زمان ابتکار عمل جدید عربی برای ارتباط مستقیم با ایران فرا رسیده است

تهران- ایرنا- اندیشکده الناطور اردن درگزارشی درباره خرابکاری رژیم صهیونیستی در تاسیسات هسته ای نطنزنوشت:ایران به خوبی هدف ازخرابکاری درتاسیسات هسته ای نطنزرا تحلیل کرد و با پاسخی هوشمند و سنجیده جایگاهش را درمذکرات ارتقا داد.اکنون زمان ابتکار عمل جدید عربی برای ارتباط مستقیم با ایران فرارسیده است.

به گزارش ایرنا، اندیشکده الناطور اردن که در زمینه مسائل سیاسی، نظامی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی پژوهش هایی را انجام می دهد در گزارشی به قلم «جمال زحالقه» رئیس حزب گردهمایی ملی در سرزمین های ۴۸  نوشت: به نظر می رسد پس از انتشار اخبار پیشرفت در مذاکرات وین برای بازگشت آمریکا به توافق هسته ای و در آستانه انتخابات ایران و در شرایطی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسراییل برای تشکیل کابینه جدید تلاش می کند تعیین زمان حمله به راکتور نطنز که با سفر «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا به اسراییل همزمان شده است با تصمیم اسراییل صورت گرفت. ارزیابی ها نشان می دهد تاثیر آمریکا در ایران پس از انتخاب «بایدن» به عنوان رییس جمهوری کاهش یافته و او آمادگی خود را برای برداشتن تحریم ها و بازگشت به توافق با شرط هایی که اسراییل به آن راضی نمی شود، اعلام کرده است.

اندیشکده الناطور اردن نوشت: ایران به خوبی هدف از خرابکاری در شبکه تامین انرژی در تاسیسات هسته ای نطنز را تحلیل کرد. هدف از آن تضعیف جایگاه ایران در مذاکرات وین و تضعیف برنامه غنی سازی است. ایران با هوشمندی به آن پاسخ داد. افزایش غنی سازی تنها پاسخی به حمله اسراییل نبود، بلکه تلاشی از سوی ایران برای تقویت جایگاه خود در مذاکرات با به کارگیری سطح بالای غنی سازی به عنوان برگ برنده است.   همچنین ایران اعلام کرده است دستگاه های سانتریفیوژ پیشرفته ای که در تولید اورانیوم غنی شده موثرند جایگزین دستگاه های آسیب دیده خواهد کرد. این دو اقدام ایران پیام آشکاری به همه است که محتوایش این است که حمله های اسراییل به شتاب بخشی برنامه هسته ای ایران و نه توقف و کندشدن آن منجر خواهد شد.

زحالقه نویسنده اتاق فکر اردنی در گزارش خود تحلیل کرد: خرابکاری اسراییل فراتر از ضربه به برنامه هسته ای ایران و تعطیل موقت دستگاه های سانتریفیوژ است، بلکه هدف آن تاثیر در روند سیاسی ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری است. بیشترین چیزی که اسراییل را آزار می دهد این است که موضع ایران سنجیده و برای تفاهم و توافق با جامعه بین المللی همسو باشد. اسراییل خواهان سیستمی است که شروط آن را بپذیرد، اما می داند که چنین چیزی ناممکن است. از این رو، با حمله ها و تنش آفرینی های پیوسته تلاش میکند حالتی از آشفتگی را در جامعه ایران ایجاد کند که در نتیجه آن جریان تندرو، امور را به کنترل خود در آورد به این امیدکه  این جریان با همه شرط های آمریکا مخالفت کند و دوباره با آمریکا و دیگران وارد درگیری شود. در این صورت، برپایی ائتلاف بین المللی ضد ایرانی طبق شرط های اسراییلی آسان خواهد بود.

در بخش دیگری از گزارش اندیشکده اردنی می خوانیم:  نتانیاهو نخست وزیر اسراییل با خطر ناگوار دیگری هم روبرو است و آن ناتوانی وی در تشکیل دولت و احتمال از دست دادن کرسی نخست وزیری و در معرض محاکمه قرار گرفتن به عنوان یک شهروند عادی است که احتمال ورود وی به زندان را همانند آن چیزی که برای «ایهود اولمرت» رخ داده افزایش داده است. نتانیاهو این روزها همانند گرگ زخمی و خود به خود خطرناک است، زیرا احساس می کند که در حال ضعیف شدن است. اما عرب هایی که با او وارد ائتلاف سازی شده اند تا شاید او بتواند از تاج و تخت از آنها حمایت کند باید بدانند که او دیگر قادر به حمایت از تاج و تخت خود هم نیست. این عرب ها باید اندکی درباره آنچه در منطقه رخ می دهد، فکر کنند. آمریکا در حال عقب نشینی و برای تفاهم با ایران تلاش می کند و اسراییل هم در حال دست و پا زدن است و  هیچ کس کمکی به آن نخواهد کرد. اکنون زمان برای ارائه ابتکار عمل عربی جدید ارتباط مستقیم با ایران بدون وساطت آمریکا و بدون پناه بردن به چتر سوراخ اسراییلی فرا رسیده است.

اندیشکده الناطور برپایه ادعای خود یک مرکز مستقل است که در سال ۲۰۰۸ در امان پایتخت اردن تاسیس شد. این مرکز یک شعبه هم در سال ۲۰۱۷ در رام الله تاسیس کرد. این مرکز در زمینه مطالعات راهبردی در منطقه خاورمیانه تلاش می کند تا در پیش گویی چشم انداز آینده برای تصمیم گیرندگان و متخصصان سهمی داشته باشد و در راستای منافع کشورها و مردم منطقه عمل کرده باشد. این اندیشکده درباره مسائل سیاسی، نظامی، امنیتی و اقتصادی و اجتماعی پژوهش هایی را انجام می دهد. شورای مرکزی این مرکز دارای شماری از پژوهشگران متخصص در زمینه مسائل سیاسی و تاریخی است که در پژوهش های خود مسائل کشورهای عربی را دنبال می کنند.

*انتشار این مطلب به معنای تائید محتوای آن نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha