پیش‌بینی عملکرد ملی‌پوشان در گزینشی المپیک دشوار است

تهران- ایرنا- رییس فدراسیون ترای‌اتلون (سه‌گانه) گفت: مسابقات گزینشی المپیک در ژاپن با حضور نخبگان زیادی برگزار می‌شود. با توجه به شرایط، پیش‌بینی عملکرد ملی‌پوشان دشوار است.

مهدی گودرزی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت:  در حال حاضر در قرنطینه اولیه ورود به مسابقات گزینشی المپیک ژاپن هستیم و براساس شرایطی که بحران کرونا ایجاد کرده است، ۱۴ روز هر فرد باید پیش از حضور در گزینشی المپیک ژاپن قرنطینه باشد.

وی ادامه داد: سیاست‌های بازی های المپیک کاری کرده که رشته‌های ورزشی که به دنبال کسب سهمیه هستند، با کنترل حداکثری آن رویداد را برگزار کنند. به همین خاطر به شدت تحت نظارت و کنترل هستیم و در بدو ورود به ژاپن تست پی‌سی‌آر دادیم و به مدت چهار ساعت معاینه شدیم.

رییس فدراسیون ترای‌اتلون اضافه کرد: از فرودگاه  تحت حفاظت کامل با خوردهای خاص هر تیم وارد هتل مسابقات شدیم که به صورت مجزا هر ورزشکار سه روز باید در اتاق خاص خود باشد و عملا ملی‌پوشان تمرینات را از طریق وسایلی که در اتاق آنان گذاشته شده، ادامه می‌دهند. روز سوم مجدد یک تست پی‌سی‌آر انجام می شود تا مقداری دسترسی به فضاهای تمرینی ایجاد شود.

وی تصریح کرد: گزینشی المپیک ژاپن و دیگر مسابقات گزینشی اثر متفاوتی را برای تیم‌های ورزشی ایجاب می‌کند. واقعا حضور در این سطح از فعالیت‌های محدود تقریبا برای بیشتر تیم‌ها تازگی دارد و روزهای قبل از مسابقه باید هر سه روز یک بار تست پی‌سی‌آر بدهیم و دسترسی به آن فضاهای تمرینی به گونه‌ای نیست تا ورزشکاران بتوانند به شیوه تمرینی که سال‌ها پیش از مسابقات انجام می‌دادند، در ژاپن هم با همان شیوه پیش بروند.

گودرزی یادآور شد: در هر صورت این شرایط برای همه ورزشکاران یکسان است و امید داریم این تغییر شیوه در برگزاری رویدادها اثر مثبتی هم در تیم ملی ایران داشته باشد. مسابقات کسب سهمیه ژاپن بسیار سنگین است و بیشتر ورزشکاران حاضر در این رقابت‌ها جزو نخبگان آسیا هستند و تمام تلاش خود را می‌کنند تا بتوانند با حداکثر امتیاز کسب سهمیه کنند.

وی گفت: به یقین نتایج مسابقات گزینشی المپیک برای تیم‌ها یک افتخار محسوب می‌شود و از آن نمی‌گذرند. با این وجود امید داریم تا ملی‌پوشان ما که از رده پایه شروع و در عرض ۶ سال تمامی مراحل را طی کردند و ۲ سال هم با مربی پرتغالی کار می‌کنند، امسال دستاورد متفاوتی برای فدراسیون ترای‌اتلون به همراه بیاورند تا بعد از این فضای ذهنی و عملکردی را به مسابقات قهرمانی رده امید و جوانان سوق دهیم.

رییس فدراسیون ترای‌اتلون ادامه داد: دو ملی‌پوشی که در مسابقات ژاپن شرکت می‌کنند در رده سنی امید هستند و براساس سرمایه گذاری که کردیم هم برای بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ و نیز رده جوانان امید داریم تا خوش بدرخشند. اما در ژاپن پیش‌بینی عملکرد ملی‌پوشان با توجه به شرایط متفاوتی که وجود دارد، دشوار است. تمام تلاشمان را می‌کنیم تا از بعد مسایل روانی و فشار خاص قرنطینه ملی‌پوشان بتوانند شرایط حضور خود را در این مسابقات حفظ کنند و اگر این مسیر بدرستی طی شود شاهد عملکرد خوبی خواهیم بود.

مسابقات بزرگسالان قهرمانی آسیا و گزینشی المپیک توکیو روزهای ۳ تا ۵ اردیبهشت ماه در شهر هاتسوکائیچی ژاپن برگزار می‌شود.

تیم ملی ایران با ترکیب ۲ ورزشکار، یک مربی و سرپرست در این رقابت‌ها حضور پیدا خواهد کرد.

رشته ورزشی سه‌گانه یا تری‌اتلون یکی از رشته‌های المپیکی دارای طرفداران زیاد در جهان است، این رشته شامل ۱۵۰۰ متر شنا، ۴۰ کیلومتر دوچرخه‌سواری و ۱۰ کیلومتر دو صحرانوردی است که به صورت متوالی و پی در پی انجام می‌شود و از نظر کارشناسان یک رشته ورزشی سخت و طاقت فرسا در عین حال یک ورزش بسیار مفرح و پویا محسوب می‌شود.  

نخستین مسابقه سه گانه در سال ۱۹۲۱ در کشور فرانسه با نام مسابقه سه ورزش برگزار شد که در آن ورزشکاران ۷ کیلومتر رکاب زدند، پنج کیلومتر دویدند و سرانجام ۲۰۰ متر شنا کردند. گرچه این حرکت ورزشی برای ۵۰ سال متوقف شد اما سرانجام در سال ۱۹۷۲ شروع آن به شکل ورزش دو گانه در میان سایر ورزش‌ها دیده شد.

این رشته از سال ۱۳۸۰ توسط «بهرام افشارزاده» دبیرکل وقت کمیته ملی المپیک به عنوان کمیته ورزش سه گانه در زیر مجموعه فدراسیون دو و میدانی شروع به فعالیت کرد و در سال ۱۳۸۲ به عنوان انجمن ورزش سه گانه کشور به کنفدراسیون سه گانه آسیا معرفی شد. سپس در سال ۱۳۸۵ سردار «محمدعلی صبور» به عنوان سرپرست فدراسیون ورزش سه گانه منصوب و دربیست و سوم آبان ماه ۱۳۸۵ با اکثریت آراء به عنوان رییس فدراسیون ورزش سه گانه جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد و در خرداد ۱۳۸۶ با تلاش فراوان و تدوین اساسنامه مربوطه و ارسال آن به کنفدراسیون سه گانه آسیا به عنوان بیست و یکمین عضو آن کنفدراسیون(ASTC) انتخاب شد.

اولین دوره لیگ ورزش سه ‌گانه باشگاه‌های کشور در سال ۱۳۸۷ با شرکت ۲۱ تیم و بیش از ۸۰ ورزشکار برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha