عبدعلی ناصری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برداشت نیشکر در واحدهای هفت گانه نیشکری خوزستان از اواخر مهر پارسال شروع و تا ۲۵فروردین جاری ادامه داشت.
وی گفت: تولید شکر در سال زراعی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ در واحدهای هفت گانه نیشکری خوزستان ۱۸هزار و ۲۵۰ تن بیش از میزان پیش بینی این محصول راهبردی بود.
ناصری با بیان اینکه تولید شکر در واحدهای هفت گانه نسبت به ۲ سال گذشته ۲ برابر افزایش یافت پیش بینی کرد در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ حدود ۷۰۰هزار تن شکر در واحدهای نیشکری وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تولید شود که این میزان تولید ، معادل ظرفیت اسمی این واحدها است.
وی در ادامه میزان برداشت نیشکر در واحد سطح را در این شرکت ۹۳.۴ تن در هکتار بیان کرد و از ثبت بالاترین رقم تولید شکر در کشت و صنعت نیشکر دهخدا وابسته به این شرکت در شمال اهواز به میزان ۱۳.۲تن شکر در هکتار خبر داد.
شروع عملیات داشت نیشکر
ناصری گفت: با پایان برداشت نیشکر در واحدهای هفت گانه نیشکری خوزستان ، عملیات داشت در سطح ۶۹ هزار و ۵۰۰هکتار شروع شد.
وی ابراز امیدواری کرد با توجه به خشکسالی سال زراعی جاری ، با مدیریت و تامین آب بتوانیم امسال ۷۰۰ هزار تن شکر در واحدهای هفت گانه نیشکری خوزستان تولید کنیم که این خود یک رکورد جدید از ابتدای تاسیس این شرکت تاکنون خواهد بود.
به گزارش ایرنا عملیات اجرایی واحدهای هفتگانه نیشکری خوزستان درسطح ۸۴هزار هکتار در جنوب و شمال اهواز از دهه ۷۰ شروع شده و از ابتدای دهه ۸۰ یکی پس از دیگری به بهره برداری رسیدند.
واحدهای هفتگانه نیشکری سلمان فارسی، حکیم فارابی ، امام خمینی(ره) ، دهخدا ، امیرکبیر ، میرزاکوچک خان و دعبل خزاعی به تنهایی حدود ۴۰درصد شکر کشور را تامین میکنند.
واحدهای نیشکری هفت تپه و کارون از دیگر واحدهای مستقل تولید شکر در خوزستان هستند.
نیاز سالانه کشور به شکر ۲.۲ میلیون تن است که از این میزان ۱.۵میلیون تن در داخل تولید میشود و حدود ۷۰۰هزار تن شکر خام از خارج وارد میشود که بخش مهمی از شکر خام (زرد) وارداتی در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان به شکر سفید تبدیل میشود.
براساس برنامه چشم انداز ۱۴۰۴ ، حدود ۷۰درصد تولید شکر مورد نیاز کشور درخوزستان از تولید ۲ محصول راهبردی نیشکر و چغندرقند تامین خواهد شد.
نظر شما