به گزارش ایرنا، هر چند که یک تورنمنت بزرگ در ذات خود جایی برای قدرتنمایی و به رخ کشیدن توانایی است اما در حاشیه مسابقات جهانی و آسیایی برخوردهایی شکل خواهد گرفت که در برخی مواقع به دیپلماسی ورزشی منتهی خواهد شد برخوردهایی از جنس دوستی و تعامل کاروان ورزشی کشورها که زمینهساز آشنایی با فرهنگ و نوع رفتار ملل خواهد بود.
اما شیوع کرونا در یک سال گذشته ورزش و رقابتهای ورزشی را مانند سایر شئون زندگی تحت تأثیر قرار داده است و نخستین نشانه آن نیز رخت بربستن روح نشاط از سکوهای تماشاگران است. این مهم در رقابتهای قهرمانی آسیا بهخوبی مشاهده میشود جایی که در سال منتهی به المپیک این مسابقات کاملاً متفاوت از گذشته برگزار خواهد شد و کشور میزبان برای ورود تماشاگران به سالن محدودیتهای زیادی در نظر گرفته و این مسابقات با شمار محدودی تماشاگر برگزار خواهد شد.
این محدودیت برای تمامی کشورها است و بنا به گفته علی مرادی رییس فدراسیون وزنهبرداری با رایزنی سفیر ایران در ازبکستان تعداد کمی ایرانی مقیم این کشور ممکن است برای حمایت از ورزشکاران به سالن بیایند.
خالی کردن سکوها از شور و هیجان انسانی یکی از تفاوتهای این دوره از مسابقات به شمار میرود. اینکه از تفاوتها سخن به میان آید، به معنای تغییر شیوه وزنه زدن یا قوانین داوری نیست بلکه کرونا به عنوان یک ویروس فراگیر جهانی قوانین نانوشته را به جهان ورزش تحمیل کرده که تمام تعاملات تیمها، ورزشکاران و برنامه میزبان رقابتها را تحت تأثیر قرار داده است. قوانینی که برگزار کنندگان ناچار به تبعیت از آن هستند و برای گریز از آسیبهای احتمالی آن مجبورند تدابیر زیادی را در دستور کار قرار دهند. تدابیری که به گواه علی مرادی رییس فدراسیون وزنهبرداری این روزها توسط مسوولان ازبک بهخوبی طرح و اجرایی شده است.
مرادی در گفتوگو با ایرنا با تحسین تدابیر مسوولان ورزشی ازبکستان اظهار داشت: اینکه یکی از بزرگترین تورنمنتهای جهان وزنهبرداری با رعایت دستورالعمل بهداشتی در ازبکستان برگزار میشود نشان از آن دارد که این کشور یک کار نظاممند و مدون برای به سرانجام رساندن مسابقات گزینشی المپیک در آسیا انجام داده است، کاری که موجب شده تا دیگر کشورها با اطمینان خاطر بیشتری گام به تاشکند بگذارند.
همچنین به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی و همانند آنچه که چندی پیش در پیکارهای وزنهبرداری قهرمانی اروپا در مسکو برگزار شد و برخلاف مسابقات دورههای پیشین سالن گرم یا همان مکان آمادهسازی ورزشکاران دیگر بهمانند گذشته عمومی نیست بلکه در ازبکستان پشتصحنه مسابقات تبدیل به اتاقکهای انفرادی شده که ورزشکار باید پیش از رفتن به روی تخته در آنجا خود را در شرایط مسابقه قرار دهند. اقدامی که هر چند بین ورزشکاران ملل مختلف یک حائل ایجاد کرده اما این پیام را در دل خود دارد و آن ترجیح سلامت ورزشکاران بر بسیاری از ارتباطات انسانی است؛ ارتباطاتی که از آن به عنوان یکی از مهمترین دلایل فراگیری ویروس کرونا در سطح جهان یاد میشود.
مسوولان ازبکستانی برای پیشگیری از سرایت این ویروس در میان شرکتکنندگان در رقابتهای قهرمانی آسیا قوانین و مقررات سفت و سختی در نظر گرفتند که عدم رعایت آن توسط هر گروه یا افرادی میتواند با تذکر یا جرایم همراه باشد. قوانینی که از استفاده اجباری از ماسک شروع به تابلوهای راهنمای رعایت فاصله اجتماعی در تمام بخشها ختم خواهد شد. همچنین برای تمرین و آمادهسازی ورزشکاران هر کشور زمان خاصی در نظر گرفتهشده که مربی یا ورزشکار نمیتواند از آن تخطی کند. همچنین در ورودی سالن دستگاههای سنجش تب و دمای بدن نصب شده و به گواه داود باقری عضو کمیته پزشکی مسابقات نظارت بر این دستگاهها بسیار جدی و مسوولان مصمم به اجرای دستورالعملها هستند.
او به خبرنگار ایرنا گفت: مسوولان نظارت بر این دستگاهها از شهروندان عادی نیستند بلکه کارشناسانی هستند که شیوهنامه بهداشتی مسابقات را تا هتل محل اقامت ورزشکاران و هیات همراه دنبال خواهند کرد.
البته زمان تمرین برای ورزشکار هم بسیار قانونمند و از پیش تعیین شده است. طبق دستورالعمل برگزاری مسابقات هر ورزشکار در یک اتاقک و با فاصله اجتماعی لازم باید تمرین کند و تنها مربی میتواند بر کار ورزشکاران نظارت کند. همچنین فضاهای بیشتری از سالن وزنهبرداری به تمرین و مکان گرم کردن ورزشکاران اختصاص دادهشده تا از تجمع بیش از حد در زمان تمرینات جلوگیری به عمل آید. به نظر میرسد که مسوولان ورزشی ازبکستان با این دستورالعمل به دنبال سدی در برابر شیوع ویروس کرونا هستند. در چند روز گذشته ملیپوشان وزنهبرداری ایران روزانه ۲ نوبت به سالن محل برگزاری مسابقات میروند تا در آنجا تمرینات خود را دنبال کنند.
تمرین سبک وزنهبرداران ملیپوش ایران در ۲ نوبت صبح و عصر با شمار محدود، زیر نظر مربیان آغاز میشود و در نوبت صبح ورزشکارانی مانند علی داودی، رضا دهدار، کیا قدمی، علی میری و حسین سلطانی زیر نظر برخواه و جباری تمرین کردند. همچنین در نوبت عصر نیز کیانوش رستمی و سهراب مرادی به محل برگزاری مسابقات رفتند تا آخرین فعالیت آماده سازی خود را انجام دهند.
میرمصطفی جوادی، حسین سلطانی، علی میری، کیانوش رستمی، سهراب مرادی، رضا دهدار، رسول معتمدی، کیا قدمی و علی داودی نمایندگان ایران در مسابقات وزنهبرداری قهرمانی ۲۰۲۱ آسیا در ازبکستان هستند. هدایت این تیم بر عهده محمدحسین برخواه است و علی جباری بهعنوان مربی در کنار او فعالیت میکند.
در بخش زنان نیز فروغ یونسی، الهام حسینی، پوپک بسامی، فاطمه یوسفی و الناز باجلان وزنهبردارانی هستند که به نمایندگی از ایران به این مسابقات اعزام شدند.
مسابقات وزنهبرداری قهرمانی آسیا از روز ۲۸ فروردین در ازبکستان شروع و تا پنجم اردیبهشتماه ادامه دارد.
میرمصطفی جوادی روز سهشنبه ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران روی تخته رفت و موفق شد در حرکت یک ضرب مدال برنز کسب کند. همچنین حسین سلطانی نیز روز چهارشنبه در همین ساعت به مصاف حریفان میرود.
همچنین در دسته ۸۹ کیلوگرم کیانوش رستمی و علی میری روز پنجشنبه به مصاف رقیبان خواهند رفت و این مسابقه در ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران برگزار خواهد شد. در ادامه رقابتها روز جمعه سهراب مرادی به روی تخته خواهد رفت.
نظر شما