به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، روز گذشته بنیاد فرهنگی روایت فتح در خصوص حواشی پیشآمده پیرامون تولید و پخش مجموعه مستند «آقا مرتضی» بیانیه ای منتشر کرد؛ این بیانیه بر ادعای معترضان مبنی بر استفاده بدون اجازه از راشهای قدیمی مهر تایید زده و اعلام کرد که «روایت فتح» پیگیریهای خود را از مسیر قانونی دنبال میکند.
امروز مسئول سازمان هنری رسانه ای اوج به بیانیه بنیاد روایت فتح که روز گذشته در رسانه ها منتشر شد پاسخ داد. البته در پاسخ این مسئول فرهنگی اشارهای به چرایی و چگونگی خروج آرشیو «روایت فتح» نشده است. احسان محمد حسنی در بخشی از پاسخش به یادآوری نکتهای اکتفا کرده و نوشته است: بازکردن دربهای قفل شدۀ آرشیو روایت فتح به روی پژوهشگران و مستندسازان منجر به جهش کمی و کیفی تولید آثار با مضامین مقاومت شد.
«آرشیو روایت فتح» قبلا مورد دستبرد قرار گرفته است
وی با یادآوری اتفاقاتی که در گذشته برای «آرشیو روایت فتح» افتاده مدعی شده است: مجموعهای که از آن به عنوان «آرشیو روایت فتح» یاد میشود، در سنوات ماضی و در برخی دورهها مورد دستبردهای شخصی و سوء استفادههای منفعتطلبانه و پنهانی قرار گرفته است و یا للعجب که صدا از دیوار در آمد امّا از همسنگران و مدعیانِ جدید، خبری نبود. هرگونه پیگیریهای حقوقی! قضایی! نیز پیشکش! عقل سلیم حکم میکرد این آثار که در حالِ نابودی، فرسایش و بهرهبرداریهای شخصی قرار گرفته بود و بیم آن میرفت در اثر آتشسوزی، حوادث غیرمترقبه در مرکز شهر و یا هر بحران دیگری مورد تهدید واقع شود، در چند نقطه نگهداری و بازسازی شود.
مسئول سازمان هنری رسانه ای «اوج» افزوده است: سرورانِ عزیزم این برادرشان را تهدید به پیگیری حقوقی و قضایی در دستگاههای ذیربط نظامی نمودهاند! بسیار خوب، اگر چنین قصدی هم داشتند نیاز به بیانیه سرگشاده و دعوا در ملاء عام نبود، باید ظرف این دو سال گذشته که از ریاستشان گذشته، به جای سکوت و تملّق، اقدام میفرمودند. حالا هم دیر نشده. ما را از چه میترسانند؟! گردنمان از مو باریک تر و ارائه اسناد و پاسخگویی حقوقی در دستگاه قضایی را به مراتب آسانتر و گواراتر از پاسخگویی در محضر حضرت کرامالکاتبین میدانیم.
به گزارش ایرنا، در مستند هفت قسمتی آقامرتضی مصاحبه با افرادی چون ابراهیم حاتمیکیا، رسول صدرعاملی، نادرطالبزاده، کیومرث پوراحمد، بهروز افخمی، مسعود نقیبی، مسعود فراستی، محمد آوینی، مریم امینی، شهریار زرشناس، محمد رجبی، یوسفعلی میرشکاک، امیرهوشنگ اردلان، قاسم بخشی، رضا برجی، محمدرضا شهیدیفر و فریدون جیرانی وجود دارد.
این مستند محصول سازمان هنری رسانه ای اوج و تولیدشده در خانه مستند انقلاب اسلامی است.
پس از پخش این مستند محمدعلی شعبانی کارگردان مستند انحصار ورثه نیز در نامهای خطاب به احسان محمدحسنی، رییس موسسه اوج مدعی شد که آرشیو «روایت فتح» دست کسانی افتاده که صلاحیت نگهداری آن را ندارند.
شعبانی در این نامه پرسید: چرا گفتوگوهایی که پر است از مسائل طبقهبندی شده باید دست یک سری بچه بیفتد که با آن کارهای هیجانی بکنند؟
بنیاد فرهنگی روایت فتح روز گذشته در بیانیهاش نوشته بود: ضروری است به استحضار همۀ دغدغهمندان و هنرمندان این عرصه و مخصوصاً پیشکسوتان روایت فتح برسانیم که این حجم بسیار از آرشیو که برخی از آنان به دلایل متقن از سوی مدیران وقت گروه بهصورت محرمانه نگهداری میشده، در زمان تصدی مسئول سازمان اوج در بنیاد فرهنگی روایت فتح در پایان سال ۱۳۹۶ و اوایل سال ۱۳۹۷ و به دستور شخص ایشان از آرشیو بنیاد خارج و در اختیار عوامل مستند مذکور قرار گرفته است.
نظر شما