۲۹ فروردین ۱۴۰۰، ۲۰:۵۸
کد خبرنگار: 2448
کد خبر: 84299999
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خروج آمریکا از افغانستان؛ اصرار بایدن و هشدار جمهوریخواهان

تهران- ایرنا- درحالیکه دولت جو بایدن اصرار دارد تا هرچه زودتر به حضور ۲۰ ساله نیروهای آمریکایی در افغانستان با توجه به توافقنامه صلح با طالبان پایان دهد اما شماری از جمهوریخواهان مخالف این طرح هستند و به وی در مورد تبعات انجام این اقدام هشدار می‌دهند.

به گزارش ایرنا، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز تصریح کرد: برغم نگرانی جمهوریخواهان، بایدن رییس جمهوری آمریکا تصمیم ندارد تا نسبت به افغانستان بی توجه شود و اجازه نخواهد داد این کشور دوباره به منبع ترور تبدیل شود.

میچ مک کانل رهبر اقلیت سنا روز چهارشنبه گفت که با خروج از افغانستان، ایالات متحده این کشور را کادو کرده و دوباره در اختیار طالبان خواهد داد. 

سالیوان افزود: اگرچه جمهوری خواهان می‌ترسند که با عقب نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان تهدیدهای جدیدی بوجود آید یا تهدیدهای قدیمی برای بازیابی قدرت دوباره رخ نماید، بایدن اجازه نمی‌دهد که چنین اتفاقی بیفتد.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرد که ما توانایی‌های خود در منطقه را حفظ خواهیم کرد تا بتوانیم با هر تهدیدی که دوباره ایجاد شود مقابله کنیم.

سالیوان اظهار داشت که با حفظ نیروها در منطقه، ایالات متحده قادر به جلوگیری از تهدیدهای ناشی از گروه هایی مانند داعش یا القاعده خواهد بود. ایالات متحده قبل از اینکه القاعده یا داعش توانایی طرح توطئه خارجی را از افغانستان داشته باشند، ما طبق گزارش‌های آژانس های اطلاعاتی اخطار آن را ماه ها قبل از آن دریافت خواهیم کرد.

وی تأکید کرد از آنجا که چشم انداز خاورمیانه و تهدیدهای تروریستی آن طی تقریباً ۲۰ سال از زمان ورود ایالات متحده به افغانستان تغییر کرده است، آمریکا باید رویکرد خود را بیازماید.

تصمیم جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای خروج نیروهای این کشور از افغانستان که گفته می‌شود با رایزنی با متحدان و شرکای خارجی و همچنین تیم امنیت ملی خود گرفته شده است، همچنان مورد انتقاد جمهوری‌خواهان و برخی دموکرات‌ها قرار دارد.

او تصمیم گرفت که خروج نیروهای آمریکایی که با خروج نیروهای ناتو هم همراه خواهد بود، از ابتدای ماه مه (۱۱ اردیبهشت) آغاز شود و تا ۱۱ سپتامبر مصادف با بیستمین سالگرد حمله به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک، کامل شود.

آمریکا متعاقب این حمله که در دولت جورج دابلیو بوش رخ داد، با بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان حمله کرد تا دولت طالبان را پناهگاهی امن برای القاعده ایجاد کرده بود، ساقط و گروه های تروریستی را از بین ببرد.

اما پس از  ۲۰ سال، دولت سابق آمریکا مذاکره با طالبان را آغاز کرد و توافقنامه موسوم به توافق دوحه را منعقد کرد در حالیکه حملات در افغانستان همچنان ادامه دارد و القاعده در نقاط مختلف جهان گسترش یافت و پدیده تروریستی دیگری به نام داعش ایجاد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha