لزوم رعایت پروتکل‌ های بهداشتی و تقویت سیستم ایمنی بدن

تهران-ایرنا- «معصومه کاظمیان» پزشک عمومی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در دوران کرونا ضمن رعایت قرنطینه، پروتکل‌ های بهداشتی و اجتناب از دورهمی‌ های خانوادگی، حفظ و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز اهمیت دارد که این امر می‌تواند از طریق توجه به اصول تغذیه و مصرف مواد مقوی و مغذی امکان پذیر شود.

امسال نیز مانند سال قبل، روزه‌ داری با دوران همه گیری ویروس کرونا همراه شده است که همین امر شرایط روزه داری را برای عده ای نظیر مبتلایان به این ویروس سخت‌ تر می‌کند. بسیاری از کارشناسان معتقدند؛ کسانیکه مبتلا به کرونا می شوند و یا علایم اولیه کرونا را دارند، از روزه گرفتن معاف هستند. زیرا همانطور که می‌دانیم در این شرایط بدن به مایعات و مواد مقوی و مغذی بسیار نیاز دارد که نبود یا کم شدن آن ها می‌تواند شرایط را سخت‌ تر و بیماری آن ها را جدی‌ تر کند. اما اینکه  با توجه به این شرایط چگونه باید روزه گرفت و در وعده های افطار تا سحر چه اقداما هایی باید به منظور تقویت سیستم ایمنی انجام داد، سبب شد پژوهشگر ایرنا با "معصومه کاظمیان"، پزشک عمومی به گفت و گو بنشیند. مشروح گفت وگوی ایشان را در ذیل می‌خوانید:

اهمیت تقویت سیستم ایمنی در روزه داران

کاظمیان با اشاره به این که روزه داران در دوران کرونا چگونه می توانند به حفظ سیستم ایمنی خود کمک کنند، توضیح داد: چالش بسیار مهمی که این روز ها وجود دارد بحث روزه‌ داری در شرایط کرونا است. به روزه‌داران توصیه می‌شود خوردن مایعات فراوان را مد نظر داشته باشند. منظور فقط آب نیست. سوپ، آش و آب میوه‌ ها حتما به مقدار زیاد مصرف شود. از خوردن غذاهای خیلی چرب و شور پرهیز شود و به جای آن موادغذایی کم کالری و مقوی استفاده کنند؛ زیرا غذا های چرب و شور خود باعث کم آبی بدن می‌شود.

وی در ادامه افزود: نکته دیگر تقویت سیستم ایمنی است. درکنار رعایت قرنطینه و دوری از مکان‌های شلوغ حتی جمع‌ های خانوادگی، روزه داران باید استفاده از ویتامین ها و املاح معدنی را در بازه زمانی افطار تا سحر مد نظر قرار دهند که می‌تواند شامل میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات و هم چنین استفاده از داروهای مولتی ویتامین باشد. از طرفی خوردن ناگهانی مقدار زیادی مواد غذایی می‌تواند به شدت ضرر داشته باشد و باعث بد اشتهایی شود و  فرد تا ساعت ها بعد از افطار نتواند چیز دیگری بخورد و خودش را از مواد غذایی مقوی و مغذی محروم کند و به سیستم ایمنی اش آسیب بزند و در نتیجه به بیماری‌ مبتلا شود.

روزه داری افراد مبتلا به کرونا

کاظمیان درباره این سوال که آیا کسی که تست کرونا داده و مثبت شده باید روزه بگیرد یا خیر؟ گفت: با توجه به اینکه روزها طولانی شده است و روزه‌دار باید ساعات طولانی روزه‌ داری را تحمل کند و از طرفی خداوند متعال در قرآن صراحتا عنوان کرده که ضرر رساندن به بدن مورد تایید نیست. لذا کسانیکه علایم دارند و حال عمومی مناسبی ندارند از روزه گرفتن معاف هستند و چه بسا کمبود مایعات بتواند حالشان را وخیم‌ تر کند. چون خط اول درمان حمایتی کرونا جبران مایعات است؛ اما به مرور که حال عمومی بیمار بهتر می‌شود با رعایت خیلی سخت گیرانه مصرف مواد مقوی و مغذی در زمان بین افطار تا سحر شاید فرد بیمار بتواند روزه بگیرد.

این پزشک افزود: بسیار دیده ام که افراد با بیماری‌های مختلف و تهدید کننده حیات مثل دیابت و فشار خون بالا یا همین کرونا اصرار به روزه داری دارند و بعد از یک یا دو روز بیماری با علایم بسیار وخیم به اورژانس مراجعه می‌کنند. لازم است به این افراد یادآوری کنم که باید دستور قران برای همه ما ملاک باشد و نه سلیقه شخصی.

وی همچنین توصیه کرد: در وعده‌ی سحری مقدار مناسبی سبزی (سبزی خوردن) مصرف شود؛ زیرا سبزی‌ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می‌کنند.. اما مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به درون سلول‌ها و در پی آن کاهش قند خون می‌شوند. لذا مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده‌ی سحری باعث می‌شود شخص زودتر گرسنه شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha