توسعه پایدار صنعت برق با اجرای ۴ طرح زیربنایی در اصفهان

اصفهان- ایرنا - صنعت برق اصفهان که در سال‌های اخیر با شتاب بیشتری در حال توسعه است روز گذشته و در واپسین روزهای کاری دولت با اجرای چهار طرح زیربنایی و اثربخش، تولید و تامین انرژی پایدار را در نقاط مختلف این دیار تسهیل خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، تلاش‌های دولت در هشت سال گذشته در حوزه انرژی بویژه در صنعت برق بر کسی پوشیده نیست، متولیان امر برای بهبود زیرساخت‌های صنعت برق کوشیدند و بر همین اساس در سال‌های اخیر افزایش شمار طرح‌های مرتبط در تولید و توزیع انرژی الکتریکی بعنوان یک نیاز ضروری بویژه در روستاها و مناطق محروم را شاهد بودیم.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در بخش تولید برق و نیروگاه‌های حرارتی از سال ۵۷ و بعد از پیروزی انقلاب تا سال ۹۲‌ حدود ۶۲ هزار مگاوات ظرفیت جدید ایجاد شده و به دیگر سخن بطور متوسط سالانه یکهزار و ۷۷۰ مگاوات ظرفیت جدید در این سال‌ها ایجاد شده است.  

از نیمه سال ۹۲ تا نیمه ۱۴۰۰ که پایان فعالیت دولت است پیش‌بینی می‌شود ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید به ۶۲ هزار مگاوات اضافه شود که به معنای متوسط سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات است.

برق رسانی به روستاها همتراز با کشورهای توسعه‌یافته

این روزها میانگین برق‌رسانی به روستاهای ایران ۹۹.۷ درصد و همتراز با کشورهای توسعه‌یافته جهان است، اکنون برق‌رسانی به ۵۷ هزار و ۷۵۵ روستا در کشور با ۲۵۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع به اتمام رسیده و ۳۱ درصد شبکه توزیع نیروی برق کشور در راستای پوشش ۲۱ میلیون نفر ساکن در روستاها اختصاص یافته‌ است.

بر اساس اعلام مسوولان وزارت نیرو امسال برق‌رسانی به ۲۵۰ روستا در کشور برنامه ریزی شده و برق رسانی به روستاهای زیر و بالای ۱۰ خانوار نزدیک شبکه توزیع نیروی برق یکی دیگر از برنامه های وزارت نیرو در سال جاری خواهد بود و ۷۵ درصد اعتبارات این بخش برای بهینه سازی شبکه برق اختصاص یافته است.

از جمله اقدامات موثر وزارت نیرو ایجاد پویش #هرهفته_الف_ب_ایران بود در قالب این پویش شمار طرح‌ها از سال ۹۸ تاکنون بطور فزاینده‌ای پیش رفت.

در جدیدترین پویش #هرهفته_الف_ب_ایران و در قالب هفته سوم آن روز گذشته(سه شنبه) چندین طرح زیربنایی در بخش‌های مختلف و در استان‌های نظیر اصفهان رونمایی، اجرا و افتتاح شده است.

رونمایی از توربین بخار ساخت داخل

در این ارتباط نخستین روتور توربین بخار نیروگاه «بعثت»، توسط وزیر نیرو رونمایی شد و به این ترتیب، ایران به جمع پنج کشور برتر سازنده این نوع روتور پیوست.

این روتور توربین ۸۲.۵ مگاواتی توسط متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران ساخته شده است، البته برای خرید خارج توربین یاد شده باید ۹۰۰ میلیارد ریال (حدود سه میلیون یورو) برای تامین ارز مورد نیاز اختصاص می‌یافت که با ساخت داخل این روتور، همه هزینه‌های صرف شده به ۳۵۰ میلیارد ریال کاهش یافته است.

در ساخت این توربین ۷۵ هزار نفر- ساعت کارکرد در بخش‌های مهندسی متالورژی، مکانیک و ساخت، تدارکات، ماشین‌کاری، پره‌سازی، تست‌های غیرمخرب و کنترل ابعادی، برنامه‌ریزی و اجرا شده است.

 این روتور دمای بخار بالای ۵۰۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند. سازنده پیشین این روتور شرکت جنرال الکتریک آمریکا بوده که تیم مهندسی شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با وجود نبود دسترسی به مدارک ساخت، نقشه‌های مربوطه و امکان ارتباط با شرکت سازنده، توانسته است با اندازه‌برداری روتور موجود در نیروگاه و با استفاده از روش مهندسی معکوس اقدام به ساخت داخل روتور توربین یاد شده کند.

ایران در بین تولیدکنندگان جهانی روتور توربین

ایران با ساخت این روتور توربین بخار در بین پنج کشور برتر سازنده این روتورها و شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران نیز در بین شرکت‌های برتر در زمینه ساخت روتور توربین جهان قرار گرفت.

استان اصفهان هم در "طرح ملی پویش الف- ب- ایران" جزو فعالان بود و از سال گذشته تاکنون پروژه‌های متعددی را در صنعت برق و آب طراحی و پیاده سازی کرد.

افتتاح ۲ نیروگاه خورشیدی در دیار نصف جهان

 بر همین مبنا بهره برداری از ۲ نیروگاه خورشیدی و ۲ پست انتقال برق اصفهان روز گذشته(سه شنبه) در قالب هفته سوم "طرح ملی پویش الف- ب- ایران" با اعتباری بالغ بر ۵۵ میلیارد تومان با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر نیرو آغاز شد.

نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی طالخونچه واقع در شهرستان مبارکه با هزینه‌ای بالغ بر هشت میلیارد تومان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با هدف تولید تجمعی یک میلیون و ۷۵۲ هزار کیلو وات ساعت انرژی الکتریکی احداث و به مرحله بهره برداری رسید.

صرفه جویی در مصرف ۵۰۰ هزار متر مکعب گاز طبیعی سوخت، ۳۸۵میلیون لیتر صرف جویی در مصرف آب و انتشار نیافتن ۲ هزار و ۱۰۰ تن گازهای گلخانه‌ای در سال، اشتغال زایی ۱۲ نفر مستقیم و ۳۰ نفر غیر مستقیم از جمله مزایای این پروژه به شمار می‌رود.

این نیروگاه در زمینی به مساحت ۲ هکتار با  ۳ هزار و ۱۱۴ صفحه (پَنِل) خورشیدی ۳۲۵ واتی با برند TRUNSUN TSP-۷۲ و مدل پلی کریستال و۱۳ عدد اینورتر مدل SMA SHP-۷۵ به ظرفیت ۷۵ کیلووات احداث شده است.

صرفه جویی در انرژی نتیجه طرح‌های زیربنایی اصفهان

همچنین به طور همزمان نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی زاد افشار در تیران و کرون با هدف تولید تجمعی یک میلیون و ۷۵۲ هزارکیلووات ساعت انرژی الکتریکی با سرمایه گذاری بالغ بر هشت میلیارد تومان توسط بخش خصوصی وارد مدار تولید شد.

صرفه جویی در مصرف ۵۰۰ هزار متر مکعب گاز طبیعی سوخت، ۳۸۵میلیون لیتر صرف جویی در مصرف آب، انتشار نیافتن ۲ هزار و ۱۰۰ تن گازهای گلخانه‌ای و اشتغال زایی ۱۲ نفر مستقیم و ۳۰ نفر غیر مستقیم از مزایای این پروژه است.

نیروگاه یاد شده  در ۲ هکتار زمین ایجاد شده  و  دارای  ۴۶۸ پنل خورشیدی ۳۲۵  و ۳۳۵ واتی با نشان (برند) و مدل Znshine۳۲۵ -Risen۳۳۵-Csun و ۳ عدد اینورتر مدل Huawei به ظرفیت ۱۴۰ کیلووات است.

توسعه پست‌های برق استان با هدف تامین پایدار برق

خط چهار مداره ۶۳ کیلوولت منشعب از پست ۴۰۰ به ۶۳ کیلوولت هَسنیجه به طول ۲۰ کیلومتر مدار و تعداد ۳۰ عدد دکل با هدف تامین برق پایدار و مطمئن برای مشترکان صنعتی و تغذیه پست‌های ۶۳ کیلوولت شهرک صنعتی علویجه، سیمان ساروج، هسنیجه با هزینه ای معادل ۱۵میلیارد تومان سومین طرح از پروژه‌های مورد اشاره است.

پست ۴۰۰ به ۶۳ کیلوولت هسنیجه با اعتباری معادل ۳۲۰ میلیارد تومان در زمینی به مساحت ۱۹ هکتار با دو قسمت ۴۰۰ و ۶۳ کیلوولت در مجاورت شهرک بزرگ صنعتی اصفهان ،یکی از پروژه های مهم و زیربنایی صنعت برق این منطقه  است که دی  سال گذشته به بهره برداری رسید.

خط ۴ مداره ۶۳ کیلوولت منشعب از پست ۴۰۰ به ۶۳ کیلوولت سپاهان به طول ۲۰ کیلومتر مدار و ۳۰ عدد دکل با هدف تامین برق پایدار و مطمئن برای مشترکان صنعتی و تغذیه پست‌های ۶۳ کیلوولت جاده نایین و لاله هسنیجه با هزینه ای معادل ۱۵میلیارد تومان طرح دیگری است که روز گذشته افتتاح شد.

پست ۴۰۰ به ۲۳۰ و ۴۰۰ به ۶۳ کیلوولت سپاهان در مجاورت فرودگاه در شمال شرق اصفهان در زمینی به مساحت ۱۵  هکتار احداث شده و با ظرفیت  ۸۰۰  مگاولت آمپر در سه سطح ولتاژ  ۴۰۰، ۲۳۰  و ۶۳  کیلوولت به عنوان یکی از بزرگترین ایستگاه‌های برق ۴۰۰  کیلوولت منطقه و از پروژه های راهبردی و ملی صنعت برق کشور محسوب می‌شود.

احداث شبکه برق استان همجوار

همچنین احداث ۲ بی(اصطلاحی در عملیات توزیع و تامین برق) ۶۳ کیلوولت در پست ۶۳ به ۲۰ کیلوولت شهرستان فارسان در استان چهارمحال و بختیاری جهت  تغذیه پست ۶۳ به ۲۰ کیلوولت دشتک و با هدف تامین برق پایدار برای مشترکان صنعتی و تجاری و تغذیه پست دشتک با هزینه ای معادل ۹ میلیارد تومان به تلاش شرکت برق منطقه ای اصفهان انجام شد.

در این پیوند مدیرعامل برق منطقه‌ای اصفهان اظهارداشت: این روزها صرفه جویی در مصرف انرژی از مباحث مهم و اساسی محسوب می شود و از سوی دیگر تامین پایدار انرژی جدی است.

 رسول موسی رضایی در گفت و گو با ایرنا اضافه کرد: طرح هایی که در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران از خصوصیات مورد اشاره برخوردار است و بویژه سعی شده به مناطق روستایی و صنعتی بیشتر توجه شود.

وی ادامه داد: اجرای دیگر طرح‌های زیربنایی از جمله اولویت های این شرکت در سال جاری خواهد بود.

همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در این ارتباط گفت: این پویش گام مثبتی برای اجرا و افتتاح طرح‌های مختلف و افزایش اشتغال زایی است.

حجت الله غلامی افزود: اینگونه پویش‌ها رقابتی سالم بین دستگاه‌های اجرایی و همچنین استان‌ها به وجود می‌آورد و می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر نهادهای کشور باشد.

وی با اشاره به اهمیت تامین انرژی در استان اصفهان خاطرنشان کرد: ایجاد نیروگاه خورشیدی منطقه هَرَند در شرق اصفهان، توسعه نیروگاه شهید محمد منتظری و توسعه دیگر زیرساخت‌ها از جمله دیگر مواردی است که برای این منطقه اهمیت دارد.

استان اصفهان با ۲۴ شهرستان و بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha