۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۱:۴۳
کد خبر: 84303894
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مالزی برای ورود ناظران به میانمار تلاش می کند

۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۱:۴۳
کد خبر: 84303894
مالزی برای ورود ناظران به میانمار تلاش می کند

تهران- ایرنا- مالزی در تلاش است طی نشست ویژه اتحادیه "آسه آن" در روز شنبه، به حاکمان نظامی میانمار فشار وارد کند تا اجازه ورود ناظران این بلوک منطقه ای به این کشور را بدهد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از رادیو آسیای آزاد، هشام هشام الدین وزیر خارجه مالزی همچنین اعلام کرد که محی الدین یاسین نخست وزیر مالزی در نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا در جاکارتا شرکت خواهد کرد. محی الدین یکی از چهار روسای کشورهایی است که تا کنون حضور آنها در نشست  آسه آن تایید شده است.

مین اونگ هلانگ رئیس دولت نظامی میانمار هم در نشست آسه آن شرکت می کند و انتظار می رود این نشست به بحث درباره ناآرامی پس از کودتا در میانمار بپردازد.

هشام الدین به خبرنگاران گفت: امیدواریم با بحثها و گفتگوها در جاکارتا، میانمار با پذیرش نمایندگانی از آسه آن برای نظارت و کمک به بازگشت میانمار به شرایط عادی موافقت کند.

در ناآرامی های پس از کودتای اول فوریه / ۱۳ بهمن در میانمار تا کنون بیش از ۷۰۰ تن کشته شده اند که بیشتر آنان معترضان مخالف با کودتا بوده اند.

هشام الدین گفت که اواخر وقت سه شنبه در گفتگوی تلفنی با دبیر کل سازمان ملل بر موضع مالزی در خصوص میانمار تاکید کرده و گفته است که خشونتها باید متوقف و تمام زندانیان سیاسی آزاد شوند. وی همچنین تاکید کرد که نمایندگان آسه آن باید با نمایندگان تمام طرفها دیدار کنند.

مالزی و اندونزی خواستار برگزاری اجلاس سران آسه آن برای بررسی بحران در میانمار شده اند و سنگاپور نیز از این درخواست قویا حمایت کرده است. دبیرخانه آسه آن در جاکارتا روز سه شنبه بطور رسمی تایید کرد که این نشست روز شنبه برگزار خواهد شد.

تاکنون حضور سران اندونزی ، مالزی ، برونئی و کامبوج در نشست روز شنبه آسه آن تایید شده است. دفتر نخست وزیر تایلند اعلام کرده که او شرکت نخواهد کرد.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز دوشنبه از اینکه آسه آن به علت اختلافات نتوانسته واکنش یکپارچه و واحدی در قبال میانمار داشته باشد ابراز ناامیدی کرده بود.

میانمار از زمان کودتای ۱۳ بهمن در شرایط فوق العاده سراسری بوده است و رهبران ارتش مسئولیت تمام امور دولتی را در دست دارند. شبکه تلویزیون دولتی میانمار اواخر اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد حاکمان نظامی در بخش های زیادی از شهر یانگون بزرگترین شهر این کشور و برخی مناطق دیگر حکومت نظامی اعلام کرده اند.

 ارتش میانمار که در مدت زیادی از ۶۰ سال گذشته حاکم این کشور بوده اما در یک دهه گذشته تا حدی قدرت را به غیرنظامیان داده بود، همواره با گروه های قومی در نبرد بوده و در سال ۲۰۱۷ کارزار پاکسازی قومی را علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در غرب کشور اجرا کرد و هزاران تن را به قتل رساند و ۷۰۰ هزار نفر را مجبور به مهاجرت به بنگلادش کرد که در شرایط دشواری به سر می‌برند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha