۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۳:۴۱
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 84302530
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یکهزار و ۷۰۸ واحد مسکونی هدیه‌ای ماندگار برای مددجویان بهزیستی گیلان

رشت - ایرنا - دولت تدبیر و امید علارغم محدودیت‌ها و تنگناهای اقتصادی تمام تلاش خود را برای توجه به اقشار آسیب‌پذیر به خصوص خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی به کار برده که اهدای یکهزار و ۷۰۸ واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی در استان گیلان نمونه ای از نتایج این تلاش‌ها و هدیه‌ای ماندگار است.

به گزارش ایرنا، مددجویان در تمامی بخشهای احتماعی آسیب‌پذیرترین قشر هر جامعه هستند که محرومیت آنان طیف وسیعی از مشکلات مسکن، معیشت، تحصیل و همچنین آسیب های روحی و روانی را دربرمیگیرد که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان تامین و برطرف کردن این نیازها در رفاه و توانمند سازی این قشر می‌تواند نقش مهمی ایفا کند. 

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ فصل تازه‌ای در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر به خصوص مددجویان بهزیستی شکل گرفت که ساخت مسکن یکی از مهم ترین حمایت های دولت از این قشر بود. استان گیلان نیز از جمله استان های کشور است که طی هشت سال اخیر اتفاقات خوشایندی را در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر تجربه کرد که آمار و ارقام گواه این ادعا خواهند بود.

دولت تدبیر و امید طی سالهای اخیر با وجود درگیر بودن با جنگ اقتصادی دشمنان هیچگاه توجه و حمایت از اقشار آسیب پذیر را متوقف نکرد و سرمایه گذاری گسترده ای برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر استان گیلان در بخش های مختلف از جمله در حوزه ساخت و ساز واحدهای مسکونی مددجویان بهزیستی داشته است.

مدیرکل بهزیستی استان گیلان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای دولت یازدهم ۱۰۰ هزار واحد مددجویی در کشور تسهیلگری شد که از این میزان تاکنون ۳۵ هزار واحد برای جامعه هدف بهزیستی ساخته و تحویل شده است که سهم بهزیستی استان گیلان یکهزار و ۷۰۸ واحد می باشد.

دکتر حسین نحوی نژاد گفت: از مجموع یک هزار و ۷۰۸ واحد مسکونی تحویلی، حدود ۳۹۳ واحد مسکونی به خانواده‌های ۲ معلول به بالا و بقیه به سایر مددجویان شامل زنان سرپرست خانوار و خانواده های دارای تک معلول واگذار شده است.

وی با بیان اینکه در ساخت واحدهای مسکونی برای افراد تحت پوشش فاقد مسکن، اولویت با مددجویان دارای زمین است، افزود: هم اکنون ۹۵۰ واحد مسکونی برای خانواده های تحت پوشش بهزیستی استان در دست ساخت است که میانگین پیشرفت فیزیکی آنها بیش از ۷۰ درصد بوده و از این تعداد ۲۰۰ واحد مسکونی تا پایان دولت ساخته و تحویل مددجویان خواهد شد.

مدیرکل بهزیستی گیلان ادامه داد: هفت هزار خانوار شامل زنان سرپرست خانوار، خانواده های تک معلول و ۲ معلول به بالا تحت پوشش بهزیستی گیلان فاقد مسکن هستند که از این تعداد سه هزار و ۷۰۰ خانوار از زمین برای ساخت واحد مسکونی برخوردار نیستند و برای رفع مشکل این مددجویان دولت مصوبه ای را در قانون بودجه در نظر گرفته که از سوی مسکن و شهرسازی برای این افراد زمین تامین شود.

وی با اشاره به کمک بلاعوض به خانواده ها تحت پوشش بهزیستی برای ساخت واحدهای مسکونی خاطر نشان کرد: برای افراد تک معلول بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۲ معلول به بالا نیز بین ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می شود.

