهم نامه ها نیز در این فضا از قاعده مستثنی نیستند.
وی افزود: در رابطه با سند همکاری ایران و چین نیز همین قاعده می تواند حاکم باشد و نمی توان فی نفسه امضای یک سند همکاری را تهدید خواند. رویکرد سازنده کشورهای طرف اسناد بین المللی، نحوه برنامه ریزی و اجرای مفاد اسناد، نوع مذاکرات و بررسی های کارشناسی و در نهایت نتایج حاصل از تفاهم نامه ها و اسناد می تواند آنها را به یک سند همکاری برد - برد مبدل سازد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در باره ابراز مخالفت شدید آمریکا و رژیم صهیونیستی با این سند همکاری گفت: غرب نشان داده است که به تحریم و اقدام بر علیه مردم ایران پایان نخواهد داد، حال تبدیل سیاست تک بعدی نگاه به غرب در ارتباطات بین المللی کشور به سیاست چند بعدی از نتایج مهم سند همکاری است.
وی اضافه کرد: به طور قطع این رویکرد می تواند فرصت های متعدد برای گریز از تهدید تحریم ها را فراهم آورد و همین امر که می تواند به توانمند شدن کشورمان در مقابله با دشمنی های رژیم صهیونیستی و آمریکا از طریق اعمال تحریم های ظالمانه منجر شود، دلیل اصلی خشم و ابراز مخالفت غربی ها است.
شریفیان با مقایسه این سند همکاری با موارد دیگر گفت: تاکنون نقشه راه این همکاری بلند مدت به امضاء رسیده است و در بخش برنامه ریزی عملیاتی باید یک نگاه بلند مدت حاکم باشد تا بتوانیم در دولت های مختلف از منافع این همکاری بیشترین بهره را ببریم.
وی توضیح داد: برای مثال باید نحوه سرمایه گذاری به گونه ای باشد تا سیاست های کلی نظام در حوزه اقتصاد از جمله اقتصاد مقاومتی در آن لحاظ شود یا باید این جلب سرمایه گذاری را به داد و ستدی حساب شده انجام دهیم تا به یک شرایط واقعی برد برد برسیم.
شریفیان اضافه کرد: در ضمن ایران باب تفاهم ۲۵ ساله با دیگر کشورهای آسیایی مانند ژاپن، کره جنوبی، هند و همچنین کشورهای اروپایی را باز گذاشته است و نمی تواند فرصت استثنایی طرح جاده ابریشم جدید چین را که حدود ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم را به همراه ثبات صادرات انرژی به همراه دارد از دست بدهد.
دبیر فراکسیون دیپلماسی اقتصادی با کشورهای محور مقاومت در مجلس یازدهم، افزود: ضمن اینکه با تبدیل این سند همکاری به قرارداد بر اساس اصل ۷۷ قانون اساسی توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.
وی ادامه داد: حتی قراردادهای ناشی از این سند نیز مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از امضای قراردادها نیز حق نظارت مردم و مجلس ادامه پیدا می کند؛ لذا این سند همکاری منافع متقابلی برای ایران به خصوص در شرایط تحریم حداکثری و رقابت چین و آمریکا به همراه دارد.
هفتم فروردین امسال و در جریان سفر وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین به تهران، سند همکاریهای جامع راهبردی ایران و چین به امضای وزیران خارجه ۲ کشور رسید.
سابقه این سند به سفر رسمی شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین به تهران برمیگردد که در جریان آن جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین با صدور بیانیهای، سطح روابط ۲ کشور را به «مشارکت جامع راهبردی» ارتقا دادند.
نظر شما