به گزارش ایرنا، «محمدعلی محمدی» روز شنبه در ستاد مقابله با کرونا استان همدان، با اشاره به اینکه مشاغل گروه یک که طبق مصوبه ستاد ملی کرونا مجاز به فعالیت در شهرهای قرمز و نارنجی هستند، اظهار داشت: با توجه به شرایط بحرانی پیش آمده ناشی از موج چهارم همه گیری ویروس کرونا و افزایش قابل توجه آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از آن در شهرستان همدان، محدودیت هایی برای این مشاغل درنظر گرفته شده که در گام نخست اجرای این طرح تیم های نیز برای نظارت و شناسایی واحدهای فعال در این شهرستان و اجرای دقیق محدودیت ها تشکیل شده است.
وی افزود: ۹۰ واحد گل فروشی، ۱۱۰ قنادی، ۵۵ واحد فروش عینک، ۳۶۰ واحد موبایل فروشی و خدمات تلفن همراه و حدود ۴۰۰ واحد عرضه کالاهای الکتریکی در شهرستان همدان وجود دارد که برای کنترل شیوع ویروس کرونا و کاهش آمار مبتلایان، به ناچار مجبور به نوبت بندی فعالیت این واتحدها در قالب روزهای فرد و زوج شدیم.
فرماندار همدان با بیان اینکه مدیریت این شهرستان با ۷۰۰ هزار نفر جمعیت متفاوت از دیگر شهرستان های استان است، گفت: مهمترین معضل شیوع کرونا در این شهرستان عادی انگاری عمومی است و تدوین و اجرای هر برنامه ای بدون همکاری مردم در رعایت شیوه نامه های بهداشتی نتیجه بخش نخواهد بود.
محمدی افزود: پس از شناسایی اماکن تجمع از جمله شهر ماشین(خرید و فروش خودرو)، بازار روز، بازار پرنده فروشی، مکان های فروش لباس مستعمل و شب بازارها، نسبت به تعطیلی آنها اقدام شده است.
وی از نحوه فعالیت ادارات و بانک های شهرستان همدان در زمینه اجرای مصوبه ستاد ملی کرونا برای حضور ۳۰ درصدی کارکنان در شرایط قرمز نیز انتقاد کرد و گفت: در این وضعیت نباید شاهد فراخوان از سوی برخی ادارات از جمله امور مالیاتی برای حضور جامعه هدف و تکمیل فرم های مربوطه مالیاتی باشیم.
فرماندار همدان ادامه داد: مصوبه دورکاری کارکنان ادارات با توجه به شرایط قرمز شهرستان همدان اجرا نمی شود و نظارتی هم دراین زمینه وجود ندارد هرچند که برخی از کارکنان دورکار نیز به جای ماندن در خانه به دنبال انجام کارهای شخصی خود در سطح شهر و استان هستند.
محمدی اضافه کرد: هر چند گروه های شغلی به جز گروه یک مجاز به فعالیت نیستند، اما متصدیان صنوف در مدت زمان تعطیلی به پیگیری امور اداری، بانکی و قضایی می پردازند که این موضوع خود منجر به تجمع در دیگر بخش های شهر می شود.
وی گفت: محدودیت تردد شبانه با بهره گیری از ظرفیت دوربین های هوشمند ثبت تخلف و همکاری نیروهای بسیج با عوامل انتظامی و راهور در حال اجرا است و پلیس دراین زمینه اقدام به مسدود کردن مسیرهای گردشگری شهر کرده است.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان همدان نیز دراین جلسه با قدردانی از فعالیت کادر درمان در این شرایط سخت و دشوار، گفت: به علت افزایش فشار کاری به پزشکان و پرستاران، آنها گاهی مواقع نیاز به بستری و درمان پیدا می کنند و پزشک معالج در کنار بیمار بستری می شود بنابراین در این وضعیت اضطراری انسجام، همگرایی، اتحاد و همدلی قوی برای عبور از پیک چهارم ضروری است.
«مهرداد نادری فر» خاطرنشان کرد: هفته گذشته ۴۰۰ کپسول اکسیژن تهیه و در اختیار بیمارستان های استان همدان قرار گرفت که این به معنای وجود مشکل در بخش بهداشت و درمان برای پاسخ به حجم وسیع بیماران کرونایی روزهای اخیر استان است.
وی ادامه داد: هنوز باور عمومی به بحرانی شدن ویروس کرونا نرسیده و همچنان شاهد برگزاری مجالس پنهانی عروسی و عزا در سطح شهرستان های استان هستیم و ضروری است با این افراد متخلف به صورت قاطع و قانونی برخورد شود.
نادری فر همچنین بر استفاده از ظرفیت مساجد، روحانیون و معتمدین محلی برای آگاهی بخشی به مردم به ویژه در مناطق حاشیه شهر و روستاها برای رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی و تشریح شرایط سخت فعلی برای مهار ویروس کرونا و درمان مبتلایان تاکید کرد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی اسدآباد نیز در ادامه این جلسه گفت: هفته گذشته یک مراسم عروسی در روستای «هودرج» اسدآباد با حضور ۲ هزار نفر و همچنین تشیبع پیکر یکی از شهروندان روستای «بادخوره» به صورت حماسی و پرشمار برگزار شد که بخش عمده ای از مبتلایان به کرونا در این شهرستان در این مجلس حضور داشته اند.
دکتر ایرج صالحی با اشاره به اینکه میزان مصرف دارو در شهرستان اسدآباد طی ۲ هفته اخیر به اندازه ۱۴ ماه گذشته بوده است، افزود: همکاری مناسبی در زمینه برخورد با متخلفان با دادستانی اسدآباد وجود دارد و متخلفان پروتکل های بهداشتی به خرید لوازم موردنیاز بیماران از جمله ماسک محکوم می شوند.
به گزارش ایرنا، تمامی شهرستان های استان همدان در وضعیت قرمز کرونایی قرار داند و طبق گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این استان در موج چهارم شیوع کرونا بیشترین میزان ابتلا به ویروس کرونا را در کشور دارد.
نظر شما