مدیرکل بهزیستی استان گیلان اظهار داشت: هر متقاضی با توجه به پیشرفت فیزیکی واحد مسکونی ، در مدت سه تا چهار ماه کمک های بلاعوض را دریافت می کند.

توانمندسازی مبتنی بر جامعه از طرح های موثر بهزیستی

دولت از دریچه بهزیستی علاوه بر ساخت واحدهای مسکونی برای مددجویان در بخش های دیگر خدمات رسانی گسترده ای داشته است که از جمله می توان به اجرای خدمات در قالب طرح توانمندسازی مبتنی بر جامعه یا همان" CBR" را در دستور کار خود قرار داد. این طرح با حمایت دولت همراه است، ضمن اینکه برای اجتماعی شدن آن سازمان های مردم نهاد نیز برای گستردگی حمایت از این قشر همکاری دارند.

مدیرکل بهزیستی استان گیلان درباره اجرای طرح توانمندسازی مبتنی بر جامعه گفت: این طرح با هدف توانمندسازی اجتماع محور مددجویان و معلولان به اجرا درآمد که از طرح های موثر و مهم بهزیستی در راستای خدمات رسانی به معلولان است.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون، ۲۱ هزار و ۲۹۳ نفر در مناطق شهری و دو هزار و ۲۰۵ نفر مددجو بهزیستی در مناطق شهری استان گیلان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و بخش قابل توجهی از این تعداد تسهیلات خود را دریافت و فعالیتشان را آغاز کردند.

برنامه تامین مالی خرد در حمایت از اشتغال زنان سرپرست خانوار روستایی

برنامه تامین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی یکی دیگر از برنامه ها در راستای اشتغال زنان سرپرست خانوار در مناطق روستایی است، با وجود تلاش های زیاد برای توانمندسازی جامعه هدف هنوز هم تعدادی از آنان به دلیل مشکل ضامن و وثیقه و یا کارفرمای واجد شرایط، نیازمند خدمات سازمان های حمایتی است لذا سازمان بهزیستی مصمم شده تا مشکل این گروه از جامعه هدف را با رویکرد جدید به نام تامین مالی خرد و با ابزاری به نام "گروه های خودیار مالی" کاهش دهد.

یکهزار و ۷۰۸ واحد مسکونی هدیه‌ای ماندگار برای مددجویان بهزیستی گیلان

این طرح با رویکرد توانمندسازی گروهی و فردی زنان و جوانان نیازمند و آسیب پذیر تحت پوشش و پشت نوبت از طریق بهبود معیشت "ارائه تسهیلات پس انداز"، ارتقای سرمایه اجتماعی "تشکیل گروه، بانک پذیر نمودن بدون وثیقه و ضامن متعارف"، آموزش مهارت های اشتغال و زندگی، اشتغال زایی "ایجاد و توسعه واحدها و بنگاه های کوچک و متوسط اقتصادی"، ایجاد و گسترش نهادهای کوچک خودگردان محلی با مالکیت اعضاء تحت عنوان "گروه های خودیار"، به عنوان یک مدل مرجع نوین و پیشرو در توانمندسازی گروه های هدف براساس فنون و تکنولوژی بومی شده در کشور در حال اجرا است.

زنان " به خصوص سرپرست خانوار، دختران جوان تحت پوشش و یا پشت نوبت نهادهای حمایتی" در مناطق توسعه نیافته شهری و روستائی، جوانان بیکار جویای کار، صاحبان کسب و کارهای خرد و کوچک، اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه هدف این طرح هستند.

دکتر نحوی نژاد طرح تامین مالی خرد را از دیگر اقدامات بهزیستی برای حمایت از خانواده های تحت پوشش عنوان کرد و اظهار داشت: طرح تامین مالی خرد برای اشتغال زنان سرپرست خانوار مناطق روستایی یکی از  طرح های موفق در راستای آماده‌ سازی شغلی است.

وی بیان داشت: توانمندسازی و بهبود معیشت با تاکید بر زنان و جوانان خانواده های کم درآمد، آسیب پذیر به خصوص مددجویان تحت پوشش و پشت نوبت نهادهای حمایتی بدون اتکاء صرف به دریافت کمک ها و حمایت های مالی بلاعوض از اهداف کلی این طرح است.

مدیرکل بهزیستی گیلان خاطر نشان کرد: هم اکنون سه هزار و ۴۸۶ زن سرپرست خانوار مستمری‌ بگیر ساکن در مناطق روستایی استان از خدمات بهزیستی در این طرح بهره‌ می برند.

افزایش میزان مستمری مددجویان بهزیستی

مدیرکل بهزیستی استان گیلان گفت: میزان سرانه مستمری پرداخت شده به مددجویان بهزیستی به تعداد ۳۷ هزار سرپرست خانوار که برای خانوارهای تک نفره در سال ۹۲،  ۴۰۰ هزار ریال بوده در سال ۹۸ این مبلغ به یک میلیون و ۷۰۰ هزار ریال افزایش یافته است، ضمن اینکه این مبلغ برای خانوارهای پنج نفره و بیشتر از مبلغ ۷۵۰ هزار ریال به پنج میلیون و ۳۶۵ هزار ریال افزایش یافته است.

وی بیان داشت: نسبت میزان مستمری پرداختی به مددجویان بهزیستی به حداقل حقوق در سال های ۹۲ تا ۹۹ از  ۲۹ .۱۱ درصد به ۶ . ۲۷ درصد رسیده و افزایشی حدود ۵ . ۲ برابری داشته است.

فعالیت مراکز مثبت زندگی از دیگر خدمات بهزیستی

مراکز مثبت زندگی یکی دیگر از طرح‌ های دولت تدبیر و امید در حوزه ارائه خدمات به جامعه هدف بهزیستی است که فعالیت این مراکز از بهمن سال گذشته در سراسر کشور عملیاتی شد و از مجموع ۲ هزار و ۴۰۰ مرکز مثبت زندگی، ۸۴ مرکز سهم استان گیلان است.

مراکز مثبت زندگی، مراکزی غیردولتی هستند که بر اساس بند ۴ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ، پروانه فعالیت دریافت می کنند و مجموعه ای از خدمات سطح یک سازمان بهزیستی را در بستر فناوری اطلاعات ارائه می دهند، شاخصه مهم این خدمات در راستای بهتر زیستن آحاد جامعه بخصوص جامعه هدف بهزیستی تعریف می شود که برای آن نام "مثبت زندگی" انتخاب شد.

یکهزار و ۷۰۸ واحد مسکونی هدیه‌ای ماندگار برای مددجویان بهزیستی گیلان

میرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه ۳۳۶ مددکار اجتماعی در ۸۴ مرکز مثبت زندگی در مناطق شهری و روستایی استان گیلان فعالیت دارند، خاطر نشان کرد: افزایش آگاهی عموم افراد جامعه از وظایف، فعالیت‏ ها و خدمات سازمان بهزیستی، تسهیل دسترسی گروه ‏های هدف به خدمات سازمان، کاهش ترددهای غیرضروری به مراکز و ادارات بهزیستی، گسترش و فراگیری خدمات سازمان، توزیع عادلانه خدمات بهزیستی و ایجاد شفافیت در فرآیند ارائه خدمات سازمان از جمله اهداف ایجاد مراکز مثبت زندگی است.

وی خاطر نشان کرد: ارائه مجموعه ای از خدمات سازمان بهزیستی در یک مرکز، تقویت رویکرد خانواده محور و اجتماع محور در ارائه خدمات سازمان، گسترش رویکرد ارائه خدمات به صورت فعال، مدیریت بهینه منابع و افزایش بهره وری، افزایش رضایتمندی مردم از خدمات سازمان بهزیستی، افزایش ظرفیت مشارکت بخش غیردولتی و کاهش تصدی گری دولت ، ارتقاء کیفی و کمی خدمات سازمان ، فراهم شدن امکان ارائه خدمات به صورت الکترونیکی و بهبود و اصلاح و حذف فرآیندهای موازی از جمله دیگر اهداف راه اندازی این مراکز است.

مدیرکل بهزیستی استان گیلان درباره خدمات و فعالیت‏ های قابل ارائه در مراکز مثبت زندگی اظهار داشت: بهزیستی استان موظف است فعالیت‏ هایی را بدون نیاز به صدور پروانه فعالیت جداگانه به مراکز مثبت زندگی واگذار کند.

وی خاطر نشان کرد: ثبت درخواست فرزند خواندگی و تشکیل پرونده اولیه، ثبت درخواست و تشکیل پرونده و پاسخگویی به مراجعان ، مصاحبه اولیه ، اخذ و بررسی مدارک ، بازدید منزل ، تحلیل، تشخیص و تعیین اولویت‏ های نیاز مددجو و ارائه پیشنهاد برنامه کمکی و ارجاع درخواست ‏های جامعه هدف اعم از مالی "مستمر و غیر مستمر" و معرفی نامه از جمله این فعالیت ها است. 

نحوی نژاد افزود: پیگیری امور مددکاری خانوار، ارجاع به مراکز سطح بالاتر و سایر دستگاه‏ ها، نیازسنجی و داشته سنجی محلی، شناسایی داوطلبان ، خیرین و معتمدین محلی و حمایت طلبی، شناسایی، بررسی و تحلیل وضعیت اجتماعی محله، تسهیلگری و تشکیل تیم محله / CBO و اقدامات اجتماع محور، شناسایی فعال جامعه هدف، ارائه آموزش‏های تشکیل و تحکیم خانواده و آموزش‏ های مهارت‏ های زندگی و پیشگیری از آسیب‏ های اجتماعی و جلب مشارکت های مردمی نقدی و غیرنقدی  از دیگر خدمات و فعالیت های این مراکز است.

فعالیت ۹۸ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی

مدیرکل بهزیستی گیلان خاطر نشان کرد: هم اکنون ۹۸ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سطح استان فعال است که خدمات روانشناختی و مشاوره حضوری با هدف کمک به ارتقای سطح سلامت روان جامعه و کاهش آسیب های روانی اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده و کمک به زندگی پایدار و رضایت بخش در این مراکز ارائه می شود.

وی بیان داشت: خدمات مشاوره غیر حضوری "مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ و مشاوره در فضای مجازی" با هدف ارتقای سطح سلامت و بهداشت روان آحاد جامعه، کاهش آسیب های فردی، خانوادگی و اجتماعی‌  از دیگر خدمات سازمان بهزیستی است. 

افزایش سه برابری مراکز اورژانس اجتماعی در گیلان

طبق ماده ۸۰ قانون برنامه ششم توسعه دولت در سال ۹۶، اورژانس اجتماعی از پنج مرکز به ۱۵ مرکز در سطح استان گیلان افزایش یافت که تعداد ۹۰ نفر از کارشناسان خبره مددکاری و روانشناسی مشغول به کار شده اند.

کنترل و کاهش بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی از اهداف کلی اورژانس اجتماعی و ارتقاء سطح دانش و آگاهی افراد در معرض آسیب، و آسیب دیده اجتماعی در خصوص مسایل و مشکلات اجتماعی و کمک به درک موقعیت خود در شرایط بحرانی و ارتقاء توانمندی های افراد در معرض آسیب، و آسیب دیده اجتماعی از اهداف تخصص اورژانس اجتماعی است.

یکهزار و ۷۰۸ واحد مسکونی هدیه‌ای ماندگار برای مددجویان بهزیستی گیلان

ارتقاء آگاهی ها و شناخت خانواده و اجتماع نسبت به نیازهای مراجعان به منظور تسهیل فرآیند حل مسئله در شرایط بحرانی ، شناسایی مناطق و کانون های آسیب زا و اقدامات تخصصی در بحران زدایی، شناسایی آسیب های اجتماعی نوپدید و بازپدید و ایجاد زمینه مشارکت مردم و سازمان های غیردولتی از دیگر اهداف تخصصی اورژانس اجتماعی است.

 مدیرکل بهزیستی استان گیلان بیان داشت: تخصصی بودن، به موقع بودن، در دسترس بودن، شبانه روزی و رایگان بودن ،قضا زدایی و   اولویت ارایه خدمات به کودکان و زنان اهم ویژگی های اورژانس اجتماعی است.

وی اظهار داشت: همسران آزار دیده، کودکان آزار دیده و یا در معرض آزار، دختران و پسران فراری از منزل، افرادی که قصد خودکشی داشته و یا اقدام به خودکشی کرده اند، زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب دیده اجتماعی ، کودکان خیابانی و کار و سایر افراد در معرض شرایط بحرانی از گروه های هدف مراکز اورژانس اجتماعی هستند.

وی کنترل و کاهش بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی را از اهداف کلی فعالیت اورژانس اجتماعی عنوان کرد و ادامه داد: مرکز مداخله در بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی، خط اورژانس اجتماعی (۱۲۳) ، خدمات سیار اورژانس اجتماعی و پایگاه خدمات اجتماعی چهار بخش اصلی، فعالیت های برنامه اورژانس اجتماعی است.

دکتر نحوی نژاد ارایه خدمات تخصصی روانی و اجتماعی  به گروه های هدف و ارایه خدمات نگهدای کوتاه مدت حداکثر ۴۰ روز" برای زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی از فعالیت های مرکز مداخله در بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی است.

وی با بیان اینکه خط تلفن اورژانس اجتماعی ۱۲۳ یک خط تلفن سه رقمی شبانه روزی و مستقر در مرکز مداخله در بحران است، خاطر نشان کرد: دریافت اطلاعات ضروری از تماس گیرندگان، ارزیابی اطلاعات دریافتی و تعیین سطح مداخله ، ارایه راهنمایی های اولیه برای انجام اقدامات محافظتی در برابر سوء رفتارها و ارجاع به سوپروایزر برای اتخاذ تصمیم به منظور مداخله فوری در شرایط حاد و آنی ماننده کودک آزاری و خودکشی از جمله خدمات ۱۲۳ است.

وی اضافه کرد: ارایه خدمات تخصصی و تیمی متشکل از مددکاران اجتماعی و روانشناسان در قالب خودروهای مناسب سازی شده، انجام مداخله فوری و به موقع پس از دریافت گزارش فوریتی از کارشناسان خط در موارد بروز موارد خشونت های خانگی و خودکشی، انتقال یا ارجاع مددجویان به مراکز ذیربط "مرکز مداخله، خانه های کودک و نوجوان" با توجه به نوع نیاز و مشکل مراجعان، در دسترس قرار دان خدمات روانی اجتماعی و ارجاع گروه های هدف برای دریافت خدمات به منابع درون و برون سازمانی از جمله خدمات مشاوره ای، حقوقی و درمانی و روانپزشکی از جمله خدمات سیار اورژانس اجتماعی است.

وی در تشریح پایگاه خدمات اجتماعی بیان داشت: این پایگاه مکانی دولتی یا غیردولتی در سکونتگاه ها و مناطق حاشیه نشین شهرها است که با هدف توانمندی سازی ساکنان و کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در این مناطق با رویکرد اجتماع محور، بسیج منابع اجتماعی و نقش تسهیلگری پایگاه های برای توانمندسازی ساکنان فعالیت دارد.

طبق آخرین امار رسمی بیش از ۶۵ هزار خانوار مددجو در استان گیلان تحت پوشش بهزیستی از خدمات این نهاد بهره می برند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha