به گزارش ایرنا از رسانههای ترکیه، رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه سیاسی کردن مووضوع کشتار ارامنه از سوی کشور سومی [چون آمریکا] را به شدت محکوم کرد.
وی گفت: هرگز اجازه نخواهیم داد که فرهنگ زندگی مشترک میان ترکها و ارامنه از میان برود.
«ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز در واکنش به اقدام رییس جمهوری آمریکا در برسمیت شناختن کشتار ارامنه گفت: آمریکا باید به گذشته خود نگاه کند.
مولود چاووش اوغلو وزیر امورخارجه ترکیه نیز در این باره افزود: تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن کشتار ارامنه را کاملا رد میکنیم.
وی گفت: ترکیه درباره تاریخ از کسی درس نمیگیرد.
رییس جمهوری آمریکا شنبه شب به وقت تهران نسل کشی ارامنه در دوران حکومت عثمانی را برسمیت شناخت.
ترکیه می گوید ماجرای ارامنه در اوایل قرن بیستم نسل کشی نیست و ارامنه که درگیر رقابت های منطقه ای شده بودند، در جانبداری از دولت های متخاصم علیه حکومت عثمانی قیام کرده بودند.
روابط ترکیه و آمریکا طی دو سال گذشته، بر سر موضوعاتی همچون حمایت های همه جانبه آمریکا از کردها که ترکیه آنها را گروه های تروریستی می خواند و همچنین اختلافات شدید در خصوص خریدهای تسلیحاتی ترکیه از روسیه بویژه سامانه دفاع هوایی اس ۴۰۰ با فراز و فرودهای زیادی روبه رو بوده است، اما حالا باید به انتظار نشست که آیا ماجرای تاریخی ارامنه به چالشی در روابط دو کشور تبدیل خواهد شد یا به بایگانی روابط دو کشور سپرده می شود؟
نظر شما