حجت الاسلام محمدتقی فاضل میبدی روز جمعه و به مناسبت سومین روز از هفته سلامت که به آموزه های دینی و پیوند نهادهای مذهبی و نظام سلامت برای ساخت جهانی عادلانه تر و سالم تر نامگذاری شده است، در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا تاکید کرد: اسلام دینی است که درباره سلامتی همه افراد حساسیت نشان داده تا همه از سلامتی خوبی برخوردار باشند تا آنجا که به بندگان اجازه می دهد اگر عبادتی مانند روزه در ماه مبارک رمضان به سلامت جسم لطمه وارد می کند آن عبادت را تعطیل کنند زیرا سلامت جسم را بر سلامت روح مقدم می شمارد.
وی با یادآوری اینکه تاکید اسلام بر این است که جسم خود را سالم نگهداریم تا بتوانیم روح را به تکامل برسانیم، افزود: روش حفظ سلامتی برای انسان ها بحثی جدی و اصولی است که برای کسب این روش می توان به سراغ توصیه های دینی رفت و چگونگی سالم ماندن را از آنجا استخراج کرد. به عنوان مثال تغذیه در سلامتی انسان و جامعه حایز اهمیت است و دین اسلام در این مورد به خوردن و آشامیدن و زیاده روی نکردن توصیه می کند.
حجت الاسلام فاضل میبدی با گلایه از اینکه متاسفانه در جامعه ما بر روی مساله تغذیه چندان توجه و دقت نمی شود، تاکید کرد: این امر مهمی است که به سلامتی بشر اخلال وارد می کند، در بحث ها و سخنان علمای مذهبی در رسانه ها هم کمتر به این مساله پرداخته و توصیه بهینه می شود.
عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه خاطرنشان کرد: البته در درمان باید به عقل، تجربه و علم رجوع کرد که به علم بهداشت، پزشکی، حفظ محیط زیست و دهها علوم دیگر باز می گردد، در همان بحث تغذیه نیاز است کارشناس علم تغذیه توصیه کند چه غذایی برای چه کسانی مفید یا مضر است.
مراجع و نهادهای مذهبی حساسیت ها نسبت به سلامت فرد و محیط را فرهنگ سازی کنند
فاضل میبدی با تاکید بر اینکه مراجع و نهادهای مذهبی در اشاعه فرهنگ سلامت می توانند مددیار نظام سلامت باشند و حساسیت ها نسبت به سلامت فرد و محیط را فرهنگ سازی کنند، تصریح کرد: ساخت جهانی عادلانه تر و سالم تر مستلزم داشتن محیط زیستی سالم و افرادی سالم از نظر جسمی و روحی است زیرا آلودگی هوا و تخریب محیط زیست نه تنها یکی از مشکلات جهان امروز خواهد بود بلکه آیندگان را هم متضرر می کند.
وی با یادآوری اینکه موضوع آلودگی هوا و تخریب محیط زیست کمتر توسط مراجع بیان می شود، خاطرنشان کرد: علما و مراجع دینی با نفوذ و پایگاه اجتماعی که دارند اگر به آن بپردازند می توانند این حساسیت را وارد فرهنگ مردم کنند که قطع کردن درخت، رها کردن پلاستیک، زباله و ته سیگار در فضای عمومی که دیگران می خواهند از آن بهره ببرند به نوعی از بین بردن حق الناس محسوب می شود.
عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه با تاکید بر اینکه بخش مهمی از دین سلامتی انسان است و این سلامتی هم در گروه سلامتی محیط و نگهداری از آن است، افزود: مراجع باید با نگاه علمی این مساله را جزو فرهنگ مردم درآورند.
هفته سلامت سال ۱۴۰۰ با شعار ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر از اول تا هفتم اردیبهشت ماه برگزار میشود.
بر اساس روز شمار هفته سلامت، چهارشنبه اول اردیبهشت با عنوان همراهی با مدافعان سلامت برای ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر، پنجشنبه دوم اردیبهشت با عنوان مشارکت اجتماعی، همدلی و وفاق ملی برای ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر، جمعه سوم اردیبهشت با عنوان آموزههای دینی و پیوند نهادهای مذهبی و نظام سلامت برای ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر، خواهد بود.
همچنین شنبه چهارم اردیبهشت با عنوان ارتقای نظام شبکه بهداشتی درمانی و مراقبتهای بهداشتی اولیه برای ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر، یکشنبه پنجم اردیبهشت با عنوان رسانهها، آموزش و فرهنگ سازی برای ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر، دوشنبه ششم اردیبهشت با عنوان پژوهش، فناوری، پشتیبانی و مانع زدایی از تولید برای ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر و روز سه شنبه هفتم اردیبهشت با عنوان مشارکتهای بین بخشی و مسئولیت اجتماعی برای ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر نامگذاری شده است.
از: فاطمه دهقان نیری
نظر شما