سید«علی آقازاده» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت کرونای استان مرکزی، افزود: گروه نخست واکسیناسیون عمومی در استان مربوط به سالمندان بالای ۸۵ سال است و میطلبد که به گونهای برنامهریزی شود تا زیرساختهای لازم مهیا بوده و بدون هیج ازدحام و در نهایت نظم این مهم تحقق یابد.
وی ادامه داد: فرمانداران در شهرستانهای پرجمعیت استان مرکزی باید مکانهایی را از امکان تردد خودرو در آنها فراهم است برای واکسیناسیون خودرویی آماده کنند و در مهیا شدن شرایط لازم برای خدمات تزریق واکسن به گروه هدف همکاری لازم صورت پذیرد.
استاندار مرکزی گفن: نظر به شیوع موج چهارم کرونا تعطیلی اصناف گروه ۲، سه و چهار در استان ادامه دارد و اما با توجه به اینکه محدودیتهای اعمال شده برای این اصناف یک هفته زودتر از کشور آغاز شده و میطلبد که با ارایه پیشنهاد اتاق اصناف و بررسی نظرات از سوی دانشگاه علوم پزشکی و ستاد مدیریت کرونای استان زمینه بازگشایی برخی از این اصناف در ساعتهای خاص و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در شهرستانها فراهم شود.
آقازاده افزود: با توجه به در پیش بودن شبهای قدر، هیاتهای مذهبی و مردم در شهرهای نارجی و قرمز استان مرکزی میتوانند آیینهای مذهبی در این شبها را با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی در فضای باز به مدت ۲ ساعت برگزار کنند و ممنوعیت تردد شبانه در این شبها نیز در استان لغو میشود.
استاندار مرکزی گفت: نمازهای واجب روزانه در شبهای قدر به مدت نیم ساعت در فضای باز برگزار می شود.
آقازاده یادآورشد: آمارها بیانگر آن است که شیوع موج چهارم کرونا به وضعیت تثبیت نزدیک شده و امید میرود که با محدودیتهای اعمال شده و رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش روزافزون شعله کووید ۱۹ در استان رخ دهد.
وی ممنوعیت تردد خودروهای غیربومی به شهرستانهای استان مرکزی را از جمله عوامل کاهش شیوع ویروس کرونا در استان عنوان کرد و گفت: میطلبد از ورود و خروج خودروها به شهرستانهای استان توسط فرمانداران و نیروی انتظامی جلوگیری شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهشهای متعددی داشته و با توجه به ویروس جهش یافته هندی نیاز است صنعتگران و واحدهای تولیدی که شرکای هندی در استان دارند آمد و شد و ارتباطات خود را به این کشور کم کرده و رعایت پروتکلها و قرنطینه برای آنان در اولویت باشد.
«بهروز اکرمی» افزود: عادی انگاری از جمله مهمترین مشکلات استان مرکزی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا بوده و با توجه به قرمز بودن برخی شهرستانهای استان رفت و آمد در آنها به صورت عادی در جریان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: هفت هزار و ۲۵۲ مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا هفته آخر فروردین ماه امسال در استان مرکزی به ثبت رسید.
دکتر «علی علیمحمدی» افزود: ۶۲۸ مورد مثبت در هفته آخر فروردین ماه امسال در استان مرکزی مشاهده شد که و ۶ هزار و ۶۲۴ نفر آنان به دلیل وخامت حال عمومی در مراکز درمانی استانخدمات تخصصی بستریدریافت میکنند.
وی ادامه داد: ۱۱۴ بیمار کووید ۱۹ استان مرکزی در این مدت بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: ۷۴ هزار و ۱۸۴ مورد تست سری کرونا تاکنون در استان انجام شده و ۹ هزارو ۸۷۴ مورد این تستها مثبت بودهاست.
دکتر علیمحمدی یادآوری شد: گروه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال با ۲ هزار و ۵۷۹ مورد در فروردین ماه امسال بیشترین موارد ابتلا به ویروس کرونا را به خود اختصاص داده و گروههای سنی ۴۰ تا ۴۹ سال، ۵۰ تا ۵۹ سال، ۲۰ تا ۲۹ سال، ۶۰ تا ۶۹ سال و ۷۰ تا ۷۹ سال در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی ادامه داد: گروه سنی ۸۰ تا ۸۹ سال با ۶۰ مورد فوت، بیشترین آمار جان باختگان کرونا در استان مرکزی را در فروردین ماه امسال به خود اختصاص داده و گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال با ۴۰ مورد فوت، ۶۰ تا ۶۹ سال با ۳۹ مورد، گروه سنی ۵۰ تا ۵۹، ۴۰ تا ۴۹ و ۹۰ تا ۹۹ سال در رتبههای بعدی قرار دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: پنج هزار و ۵۳۹ نفر از زنان و پنج هزار و ۵۲۰ نفر از آمردان استان مرکزی فروردین ماه امسال به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند.
دکتر علیمحمدی افزود: ۹۳ نفر زن و ۸۸ مرد استان مرکزی در این مدت به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: زنان خانهدار با سه هزار و ۶۷۶ نفر بیشترین گروه شغلی ابتلا به ویروس کرونا را در فروردین امسال داشته و مشاغل آزاد با سه هزار و ۲۴۶ نفر، کارمندان با یک هزار و ۳۸۲ نفر، کارگران ۹۰۰ نفر و بازنشستگان با ۸۵۴ مورد مثبت در رتبههای بعدی قرار دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: زنان خانه دار با ۸۲ مورد فوت، بازنشستگان با ۶۸ مورد و مشاغل آزاد با ۲۷ مورد فوت به دلیل ابتلا به ویروس کرونا به ترتیب رتبه اول تا سوم را در این مدت داشتهاند.
ویروس کرونا از اسفندماه پارسال شیوع یافت و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین مناطقی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد و به دنبال آن محدودیتهایی در زمینه فعالیت اصناف در نظر گرفته شد.
استان مرکزی در رنگبندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با رنگ قرمز نشان داده شده و شرایط بحرانی دارد.
نظر شما