"محسن فتاپور" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در بازدیدهایی که از ابتدای امسال آغاز شده است، برخی مراکز مشکلات قبلی را برطرف کردند و برخی نیز این اقدام را انجام ندادند و نواقص زیادی در ارایه خدمات به جامعه هدف داشتند.
وی افزود: تکرار مشکلات منجر به تشدید اعمال قانون می شود اما برخی از موسسه ها به جای حل مشکلات و رفع نواقص به دنبال ایجاد تشنج و رسانه ای کردن مشکلات شده اند؛ ضمن اینکه رسانه ای شدن مشکلات عاملی بر برخورد نکردن با متخلفان نخواهد بود.
فتاپور با بیان اینکه ادارکل بهزیستی استان تهران دارای بیش از ۳۰ مرکز در حوزه کاهش آسیب است گفت: این مراکز خدمات تخصصی اعم از آموزش و اطلاع رسانی، خدمات توزیع سرنگ و سوزن، ارایه اقلام بهداشتی و یک وعده غذای گرم به معتادان تزریقی به صورت رایگان ارایه می کند و در برخی از مراکز کاهش آسیب، خدمات متادون درمانی نیز در کنار سایر خدمات ارایه می شود.
وی ادامه داد: با توجه به تامین اعتبارات این مراکز توسط سازمان بهزیستی، این اداره کل نظارت مستمری بر عملکرد مراکز دارد و به منظور بررسی دقیق تر در سال ۱۳۹۹ بازدید به صورت ناظر مقیم در مراکز صورت پذیرفت.
فتاپور گفت: در بازدیدها محرز شد آمار و اطلاعات ارایه شده توسط برخی موسسه ها با واقعیات موجود تطبیق ندارد و تعداد مراجعه کنندگان کمتر از آمار ارایه شده است.
وی اضافه کرد: بنابراین مطابق با قانون نسبت به واقعی نمودن میزان داروی متادون دریافتی مراکز متخلف اقدام شد.
معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان تهران گفت: در واقع این امر منجر به جلوگیری از هدر رفت منابع شده است و هیچ نقشی در رهاسازی مددجویان نداشته است.
وی توضیح داد: برخی از موسسه ها دلیل مراجعه نکردن مددجویان را رعایت پروتکل های بهداشتی بیان و اعلام کرده اند که تنها در روزها زوج فعالیت می کنند (دستورالعمل مراکز سرپایی)؛ این در حالی است که طبق دستورالعمل مراکز کاهش آسیب دارای واحد متادون، موظفند بیماران خود را در ۲ گروه زوج و فرد تقسیم و هر روز به مددجویان خدمات ارایه کنند.
وی با اشاره به تخلف برخی از مراکز گفت: سال گذشته برخی از موسسه ها با بزرگ نمایی و سیاه نمایی فعالیت های اداره کل بهزیستی این نوع برخورد را به رهاسازی معتادان متجاهر نسبت داده اند.
فتاپور ادامه داد: این در حالی است که مراکز یاد شده در عمل مدجویی نداشته اند که رهاسازی شده باشد و تنها ۱۰ الی ۲۰ درصد از داروی متادون مرکز کاهش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: در این کاهش سهمیه تلاش شده است آمار واقعی بیماران مراکز در نظر گرفته شود تا آسیبی به مددجویان نرسد.
فتاپور تاکید کرد: مراکز کاهش آسیب ۹ فعالیت دارند که مددجویان می توانند از سایر خدمات استفاده کنند و موسسه ها نیز ضروری است به جای تکیه صرف بر متادون در مراکز کاهش آسیب، سایر خدمات خود را تقویت کنند.
وی بیان داشت: اعتبارات مراکز کاهش آسیب با توجه به تفاهم نامه های مشترک سازمان بهزیستی کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر و بر اساس سرانه تعیین شده تامین می شود.
فتاپور گفت: تمام صاحبان امتیاز مراکز، آگاهی لازم نسبت به سقف اعتبارات دارند و این اداره کل نیز نسبت به پرداخت اعتبارات تخصیص یافته به مراکز برحسب عملکرد واقعی اقدام کرده است.
به گزارش ایرنا، ۳۰ مرکز کاهش آسیب در استان تهران فعال است که در این مراکز ۹ خدمت به مددجویان ارائه می شود.
نظر شما