کرونا و تحریم‌ها هم مانع از جهش تولید صنعتی و معدنی نشد

تهران- ایرنا- واکاوی آمارهای رسمی منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از رشد تولید ۲۵ محصول منتخب صنعتی و معدنی در سال ۹۹ از بین ۳۶ محصول اصلی و عمده مورد بررسی و تحقق هدف «جهش تولید» است که در شرایط دشوار کرونایی و تداوم تحریم‌ها بسیار ارزشمند ارزیابی می‌شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، بررسی آمارهای یاد شده حکایت از رشد تولید ۱۶ محصول از بین ۲۵ محصول صنعتی منتخب دارد که شامل انواع خودروی سواری، وانت، کامیون، کامیونت و کشنده، کمباین، تراکتور، لاستیک خودرو، کارتن، نئوپان، فیبر، روغن صنعتی و موتور تصفیه اول، دوده، محصولات پتروشیمی، الیاف اکریلیک، نخ سیستم پنبه‌ای و ترکیبی الیاف مصنوعی، انواع پاپوش و کفش و ماشین لباس‌شویی است.

بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش خودرویی حاکی از تولید ۹۰۳ هزار و ۸۰۰ دستگاه خودرو سواری در ۱۲ ماه سال ۹۹ و رشد ۱۹.۱ درصدی آن در مقایسه با سال ۹۸ است.

در سالی که گذشت تولید وانت با رشد ۶.۵ درصدی به ۸۰ هزار و ۳۶۴ دستگاه رسید.

در تولید کامیون، کامیونت و کشنده نیز رشد ۵۳.۶ درصدی ثبت شد و آمار تولید این خودروها به ۶ هزار و ۳۹۵ دستگاه رسید.

در بخش خودروهای کشاورزی نیز کارخانجات داخلی موفق به تولید ۶ هزار و ۳۹۵ دستگاه کمباین (رشد ۴۴.۵ درصدی) و ۲۱ هزار و ۶۶۶ دستگاه تراکتور (رشد ۱۵.۹ درصدی) شدند.

الیاف اکریلیک، صدرنشین رشد تولید

برپایه این گزارش، کارخانجات داخلی در سالی که گذشت ۲۷۸ هزار و ۲۰۰ تن لاستیک خودرو (رشد ۲۰ درصدی)، ۵۵۷ هزار و ۳۰۰ تن کارتن (افزایش ۴.۶ درصدی)، ۷۸۹ هزار و ۲۰۰ متر مکعب نئوپان (رشد ۱۰.۳ درصدی)، یک میلیون و ۶۰۱ هزار و ۳۰۰ مترمکعب فیبر (رشد ۴.۴ درصدی)، ۶۶۸ هزار و ۶۰۰ تن روغن صنعتی و موتور تصفیه اول (رشد ۶.۴ درصدی)، ۱۴۱ هزار و ۴۰۰ تن دوده (افزایش ۱۶.۸ درصدی)، ‌ ۶۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات پتروشیمی (رشد ۸.۹ درصدی)، پنج هزار و ۱۰۰ تن الیاف اکریلیک (رشد ۱۹۶ درصدی)، ۲۷۹ هزار و ۴۰۰ تن نخ سیستم پنبه‌ای و ترکیبی الیاف مصنوعی (رشد ۱۷.۲ درصدی)، ۱۴۳ میلیون زوج انواع پاپوش و کفش (رشد ۲.۳ درصدی) و یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۳۰۰ دستگاه ماشین لباس‌شویی (رشد ۵۱.۲ درصدی) تولید کردند.

افت تولید ۹ محصول صنعتی

با این حال تولید برخی محصولات صنعتی منتخب نسبت به سال ۹۸ با کاهش همراه بود. در بخش خودرویی در تولید اتوبوس، مینی‌بوس و ون افت ۷.۸ درصدی در هم‌سنجی با سال ۹۸ ثبت شد و مجموع تولید این خودروها فقط یک‌هزار و ۸۷۳ دستگاه بود.

در سایر محصولات نیز کارخانجات داخلی یک میلیون و ۵۶۹ هزار و ۴۰۰ تن روغن ساخته شده نباتی (افت ۱۲.۸ درصدی)، ۶۳۲ هزار و ۷۰۰ تن پودر شوینده (کاهش ۲.۹ درصدی)، یک میلیون و ۱۸ هزار و ۴۰۰ تن انواع کاغذ (افت ۱.۱ درصدی)، ۳۲ هزار و ۹۰۰ تن سموم دفع آفات نباتی (کاهش ۱۲.۶ درصدی)، ۲۷۴ هزار و ۱۰۰ تن نخ فیلامنت پلی‌استر (افت ۷.۵ درصدی)، ۲۳۷ هزار و ۳۰۰ تن الیاف پلی‌استر (کاهش ۱.۱ درصدی)، ۴۳ میلیون و ۷۰۰ هزار فوت‌مربع چرم (کاهش ۱۰.۸ درصدی) و هشت میلیون و ۴۸۹ هزار و ۱۰۰ دستگاه الکتروموتور (کاهش ۹.۳ درصدی) تولید کردند.

رشد تولید ۹ کالای بخش معدن و صنایع معدنی

بررسی آمارهای یاد شده نشان‌دهنده رشد تولید ۹ کالا از بین ۱۱ محصول منتخب و اصلی بخش معدن و صنایع معدنی در سال ۹۹ است.

فولاد خام، محصولات فولادی، کاتد مس، شمش آلومینیوم خالص، کنسانتره زغال‌سنگ، سیمان، همچنین کاشی و سرامیک، شیشه جام و ظروف شیشه‌ای، کالاهایی بودند که در مقایسه با سال ۹۸ با رشد تولید مواجه شدند.

در ۱۲ ماهه سال ۹۹، شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی کشور موفق به تولید ۲۸ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۹۰۰ تن فولاد خام شدند، آماری که در مقایسه با سال ۹۸ رشد ۷.۳ درصدی نشان می‌دهد.

همچنین تولید محصولات فولادی با رشد ۷.۲ درصدی به ۲۵ میلیون و ۶۹ هزار و ۶۰۰ تن رسید.

در سال گذشته کارخانجات سیمان کشور با ثبت رشد ۱۲.۵ درصدی در مقایسه با سال ۹۸، موفق به تولید ۶۹ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۱۰۰ تن سیمان شدند.

برپایه این گزارش، در سال ۹۹، مقدار ۲۹۰ هزار و ۸۰۰ تن کاتد مس (رشد ۱۴.۵ درصدی)، ۴۴۶ هزار و ۶۰۰ تن شمش آلومینیوم خالص (رشد ۵۵.۵ درصدی) و یک میلیون و ۶۶۸ هزار و ۹۰۰ تن کنسانتره زغال‌سنگ (افزایش ۲.۵ درصدی) در کشور تولید شد.

کارخانجات داخلی همچنین ۴۴۴ میلیون و ۳۴۰ هزار متر مربع کاشی و سرامیک (افزایش ۱.۷ درصدی)، یک میلیون و ۱۵۰ هزار و ۵۰۰ تن شیشه جام (رشد ۲.۶ درصدی) و ۷۲۴ هزار و ۲۰۰ تن ظروف شیشه‌ای (رشد یک درصدی) تولید کردند.

در این میان تولید دو کالا نیز در مقایسه با سال ۹۸ با افت همراه بود که شامل آلومینا با ۲۲۹ هزار و ۱۰۰ تن (افت ۱.۸ درصدی) و ظروف چینی با ۵۶ هزار و ۱۰۰ تن (کاهش ۳.۵ درصدی) است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha