۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۶:۱۳
کد خبرنگار: 2527
کد خبر: 84307053
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پرهیز از دوقطبی کردن جامعه؛ رمز افزایش مشارکت انتخاباتی

تهران_ ایرنا_ همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات رییس جمهوری ۱۴۰۰، رسانه‌ها از طیف‌های مختلف بر اهمیت دوقطبی نشدن انتخابات و به کار بستن همه راهکارها جهت افزایش مشارکت مردمی تاکید کردند.

رسانه‌ها در ۲۴ ساعت گذشته بر اهمیت دوقطبی نشدن انتخابات و تلاش برای افزایش مشارکت تاکید کردند. همچنین گمانه‌زنی‌ها در خصوص نامزدهای احتمالی انتخابات پیش‌رو نیز در رسانه‌ها تقویت شده است.

 
مهمترین محورهای انتخاباتی از نگاه رسانه‌های اعتدالی، اصلاح‌طلب و اصولگرا

در بررسی رسانه‌ها از طیف‌های سیاسی مختلف رسانه‌های اعتدالی و اصلاح‌طلب بر اهمیت بکارگیری روندهایی برای افزایش مشارکت تاکید کردند. رسانه‌های اصولگرا هم بیشتر به انتقاد از سیاست‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان پرداختند.

رسانه‌های اعتدالی
سبحانی و شعارهای انتخاباتی‌اش
تارنمای خبرآنلاین سخنان حسن سبحانی از کاندیداهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ درباره انتخابات را منتشر کرد.
سبحانی در این سخنان درباره برنامه‌های انتخاباتی‌اش می‌گوید:

** برجام باید احیاء شود.
** با قطع یارانه مخالفم.
** سیاست خارجی فراتر از اختیارات رییس جمهوری است.
** شانس پیروزی ام در انتخابات ۱۴۰۰ کم نیست.
** رییس جمهور منجی نیست.

رسانه‌های اصلاح‌طلب
راه افزایش مشارکت چیست؟
روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان انتخابات زیر سایه کرونا، نوشت:

** کمتر از دو ماه دیگر به زمان انتخابات ریاست‌جمهوری مانده است و بحث‌ها و رویدادها پیرامون آن در میان سیاسیون روز به روز داغ‌تر می‌شود.
** ولی در اتفاقی کم‌سابقه از سوی جامعه، رغبت چندانی مشاهده نمی‌شود.
** تا جایی که طی یک نظرسنجی چنین برآورد شده است که درصد قابل توجهی از مردم حتی اطلاعی از زمان برگزاری انتخابات ندارند.
** از یکسو نیاز به مشارکت بالای مردم در انتخابات کاملا مشهود و معقول است و از طرفی نه شخصی برای این نیاز فکر می‌کند و نه مجموعه حوادث و شرایط برای تفکر و تامل و توجه و تحرک مردم مهیاست. 

حضور پرشمار اصولگرایان برای انتخابات
روزنامه ابتکار در گزارشی به حضور پرشمار اصولگرایان برای انتخابات ۱۴۰۰ اشاره کرد و نوشت:

** صف کاندیداهای اصولگرا در حالی هر روز طولانی تر می شود، اصلاح طلبان هنوز به دنبال راضی کردن ظریف برای کاندیداتوری هستند.
** هفته گذشته بود که با انصراف سیدحسن خمینی از انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم یک شوک انتخاباتی به جناح چپ وارد شد،چراکه گفته می شد او یکی از گزینه های اصلی این جریان بود.
** بعد از آن نگاه ها بار دیگر به سوی محمدجواد ظریف معطوف شد هرچند وزیر امور خارجه این روزها به شدت سرگرم فعالیت های دیپلماسی برای احیای برجام است اما نامش از سر زبان اصلاح طلبان نمی افتد.
** ظریف هم در مکاتباتش با رهبری و هم در اظهاراتش چندین بار قسم و آیه آورده است که نخواهد آمد؛ البته ممکن است بعدها جاهایی سفارش کنند یا فشار بیاورند که ایشان بیاید و ممکن است اتفاق بیفتد اما تا امروز حداقل خودشان این کار را نکرده است.

مطهری: مشارکت قابل قبول خواهد بود
روزنامه همدلی گفت‌وگویی را با علی مطهری منتشر کرد. مطهری در این گفت‌وگو درباره انتخابات می‌گوید:

** به نظر من مشارکت قابل قبولی در انتخابات آینده خواهیم داشت، چون مردم به تأثیر آن بر آینده اقتصادی و سیاسی کشور توجه دارند.
** اگر مذاکرات وین به نتیجه برسد، مردم بیشتر شرکت خواهند کرد.
** پیش‌بینی رأی آوردن یا نیاوردن کار مشکلی است.

قطعی شدن نامزدها فضا را رقابتی می‌کند
خبرگزاری ایسنا سخنان جعفر قادری نماینده اصولگرای مجلس درباره روند انتخابات را بازتاب داد و به نقل از او نوشت:

** با تعیین گزینه‌های قطعی جریانات سیاسی، شور انتخاباتی ایجاد می‌شود.

** سردی فضای انتخابات تا حدی به مشکلات معیشتی مردم مرتبط است.
** در این شرایط صدا و سیما و همچنین برگزاری نشست‌های مجازی می‌تواند کمک کند به سمتی برویم که مردم برای حضور در انتخابات احساس ضرورت کنند.

دیدگاه‌های انتخاباتی ابطحی
محمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با ایلنا درباره چندوچون حضور اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در صحنه انتخابات پیش‌رو گفت:

** اصولگرایان با دالان باز شورای نگهبان، خودشان را در قدوقامت ریاست جمهوری می‌بینند.
** حضور تاجزاده می‌تواند فضای جدیدی را در انتخابات به وجود بیاورد.

** مذاکرات، پاشنه آشیل انتخابات شده‌ است.

نیامدن رییسی فضا را رقابتی‌تر می‌کند
تارنمای خبری و تحلیلی نامه نیوز گفت‌وگویی را با محمد مهاجری فعال مطبوعاتی درباره انتخابات منتشر کرد و به نقل از مهاجری نوشت:

** عدم نامزدی رییسی انتخابات را جذاب‌تر می‌کند.
** با نیامدن آقای رئیسی روزنه‌های امیدی برای اصلاح طلبان به وجود خواهد آمد، چون در فضایی که برای آنها رقابتی تر محسوب می شود می توانند حضور پیدا کنند که قطعا این وضعیت هم می تواند درصدی میزان مشارکت مردم را در انتخابات افزایش دهد.


رسانه‌های اصولگرا
ادعای اختلاف میان اصلاح‌طلبان
روزنامه جوان در گزارشی با عنوان کارگزاران تاجزاده را از اصلاحات اخراج کرد!، مدعی اختلاف میان اصلاح‌طلبان شد و نوشت:

** حزب کارگزاران سازندگی یک بار دیگر در هفته‌های اخیر و این بار در ارگان رسانه‌ای، یعنی روزنامه سازندگی، مرزی پررنگ میان خود و تندروهای اصلاح‌طلب که مصطفی تاج‌زاده از لیدرهای فکری آنان محسوب می‌شود، کشید.
** اختلافات میان این ۲ به نمایندگی از دو طیف اصلاح‌طلبان عیان شده است.
** تاج‌زاده که معتقد به عدم مشارکت در انتخابات بود و از طرفی چارچوب‌های قانونی انتخابات را هم قبول ندارد، می‌خواهد در انتخابات کاندیدا شود.
** او طولانی‌ترین حبس میان محکومان امنیتی فتنه سال ۸۸ را تجربه کرد و خود می‌داند دلیلی بر تأیید صلاحیتش وجود ندارد. با این حال، بازی کاندیداتوری را به مثابه سرگرمی سیاسی جدید خود انتخاب کرده است.

انتقاد از حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات

روزنامه کیهان با انتقاد از مطالب انتخاباتی رسانه‌های اصلاح‌طلب نوشت:
** رسانه های زنجیره ای به دفعات مدعی شده اند که رییس جمهوری در ایران صرفا یک تدارکاتچی است. این در حالی است که این طیف برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با ترافیک کاندیدا مواجه شده و این ازدحام، سران این طیف را سردرگم کرده است.
** سوال اینجاست که اگر رییس جمهوری صرفا یک تدارکاتچی است، پس این ازدحام و ترافیک و سر و دست شکستن برای ورود به پاستور در اردوگاه مدعیان اصلاحات برای چیست؟!

خبرگزاری دانشجو هم سخنان سید محمد حسینی دبیرکل کانون دانشگاهیان در انتقاد از اعلام آمادگی اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات را منتشر کرد و نوشت:
** برخی رئیس‌جمهور را تدارکاتچی می‌دانستند حالا ۲۰ نفری برای کاندیداتوری صف کشیده‌اند.

حضور ظریف، قالیباف و رییسی در انتخابات
تارنمای خبری و تحلیلی جهان نیوز در گزارشی به نقل از زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و رییس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در برنامه دست خط نوشت:

** احتمالا قالیباف، رئیسی و ظریف در انتخابات حضور خواهند داشت. لاریجانی اعلام کرده است که نامزد نخواهد شد.

رییس جمهور نظامی آری یا نه؟
 خبرگزاری مهر سخنان انتخاباتی حسین دهقان در گفت وگوی تفصیلی با این رسانه را بازتاب داد و نوشت:

** یک بار هم نظامی‌ها مسوولیت اداره کشور را به دست بگیرند، مگر چه اشکالی دارد؟ بپذیرید که در جمهوری اسلامی هیچ سپاهی از اول نظامی نبوده است.
** با کسی ائتلاف نمی‌کنم.
** اگر فردی با رهبری فاصله داشته باشد در دولت من جایی ندارد.

اهمیت دوقطبی نشدن فضای انتخابات
خبرگزاری تسنیم گفت‌وگویی را با ناصر ایمانی کارشناس مسایل سیاسی منتشر کرد. ایمانی در این گفت‌وگو درباره مناسبات انتخاباتی می‌گوید:

** بین دوقطبی شدن و رقابتی‌ شدن فضای انتخابات تفاوت وجود دارد. آن چیزی که مذموم است، دوقطبی شدن است. آن چیزی که بسیار مورد تایید است، رقابتی شدن است. این دو، دو مفهوم متفاوت هستند.
** فضای رقابتی، فضایی است که در آن رقابت است، اما سیاه و سفید نیست. دو کاندیدا یا چند کاندیدا با گفتمان‌ها و برنامه‌های مختلف با یکدیگر رقابت خواهند کرد.

خبرگزاری فارس هم در گزارشی با عنوان داغ‌ترین مطالبات از نامزدهای احتمالی بر لزوم دوقطبی نشدن انتخابات تاکید کرد و نوشت:
** یک ترفند قدیمی؛ دوقطبی‌های کاذب انتخاباتی گاهی جواب می‌دهد. روش نه‌چندان شرافتمندانه‌ای که برخی نامزدها برای برانگیختن احساسات و کسب آرای مردم انجام می‌دهند.
** دوقطبی‌سازی در رقابت‌های انتخابات؛ عمیق‌تر کردن هرچه بیشتر شکاف‌های اجتماعی؛ قرار دادن مردم در برابر همدیگر. مثلاً خود را طرفدار آزادی‌های اجتماعی و نشاط جوانان معرفی کرده و کاندیدای مقابل را مسؤول دیوار کشیدن در خیابان!
** چنین روش‌هایی البته که برای کوتاه‌مدت ممکن است، برای کاندیدای مورد اشاره «رأی» داشته باشد، در آینده اما می‌تواند مسوول بسیاری از مشکلات و تبعات اجتماعی شود.
** برای همین، مطالبه مردم از نامزدهای احتمالی انتخابات پیش‌رو پرهیز از دوقطبی‌سازی و تقسیم‌بندی جامعه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha