به گزارش ایرنا، اردبیل که با جمعیت بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر همجوار با استانهای گیلان، آذربایجانشرقی، زنجان و جمهوری آذربایجان در شمالغربی ایران واقع شده است، اگرچه همانند سایر نقاط کشور در سال ۹۹ تحت تاثیر همهگیری کووید- ۱۹ و در وضعیت نیمه تعطیل قرار داشت اما طرحها و اقدامهای خوبی را از سوی دستگاههای اجرایی شاهد بود.
دولت دوازدهم در سال پایانی خدمت با وجود شیوع کرونا، تنگناهای اقتصادی و محدودیتهای اعتباری از پا ننشست و ضمن پیگیری شعارهای محوری حمایت از تولید و تکمیل طرحهای نیمه تمام موجود، اقدامهای خوبی را در حوزههای گوناگون صورت داد و به سرانجام رساند که مردم منطقه به تدریج امسال و سالهای آتی از آثار و برکات آن بهرهمند خواهند شد.
از جمله این اقدامها میتوان به طرحهای گازرسانی اشاره کرد که با اجرای آنها در مجموع هزار و ۳۸۰ روستا، ۲۹ شهر و ۶ هزار مشترک صنعتی در کشور تحت شبکه گازرسانی قرار گرفتند.
این طرحها ضمن پوشش نقاط شهری و روستایی با وجود شرایط آب و هوایی نامناسب و صعب العبور بودن برخی مناطق، زمینه تسهیل توسعه بخش صنعت اردبیل را نیز فراهم کرد اما چندان که باید مورد توجه واقع نشد.
پوشش نزدیک ۱۰۰ درصدی نقاط مسکونی
اقدامات ضربتی از سوی نظام اسلامی برای گازرسانی از شهرها گرفته تا دورترین نقاط روستایی در سالیان گذشته موجب شده است تا امروز نزدیک ۱۰۰درصد مناطق مسکونی استان اردبیل تحت پوشش گاز طبیعی قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل در این زمینه تشریح کرد: ۹ هزار و ۸۹۳ کیلومتر خط انتقال گاز تاکنون در این استان اجرا شده که در سال ۹۹ بیش از ۲۶۸ کیلومتر لولهگذاری بوده است و در مجموع میزان ضریب نفوذ گاز طبیعی در نقاط شهری ۱۰۰ درصد و در نقاط روستایی به بیش از ۹۶ درصد میرسد.
سردار اسماعیلی با اشاره به نصب بیش از ۲۴۳ هزار علمک گاز در استان اردبیل اضافه کرد: تعداد علمک نصب شده در روستاها بیش از ۱۳۱ هزار و تعداد علمکهای نصب شده در شهرها بیش از ۱۱۲ هزار عدد است که از مجموع این تعداد، ۶ هزار و ۳۰۰ علمک در یک سال گذشته نصب شده است.
وی تعداد مشترکان شهری و روستایی گاز استان اردبیل در بخشهای مختلف را ۵۱۱ هزار مورد عنوان کرد و افزود: بیش از ۳۷۴ هزار مشترک روستایی و نزدیک به ۱۳۷ هزار مشترک شهری هستند و در سال گذشته بیش از ۲۱ هزار مشترک جدید نیز در نقاط شهری و روستایی به جمع مشترکان گاز طبیعی پیوستند.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل بیان کرد: سال گذشته بیش از ۲۰ هزار و ۵۰۰ مصرفکننده جدید در بخشهای مختلف خانگی، تجاری و صنعتی جذب شده است و تعداد مشترکان گاز طبیعی از بدو تاسیس این شرکت به بیش از ۵۱۰ هزار مشترک رسیده است و اردبیل و پارسآباد به ترتیب دارای بیشترین تعداد مشترکان جدید در سال گذشته بودند.
وی با اشاره به یک هزار و ۳۸۰ روستای برخوردار از گاز طبیعی در استان اردبیل اظهار کرد: تعداد هفت هزار انشعاب گاز جدید نیز در سال گذشته در این استان نصب شد که تعداد انشعابهای نصب شده در مجموع به ۲۴۴ هزار مورد رسید.
اسماعیلی به طرحهای در دست اجرای شرکت گاز استان اردبیل اشاره کرد و گفت: گازرسانی به بیش از ۱۱۰ روستای استان در دست انجام است که با بهرهبرداری از آنها میزان ضریب نفوذ گاز طبیعی در روستاها به ۱۰۰ درصد ارتقا خواهد یافت و تا پایان سالجاری همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار از نعمت گاز طبیعی برخوردار خواهند شد.
وی اتمام فعالیتهای گازرسانی در آینده نزدیک را نوید داد و بیان کرد: پیشبینی میشود با سبز شدن استان اردبیل از نظر گازرسانی در سال جاری با اتمام گازرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار، روند نزولی کاهش مراجعات و نصب انشعابات ادامه داشته باشد.
زیر پوشش قرار گرفتن بیش از ۱۵۰۰ واحد صنعتی
صنعت از جمله محورهایی بوده است که در سالهای گذشته استان اردبیل در مسیر توسعه خود بعنوان محور به آن توجه ویژه ای داشته است و در این میان مسئولان برای جذب سرمایهگذاران تامین زیرساخت ها از جمله گازرسانی به واحدهای تولیدی را تضمین کرده است ضمن اینکه این اقدام در راستای صرفه جویی در سوختهای گران دیگر عملیاتی شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» گفت: با بررسی اقدامهای انجامشده در این زمینه باید بکوشیم تلاشهای خود را در راستای پشتیبانی از تولید داخلی و ترغیب تولیدکنندگان به استفاده از گاز طبیعی به جای سوختهای فسیلی دوچندان کنیم.
وی افزود: استان اردبیل به لحاظ وجود شهرکهای صنعتی و صنایع تبدیلی گسترده در جایگزینی گاز طبیعی با سوختهای فسیلی، عملکرد مناسبی داشته است و خوشبختانه با اقدامهای حمایتی دولت از بحث گازرسانی به صنایع تا کنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی عمده و جزء از نعمت گاز برخوردار شدند و امید میرود با اتخاذ تصمیمات مناسب در راستای پشتیبانی از تولید در سالجاری، به اهداف کمی و کیفی خوبی در این زمینه دست یابیم.
اسماعیلی در رابطه با ایجاد زیرساختهای گازرسانی در شهرکهای صنعتی نیز به اقدامهای گسترده شرکت گاز استان اردبیل برای گازرسانی به محورهای صنعتی اشاره کرد و گفت: ۶۴ واحد صنعتی و مصرف کننده عمده سال گذشته به شبکه گاز متصل شدند که با در نظر گرفتن آن در مجموع یک هزار و ۲۳۵ مصرف کننده جزء و ۲۷۳ مصرف کننده عمده از گاز طبیعی برخوردار هستند.
وی با اشاره به افتتاح طرح گازرسانی فاز ۲ ناحیه صنعتی شهرستان پارسآباد همزمان با دهه فجر ۹۹ بیان کرد: ظرفیتهای موجود در این شهرستان از نظر کشاورزی و صنایع تبدیلی همچنین موقعیت جغرافیایی و هممرز بودن با کشور جمهوری آذربایجان لزوم ایجاد و توسعه زیرساختهای انرژی را به منظور گازرسانی به واحدهای صنعتی بیش از پیش آشکار میسازد به همین دلیل در سالهای گذشته استقرار سرمایهگذاران با استقبال خوبی همراه شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل، طرح گازرسانی به فاز ۲ ناحیه صنعتی پارسآباد را در راستای توسعه زیرساختهای انرژی و تحقق منویات مقام معظم رهبری در مورد حمایت از تولید برشمرد و اظهار کرد: برای گازرسانی به ناحیه صنعتی پارسآباد با اعتبار افزون بر ۱۹۰ میلیارد ریال، ۲۳ کیلومتر شبکهگذاری انجام شده است که گشایش خوبی در حوزههای گوناگون اقتصادی، سرمایهگذاری و اشتغال ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: شرکت گاز استان اردبیل در گام دوم خدمترسانی، پس از پایان طرحها و اعلام استان سبز از لحاظ گازرسانی در پی تسریع و تسهیل ارایه خدمات با استفاده از سامانههای خدمات غیرحضوری و ارتقای سطح کیفی ارایه خدمات به مشترکان خواهد بود که البته در این حوزه گامهای موثری را نیز برداشته است.
اجرای طرحهای پژوهشی در راستای خودکفایی صنعت گاز
اقدامات در بخش گاز استان اردبیل تنها مختص خدمات رسانی صرف نبوده و در این میان توجه ویژهای نیز به بخش تحقیقات و پژوهش شده است تا زمینه توسعه در زمینه گاز و گازرسانی و خودکفایی فراهم شود.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل از انجام طرحهای پژوهشی با هدف توانمندسازی تولیدات داخلی و خودکفایی هر چه بیشتر در صنعت گاز کشور خبر داد و افزود: تعداد سه عنوان طرح پژوهشی از سوی این شرکت تعریف و با مراکز علمی معتبر کشور در راستای تحقق این مهم عقد قرارداد شده است.
به گفته وی، شرکت گاز استان اردبیل با هدف گسترش و بهرهگیری از یافتههای علمی تحقیقات دانشجویی، حمایت از چهار عنوان پایاننامه تحصیلات تکمیلی در دورههای کارشناسی ارشد و دکترا را در دستور کار قرار داده است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه صنعت گاز کشور نیازمند تعامل با مراکز علمی و تحقیقاتی است، اضافه کرد: امروزه رشد چشمگیر مراکز تحقیقاتی را باید پذیرفت، اما چرخه ناکامل پژوهش باید کامل گردد و دستاوردهای پژوهشی باید مشکلات موجود را برطرف کند تا در نهایت به توانمندسازی صنعت منجر شود.
وی از اجرای ۱۰۰ درصدی مراحل ثبت پروژه مشعل دمندهدار در قالب طرح ابتکاری در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران خبر داد و گفت: در این طرح مشعلهای دمندهدار با بهرهوری بالا پس از بومیسازی و ساخت در داخل کشور با مشعلهای اتمسفریک در ایستگاههای تقلیل فشار گاز استان در ظرفیتهای مختلف جایگزین شدهاند که از دستاوردهای آن میتوان به کاهش مصرف انرژی گرمکنها به میزان ۲۲ تا ۶۵ درصد اشاره داشت.
اسماعیلی بررسی و امکانسنجی تغییر قطعات داخلی شیرهای فولادی به غیرفولادی و ساخت شیرهای تلفیقی تیاف و پلیاتیلن همچنین طراحی و ساخت دستگاه هات ریپیر را از دیگر طرحهای در دست اجرای شرکت گاز استان اردبیل برشمرد و ادامه داد: طرح تغییر قطعات داخلی شیرهای فولادی به غیرفولادی و ساخت شیرهای تلفیقی تیاف و پلیاتیلن ۵۵ درصد پیشرفت دارد و امید است با اتمام این طرح پژوهشی، نتایج آن به توانمندسازی تولیدات داخلی وابسته به صنعت گاز کشور منجر شود.
نظر شما